Njoftime

Në një organizim solemn UKZ nis vitin akademik 2020/2021

Në një organizim solemn UKZ nis vitin akademik 2020/2021

Rektori i Universitetit Publik “Kadri Zeka” në Gjilan, Prof. Asoc. Dr. Bajram Kosumi, me rastin e  fillimit të vitit të ri akademik 2020/2021, në një organizim solemn, para studentëve, drejtueseve të Këshillit Drejtues, stafit akademik dhe administrativ ka uruar të gjithë për një fillim të mbarë, duke ju dëshiruar arritjen e …

Më shumë...

MPMS: Të gjithë pensionistët nga 1 tetori obligohen të paraqiten në zyrat e pensioneve në këtë ministri dhe në komunat ku jetojnë

Pensionistët paralajmërojnë protesta edhe greva nëse vazhdon trendi i uljes së pensioneve

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale njofton të gjithë pensionistët se nga 1 tetori obligohen të paraqiten në zyrat e pensioneve në këtë ministri në komunat ku jetojnë. “Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale, përmes këtij njoftimi njofton të gjithë pensionistët e Republikës së Kosovës, të cilët kanë qenë të …

Më shumë...

Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit për Procesin Zgjedhor

Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit për Procesin Zgjedhor

Instituti Demokraci për zhvillim, tashmë disa vite ka bashkëpunim të ngushtë me institucionet që ndërlidhen me proceset zgjedhore. Andaj nënshkrimi i këtij Memorandumi ka për qëllim përforcimin e bashkëpunimit dhe koordinimit të vazhdueshëm institucional sa i përket procesit zgjedhor. Institucionet nënshkruese të këtij memorandumi janë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), Paneli Zgjedhor …

Më shumë...

Dorëzohet kërkesa në Komunën e Prishtinës për ngritjen e Monumentit Pranvera Shqiptare ’81 të mensa e studentëve

Dorëzohet kërkesa në Komunën e Prishtinës për ngritjen e Monumentit Pranvera Shqiptare '81 të mensa e studentëve

Këshilli organizues për shënimin e 40 – vjetorit të Pranverës Shqiptare ’81 ka dorëzuar në Komunën e Prishtinës kërkesën për ngritjen e Monumentit Pranvera Shqiptare ’81 të mensa (restauranti) i studenteve… Kërkesa i është bërë Kryetarit të Komunës dhe Kuvendit të komunës se Prishtinës… Ajo është nënshkruar nga Universiteti “Hasan …

Më shumë...

Meremetohet Shtëpia-Muze e Radios-Kosova e Lirë, në fshatin Berishë

Meremetohet Shtëpia-Muze e Radios-Kosova e Lirë, në fshatin Berishë

Meremetohet Shtëpia-Muze e Radios-Kosova e Lirë në fshatin Berishë. Meremetimin e një pjese të Shtëpisë Muze në fshatin Berishe e kanë ndihmuar financiarisht, pronari i Firmës “VIA sh.p.k. në Ferizaj, veprimtari dhe ish i burgosuri politik i viteve ’80-të, Ismet Shamolli. Kanë ndihmuar me punë vullnetare edhe veterani i luftës …

Më shumë...

Save the Children ndihmon grupet në nevojë

Save the Children

Prishtinë, 28 shtator 2020: Ndërsa beteja me COVID-19 po vazhdon,  zyra e Save the Children në Kosovë po u del në ndihmë grupeve më në nevojë, situata e të cilëve është përkeqësuar edhe më tej për shkak të situatës së krijuar nga  pandemia e koronavirusit. Save the Children sot ka filluar …

Më shumë...

Këshilli Protestues Kundër Riorganizimit të Shkollave në Dardanë proteston të mërkurën para Qeverisë së Kosovës

Këshilli Protestues Kundër Riorganizimit të Shkollave në Dardanë proteston të mërkurën para Qeverisë së Kosovës

Këshilli Protestues Kundër Riorganizimit të Shkollave në komunën e Dardanës e mbështet bashkësinë lokale Karaçevës së Poshtme për organizimin e protestës kundër mbylljes së shkollave. “Këshilli Protestues në nivel të bashkësive lokale, përkrah iniciativën e bashkësisë lokale Karaçevë e Poshtme, për organizimin e protestës më datë 30.09.2020 (e Mërkure), ora …

Më shumë...

Sot me datë 27 shtator, “Planeti i Fëmijëve™” ka lanësuar premierën e këngës së parë “Kënga e Planeteve”

Sot me datë 27 shtator, “Planeti i Fëmijëve™” ka lanësuar premierën e këngës së parë “Kënga e Planeteve”

Planeti i Fëmijëve™, kanal i hapur para disa javëve në YouTube Kids është një platformë gjithëpërfshirëse për fëmijët e Kosovës, Shqipërisë dhe diasporës, ku ata mund të gjejnë këngë edukative dhe argëtuese në tema të ndryshme. Duke ditur rëndësinë e muzikës në zhvillimin kognitiv në fëmijërinë e hershme dhe mungesën …

Më shumë...

Bordi i Drejtorëve të AKP-së miratoi Propozimin për transferim të “Fondeve të Përkohshme”….

AKP

Bordi i Drejtorëve të AKP-së miratoi Propozimin për transferim të “Fondeve të Përkohshme” të likuidimit në Fondin e Konsoliduar të Republikës së Kosovës në shumën 16.4 € Milion. Bordi i Drejtorëve të Agjencisë Kosovare të Privatizimit mbajti mbledhjen e tij të rregullt me ç ‘rast u informua lidhur me zhvillimet …

Më shumë...

Lansohet raporti i Save the Children mbi ndikimin e pandemisë së COVID-19 tek fëmijët në Kosovë

Lansohet raporti i Save the Children mbi ndikimin e pandemisë së COVID-19 tek fëmijët në Kosovë

 Organizata Ndërkombëtare Save the Children ka realizuar studimin, deri tani më të madhin dhe më gjithëpërfshirësin gjatë krizës së pandemisë COVID-19. Hulumtimi u zbatua në 46 vende, përfshirë Kosovën dhe në te morën pjesë gjithsej 31,683 prindër dhe kujdestarë si dhe 13,477 fëmijë të moshës 11-17 vjeç. Hulumtimi zbulon se pandemia COVID-19 shkaktoi gjendjen …

Më shumë...

U mbajt Simpoziumi i 11-të Ndërkombëtar i Shkencave Shëndetësore

U mbajt Simpoziumi i 11-të Ndërkombëtar i Shkencave Shëndetësore

Për herë të njëmbëdhjetë me radhë Kolegji Heimerer në bashkëpunim me Institutin e Evropës Juglindore për Politika Shëndetësore dhe Sociale si dhe mbështetur nga partner vendor dhe ndëkombëtar ka organizuar Simpoziumin e 11-të, Ndërkombëtar të Shkencave Shëndetësore, i cili është mbajtur më datë 19 shtator në formatin online (platformën Zoom). …

Më shumë...

Ka ndërruar jetë veterani i arsimit poeti dhe anëtari i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës, Halit Gashi

Ka ndërruar jetë veterani i arsimit poeti dhe anëtari i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës, Halit Gashi

Mbrëmë ka ndërruar jetë veterani i arsimit dhe poeti Halit Gashi, anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës. Ai u lind në fshatin Busi, të Prishtinës, në vitin 1935. Ka botuar 18 vepra letrare, vjersha për fëmijë e të rritur, romane dhe monografi.  Varrimi i tij bëhet nesër (me 25 …

Më shumë...

PBC Academy ka hapur aplikimet për trajnime në Social Media Management

PBC Academy ka hapur aplikimet për trajnime në Social Media Management

Ju njoftojmë se PBC Academy ka hapur aplikimet për trajnime në Social Media Management dhe aktualisht kemi ofertë të mrekullueshme për ju. Trajnimi është i krijuar që: Të punësuarit që specializohen në përdorimin e Mediave Sociale, teknikat dhe format më bashkëkohore të promovimit online, Të rritet prezenca e biznesit tuaj …

Më shumë...

Prodhuesit e qumështit kanë anuluar protestën e paralajmëruar pas takimit me ministrin Mustafa

Prodhuesit e qumështit kanë anuluar protestën e paralajmëruar për të mërkurën pas takimit me ministrin Mustafa

Shoqata e Fermerëve Kosovarë të Qumështit ka njoftuar se është anuluar protesta e paralajmëruar për të mërkurën. Anulimi i protestës është vendosur pas takimit me ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa, përfaqësues të Shoqatës së Fermerëve Kosovarë të Qumështit, përfaqësues të pikave grumbulluese të qumështit. Kjo është …

Më shumë...

Sindikata e Infermierëve të Kosovës pritet të mbajë sot konferencë për media lidhur me pagesën e orëve shtesë

Sipas Odës së Infermierëve dhe Mamive zvogëlimi i numrit të infermierëve është lajm i keq

Sindikata e Infermierëve të Kosovës pritet të mbajë sot konferencë për media para Klinikës së Kirurgjisë në orën 15:30. Kjo konferencë do të mbahet pas një takimi konsultativ që do ta ketë kjo sindiktaë me shoqatat e infermierëve, teknikëve të anestezionit, mamive, laborantëve, Odën e Infermierëve dhe bashkimin e sindikatave …

Më shumë...

Ndahet nga jeta ish-doktori i katedrës së kirurgjisë Faik Kafexholli në moshën 83 vjeçare

Ndahet nga jeta ish-doktori i katedrës së kirurgjisë Faik Kafexholli në moshën 83 vjeçare

Në moshën 83 vjeçare është ndarë nga jeta ish-doktori i katedrës së kirurgjisë Faik Rexhep Kafexholli. Varrimi bëhet të mërkurën në Bellanicë të Malishevës, në orën 16:30. Për shkak të situatës së pandemisë, e pamja do të bëhet në Prishtinë me rrethin e ngushtë të familjarëve dhe miqve.

Më shumë...