leoni

Opinione

Agim Vuniqi: Elita e “kapitalistëve” dhe partitë biznes-”patriotike”

Agim Vuniqi

im vDemokracia e re shqiptare në Kosovë është në evolim, është me dy alternativa zyrtare që përfaqësohet nga institucionet shumëkombëshe të Kosovës (mini OKB e tipit kosovar) dhe ato të EULEX-it të instaluara në Kosovë, shumica kanë harruar marrëveshjen ushtarake të Kumanovës, që u realizua menjëhërë pas instalimit të forcave …

Më shumë...

Ilir Muharremi: Në Kosovë i duan pikturat kopje (reproduksione) e jo origjinale ku qëndron problemi?

Ilir Muharremi: Në Kosovë i duan pikturat kopje (reproduksione) e jo origjinale ku qëndron problemi?

 Pikturat e Ibrahim Kodrës janë reproduksione të ekspozuara në hotelin më të famshëm në Prishtinë e të menaxhuara nga figura e njohur e skenës politike. Pikturat më të preferuara në Kosovë janë ato kopje, reproduksione nga veprat e artistëve të mëdhenj, pra të shtypura në letër sidomos peizazhet, veprat e …

Më shumë...

Fatmir Limaj zbulon bustin e Ismet Jasharit, komandant “Kumanovës”

Fatmir Limaj zbulon bustin e Ismet Jasharit, komandant "Kumanovës"

U mblodhëm sot sërish në Kleçkë për ta kujtuar atdhetarin dhe trimin Ismet Jashari-Kumanova, bashkë me shumë të tjerë që ja falën jetën lirisë së shenjtë dhe historisë sonë i dhanë madhështi e lavdi. Ne kishim marr një goditje të jashtëzakonshme, shumë të rëndë para 21 vitesh, ishim para opsionit …

Më shumë...

Vetëvendosja do të duhej të lirohej nga deliri para kohe i fitores dhe nga prepotentët e papërgjegjshëm brenda vetes

Vetëvendosje

Në kohën kur në Kosovë po krijohen koalicione parazgjedhore, të partive të vogla, me qëllim për të marrë pjesë dhe për të korrur fitore, partitë e mëdha politike, sikur konsiderohet se janë: LDK-ja, PDK-ja dhe Vetëvendosja, ndodhen para dilemave dhe ekuacioneve me shumë të panjohura. Në këtë mes, vetëm partia …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Kuazidemokracia dhe “liria”

Agim Vuniqi

 Ndërmarrjet publike u bënë qerdhe të korrupsionit dhe qendra të votuesve, përmes punësimit në to aderoheshin anëtarët e rinj partiak dhe familjet e tyre të mëdha si prodhues votash    Lufta e UÇK-së ishte e pastër si loti dhe të gjithe kontribuesit e saj janë meritor për çlirimin e Kosovës, …

Më shumë...

Ali Hertica: Politika Kosovare: skepticizëm, burokraci, skandale dhe parti të çara

Ali Hertica

Aq shumë është çoroditur skena politike kosovare, saqë politikanët janë shndërruar në kusarë dhe përbindësha të çdo gjëje, duke ua fundosur edhe shpresat e fundit këtij populli të vuajtur. Republika e Kosovës, e kapur dhe ngulfatur nga ‘pushtetarët sherifë’shëtisin rrugëve të armatosur sikur ‘kaubojët në xhungël’ fyjn shajn rrisin pagate …

Më shumë...

Lutfi Coka: Sot mbushen 20 vjet nga Rivarrimi i të Rënëve, në Zonën Operative të Dukagjinit

Lutfi Coka: Sot mbushen 20 vjet nga Rivarrimi i të Rënëve, në Zonën Operative të Dukagjinit

Sot  mbushen 20 vite, nga rivarrimi i “Të Rënëve” në Zonën Operative të Dukagjinit. Ata u morën nga llogoret e trimërisë, për t’i futur në qytetin e mermertë, për t’i futur në historinë e kombit tonë. Me këtë rast u shpreh dëshirën e zemrës sime të gjithë pjesëtareve të familjeve …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Dr. Teuta Mulliqi-Kabashi, arriti majat akademike të shkencave mjekësore në Florida

Suksesi i studentëve shqiptarë i të gjitha niveleve dhe moshave nuk ka të ndalur. Arritja e Teuta Mulliqi Kabashit është një sukses, ndër të rrallët, që e nderon komunitetin shqiptaro-amerikan, si studente, si mjeke, si bashkëshorte, si nënë e dalluar e dy fëmijëve, tashmë te integruar plotesisht në jetën amerikane, …

Më shumë...

Adem Breznica: Slogani “do të bëjmë” të zëvendësohet nga platforma, “kemi bërë”

Adem Breznica

Fushatat elektorale janë shndërruar në panaire gënjeshtrash parazgjedhore që, në mënyrë krejt legjitime, kanë rënë në dorën e subjekteve politike, të cilat, në shumicën e rasteve, i përdorin ato si karrem për grumbullimin e sa më shumë votave deri në ardhjen e tyre në pushtet. Pastaj, pasi t’u ketë funksionuar …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Ju profiterë të luftës, ju milionerë të pas luftës, duhet të keni turp të kërkoni votën

Agim Vuniqi

Qe 20 vite po dëgjojmë në çdo tubim zgjedhor klithjet triumfale të disa komandanteve politik, se na çliruan, për të arsyetuar plaçkitjen popullore të pas luftës, si trofe lufte. Nënçmojnë dhe ofendojnë inteligjencën e popullit me fabulat dhe shkathtësitë e tyre luftarake, me doktrinën e tyre ushtarake, me “betejat” e …

Më shumë...

Fehmi Rama, Drejtësia dhe sinqeriteti atribut apo dobësi?

Fehmi Rama

Në mendësinë tonë kosovare, të jesh i drejtë dhe i sinqertë, reflekton që ke destinim dështimin. A nuk shpërfaqë shoqëria jonë opinione  të tillë si “filani është dallaverxhi dhe ka arritur, filani deri me dje nuk ishte askushi dhe sot ka milionat, filani e shfrytzojë mirë pozitën publike dhe ja …

Më shumë...

Blerim Zhabari: Behxhet Sahit Jashari, një jetë kushtuar arsimit dhe luftës për Liri

Behxhet Jashari

Behxhet (Sahit) Jashari (16. 8.1945 – 20.8.2019) Behxhet Jashari ishte mësues-mësimdhënës e pedagog, drejtues në institucione arsimore dhe këshilltar në Entin Pedagogjik të Kosovës, pjesë e lëvizjes e luftës për liri dhe pavarësi dhe e një familje luftëtarësh për liri brez pas brezi, fëmija më i madh i babait Sahitit, …

Më shumë...

Blerim Muriqi: Brishtësia e gjithë politikës

Blerim Muriqi

Po bëhen dy dekada që kur te ne dallueshmëria plurale u vu në kërkim identitetesh politike. Patriotë e tradhëtarë ishte ndarja e parë. Sekush shihte tjetrin për të keqen e vendit dhe veten rendiste në detyrën atdhetare. Shpejt çlirimtarja dhe mallkuesja e saj e përzien UJEMIN! Morën e lanë nga …

Më shumë...

Bahri Bivolaku: A po e rrezikon korrupsioni lirinë e Kosovës?

Bahri Bivolaku

“Midis njerëzve në përgjithësi të korruptuar, LIRIA nuk mund të ekzistojë gjatë”, thekson në një mendim njëri ndër themeluesit e idesë së konservatorizmit politik E. Burke. Vërtet ne si shoqëri a kemi arritur në këtë stad të zhvillimit sa korrupsioni ta vë në dyshim vetë lirinë? Mendoj se po. Nga …

Më shumë...

Veprimtari, Dan Kosumi, jep dorëheqje të dyfishtë

Dan Kosumi

Dan Kosumi jep dorëheqje të dyfishtë nga LIDHJA E KRIJUESVE SHQIPTARË NË MËRGATË (LKSHM) DHE NGA SHOQATËS SHQIPTARE TË MUHAXHIRËVE MBARËKOMBËTARË  (SHSHMM) Kuvendit, Kryesisë dhe Kryetarit të LKSHM Hasan Qyqalla dhe kryetarit të SHSHMM Asllan Qyqalla, Unë Dan Kosumi, Anëtar i kryesisë së LKSHM dhe Koordinator i autorizuar i SHSHMM …

Më shumë...

Ali Hertica: Nuk është e vështirë një letër në mëngjes

Ali Hertica

Jo rrallë shoh një studiues i cili paraqet rezultatet e punës së tij jashtë kullës së fildishtë, të shkencës, të detyruar për të justifikuar. Relevanca e afateve kohore të çështjes së pretenduar akademik. Shkencëtarët të cilët angazhohen me demokracinë sot, për të shpëtuar të paktën këtë pyetje të ngutshme. Nuk …

Më shumë...