leoni

Opinione

Ali Hertica: Sovraniteti i Kosovës dhe partitë politike…

Ali Hertica

 Një nga mësimet që subjektet politike kanë mësuar nga ngritja e stuhishme është se demokracia duhet të rinovohet dhe thellohet tekë lideret poltik të qdo subjekti apo grupi që mbraon intreseat e qytatarit por jo klanet e banitve poltikë. Siç ndodh zakonisht në një demokraci, jo të gjithë pajtohen me …

Më shumë...

Dren Sherif Brahimaj: Arrestimet e udhëheqësve eminent të UÇK-së na bëjnë të dyshojmë në drejtësinë evropiane

Dren Sherif Brahimaj: Arrestimet e udhëheqësve eminent të UÇK-së na bëjnë të dyshojmë në drejtësinë evropiane

(Fjalim i mbajtur me rastin e organizimit të debatit nga veteranët e Dukagjinit, rreth problemeve, arrestimeve dhe përndjekjeve të luftëtarëve të lirisë) Të nderuar panelistë, zonja dhe zotërinj!  Lufta e fundit në Kosovë mbaroj në qershorin e 1999, ku populli shqiptar arriti të fitojë lirinë nga okupimi i egër dhe …

Më shumë...

Sqarim publik i Radios-Kosova e Lirë lidhur me shkrimin e Dr. Nazim Qehaja, botuar në “Opinione” më 1.8.2019

Sqarim publik i Radios-Kosova e Lirë lidhur me shkrimin e Dr. Nazim Qehaja, botuar në “Opinione” më 1.8.2019

Pranojmë me keqardhje se në vend të fotos së Nazim Qehajes, në shkrimin e tij lidhur me veshjen e pamoralshme të disa femrave shqiptare,  është postuar gabimisht fotoja e Florian Qehajes, të cilit i kërkojmë falje edhe me këtë rast. Ndërkohë është përmirësuar gabimi që ka qenë teknik.  Sa i …

Më shumë...

Dr. Nazim Qehaja: Letër publike Radio-Kosova e Lirë lidhur me botimin e shkrimit për veshjen e femrave

Dr. Nazim Qehaja

Të nderuar, duke shpërndarë shkrimit tim në vijim, keni bërë 2 gabime: I pari, i pafalshëm edhe nga ana ime, hedhja e fotos së Florian Qehajës! I dyti, më pak i ndjeshëm, duke ndryshuar qëllimin e shkrimit dhe se paraprakisht nuk më keni komunikuar, ngase postimi ishte mendim profesional, si …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Heroi tipik i tragjedive antike, poeti i anatemuar dhe disidenti, Zeqir Gërvalla

Zeqir Gërvalla

“O tempora o mores” dhe per ironi gjithçka po ndryshon per te keç, heroi tipik i tragjedive antike, eshte heroi i realitetit te sotem, dhe po ai hero lidhet me ironine e kohes… E falenderuam poetin dhe disidentin Zeqir Gervalla per te bemat e tij te degjuara, e te padegjuara, …

Më shumë...

Bahri Bivolaku: A ka mbarim tranzicioni në Kosovë?

Bahri Bivolaku

Kriza jonë nuk është vetëm krizë tranzicioni, është krizë idealesh, e cila në analizë të fundit prodhon krizë morale. Politika ka humbur natyrësinë e saj të ekzistencës dhe forcën e saj nga mendimi mbizotërues në popull, se të merresh me politike do të thotë të sigurosh për vete, të rrëmbesh …

Më shumë...

Arianit Bytyçi: Për një koncept të mirëfilltë urbanistik-arkitektonik për Shtatoren e Adem Demaçit

Arkitekti, Arianit Bytyçi, thotë se Shtatorja e simbolit të rezistences kombëtare ADEM DEMAÇI duhet të vendoset në një lokacion më kuptimplotë në aspektin simbolik dhe arkitektonik-urbanistik, hapësirë kjo që do të inkurajonte komunikimin dhe ndërveprimim mes njerëzve. Shtatorja mund të vendoset në hapësirën pranë Bibliotekës Kombëtare të Kosovës apo edhe …

Më shumë...

Bahri Bivolaku: PDK- ja dhe zgjedhjet nacionale

Bahri Bivolaku

PDK-së si strukturë konsideroj se i duhet një Deklaratë Misioni dhe ndërlidhjes e identifikimit me te. Të paraqitet saktë me agjendën e vet duke, qartësuar objektivat programore karshi çdo gjëje që lidhet me të tashmen e me të ardhmen e vendit. Deklarata e Misionit si qëllim, duhet të krijojë ambient …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Ka njerez qe kujtojne se “Lutjet” çliruan Kosovën!

Agim Vuniqi

Themeluesi i “azbukes serbe” Vuk Karagjiq ishte njeri nder ushqyesit me te medhenj te ortodoksizmit ekstrem serb. Kisha ortodokse serbe kishte mu ate qellim. Ai ishte nje armik i perbetuar i shqiptareve! Zyrtaret shqiptare te liruar nga ndjenja nacionale nuk kuptojne qellimin nacional-shovenist te Kishes serbe, themeluese e shtetit serb, …

Më shumë...

Lidhja e Arsimtareve dhe e Prindërve Shqiptarë në Zyrih, flak në rrugë mësuesen e gjuhës shqipe!

Lidhja e Arsimtareve dhe e Prindërve Shqiptarë në Zyrih, flak në rrugë mësuesen e gjuhës shqipe!

Une, quhem Mimoza Dako (Bejkollari). Qe prej vitit 1992, menjehere pasi mbarova studimet ne Fakultetin Histori_Filologji, dega Gjuhe dhe Letersi shqipe, ne Universitetin e Tiranes, emigrova familjarisht ne Greqi, ku qendrova rreth 20 vjet. Sot e tri vite jam ne nje emigrim te dyte, ne Zvicer. Prej mese dy vitesh …

Më shumë...

Frank Shkreli: Gjithmonë qofsh me faqe të bardhë, Ramush Haradinaj

Frank Shkreli: Një mbështetje historike ndërkombëtare ndaj lirisë së fjalës

 Unë nuk jam as gjykatës, as prokuror dhe as avokat, për të vendosur ose për të mbrojtur fajësinë ose pafajësinë e kujdo qoftë.   Por është mbresëlënse reagimi –si njeri dhe si politikan – i Kryeministrit-në- detyrë -i Kosovës, Z. Ramush Haradinaj ndaj ftesave për paraqitje në Gjykatën e Hagës, për …

Më shumë...

Cilët janë Pontie Pilatët e Evropës po bëhen gati të kryqëzojnë çlirimtarët e Kosovës

The Telegraph: Gjyqtarët për krimet e luftës të Gjykatës Speciale duhet të largohen nga detyra për “shpërdorim të autoritetit”

Gjykata Speciale ndërkombëtare kundër UÇK-së Tashmë është e largët dita kur Pontius Pilati romak urdhëroi kryqëzimin e Jezusit nga Nazareti, jo se kishte bërë ndonjë faj ndaj Romës, e cila asokohe mbante të pushtuar Izraelin dhe gati gjysmën e botës,  por se bashkëkombësit e tij e kishin akuzuar  atë për …

Më shumë...

Skënder Sadri KAPITI: Ramush Haradinaj-heroi i madh që nuk lejoi ndarjen e Kosovës

Skënder S. Kapiti

Shkëmbim territoresh pas ndarjes apo coptimit të   Kosovës do të thotë shkatërrim i  Shtetit të Kosovës dhe shërbim për krijimin e Serbisë së Madhe. Nuk ndodh që të ketë shkëmbim territoresh pa coptim të Kosovës. Dhe ndarje e shkëmbim territoresh shqiptare të Kosovës me territore shqiptare të Kosovës Lindore do …

Më shumë...

Dan Kosumi: Gjykata Speciale e krijuar me porosinë e Serbisë është akti më i turpshëm ndërkombëtar për ta gjykuar lirinë e Kosovës

Dan Kosumi

Gjykata Speciale e krijuar me porosinë e Serbisë është akti më i turpshëm ndërkombëtar për ta gjykuar lirinë e Kosovës dhe kjo nuk ka të bëj me drejtësinë ndërkombëtare! Të gjykohet lufta e shenjtë e një populli që po dhunohej barbarishtë, po vritej dhe dëbohej në tokën dhe të drejtën …

Më shumë...

Prof. dr. Hakif Bajrami: Vizita e Macronit në Beograd më 15 dhe 16 korrik vetëvrasje politike për BE-në

Prof. dr. Hakif Bajrami: Vizita e Macronit në Beograd më 15 dhe 16 korrik vetëvrasje politike për BE-në

Është mbushë Kosova me analistë, të cilët kalërojnë prej një televizioni në tjetrin, prej një portali në tjetrin. Nuk e posedojnë asnjë informatë relevante dhe flasin për “korrigjim kufijsh”, “ndërrim të territoreve” e që ka për pasojë lëvizjen e popullsisë, metodë kjo fashite për shekullin XXI. Ta marrim shembull një …

Më shumë...