Limak Kosovo
Fillimi / Radio Kosova e Lire (faqe 19)

Radio Kosova e Lire

KKMSH: Vitia që 5 ditë pa asnjë rast të ri me COVID-19, nga 49 të infektuar me këtë virus 6 prej tyre janë shëruar

Janë bërë 5 ditë që Komuna e Vitisë, nuk ka më asnjë rast të ri të qytetarëve të prekur me virusin COVID-19, ndërsa nga gjithsej 49 të infektuar me këtë virus deri me tani janë shëruar 6 persona. Kjo u bë me dije gjatë takimit të rregullt që ka mbajtur ...

Më shumë...

Njoftim për student nga Drejtoria Komunale e Rahovecit për shtyrjen e afatit të aplikimit në konkursin për ndarjen e bursave studentore

Drejtoria Komunale për Arsim, për shkak  të gjendjes së krijuar nga pandemia Covid-19, pasi ka shpallur konkursin me nr. prot: 221, të datës 07.04.2020, jep këtë : Njoftim Ju njoftojmë nga Drejtoria Komunale për Arsim, se për shkak të gjendjes së krijuar si rezultat i pandemisë Covid-19 dhe për shkak ...

Më shumë...

Njoftim nga Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport në Rahovec, për organizimin e mbrëmjes muzikore

Mbrëmje muzikore me zërat e njohur të muzikës shqiptare, për të thyer sado pak monotoninë që është shkaktuar nga pandemia Covid-19. Duke marrë parasysh që muzika është ilaç më i mirë kundër monotonisë, artistët tanë në bashkëpunim me komunën e Rahovecit, sjellin tek ju atmosferë përmes tingujve të muzikës, në ...

Më shumë...

Kryetari Latifi jep detaje për rastin e fundit të infektuar me Covid-19 në komunën e Rahovecit

Kryetari Latifi jep detaje për rastin e fundit të infektuar me Covid-19 në komunën e Rahovecit. Ai tregon se, sapo jemi njoftuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, se kemi një rast pozitiv me COVID-19 në komunën tonë, rasti është nga fshati Retijë dhe burimin e infeksionit e ka nga ...

Më shumë...

Ligji mbi të gjithë

200 euro gjobë nga Inspektoriati Komunal i Skenderajt për biznesin që shkeli vendimin e qeverisë dhe jashtëligjshëm shiti edhe produkte jo ushqimore. I pari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, u shpreh se të gjitha vendimet dhe masat që dalin nga pushteti qendror dhe ai lokal duhet të zbatohen nga ...

Më shumë...

Kryetari Kuçi ka kujtuar masakrën e Mejës

Kryetari i komunës së Junikut Agron Kuçi, përmes një postimi të tij në facebook ka kujtuar masakrën e Mejës, ai në këtë postim ka thënë: Masakra e Mejës, reflektim për sakrificën njerëzore e kombëtare për liri, shtet ndërtim dhe të ardhme të brezave. Nder dhe Lavdi, Martirëve të Kombit!

Më shumë...

Islamic Relief Kosova, ndihmon familjet me nevojë në Komunën e Hanit të Elezit

Edhe Islamic Relief Kosova iu bashkëngjit vargut të shumë donatorëve të cilët ndihmuan komunën e Hanit të Elezit në këtë kohë të Emergjencës Shëndetësore. Përfaqësues të kësaj shoqate sot dhuruan 80 pako ushqimore dhe 80 thasë me miell të cilat do të ndahen për familjet më të goditura nga kjo ...

Më shumë...

Komuna e Vitisë vazhdon me pastrimin dhe klorifikimin e rrugëve në qytetet kundër virusit pandemik COVID-19Komuna e Vitisë vazhdon me pastrimin dhe klorifikimin e rrugëve në qytetet kundër virusit pandemik COVID-19

Komuna e Vitisë, përmes Njësisë Profesionale të Zjarrfikësve dhe Shpëtimit (NJPZSH) si masë parandaluese kundër përhapjes së virusit pandemik COVID-19 , po bënë vazhdimisht pastrimin dhe klorifikimin e rrugëve, shesheve, trotuareve në lokalitetet e ndryshme të kësaj komune në veçanti në vatrat e infeksionit. Me këtë rast NJPZSH në ka ...

Më shumë...

Haliti: Janë ndihmuar mbi 2500 familje me mbi 4000 pako ushqimore e higjienike

Prej paraqitjes së virusit COVID-19, më 13 mars 2020, Komuna e Vitisë përmes Komitetit Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim (KKMSH), ka trajtuar me kujdes aspektet më të rëndësishme funksionale. Përveç faktorit shëndetësor dhe atij të sigurisë, rëndësi të veçantë i ka kushtuar edhe komponentës sociale. Sipas kryetarit të Komunës së ...

Më shumë...

Mërgimtari nga Rahoveci Beshir Sokoli dhuron 50 pako ushqimore për familjet në nevojë

Komuna e Rahovecit ka pranuar 50 pako ushqimore për familjet në nevojë nga mërgimtari Beshir Sokoli, i cili punon dhe vepron në Zvicër si dhe 11 pako tjera ushqimore i ka dorëzuar në QPS për shpërndarje. Pakot e dhuruara nga Sokoli, do të shpërndahen përmes Qendrës për Punë Sociale, për ...

Më shumë...

Komuna e Malishevës shfuqizon urdhëresat shtesë, ndërsa në fuqi mbesin vetëm vendimet e Ministrisë së Shëndetësisë, si dhe kërkohet heqja e karantinës për Malishevën

Komuna e Malishevës, ka vendosur për shfuqizimin e apo heqjen e urdhëresës për ndalesat shtesë, në kuadër të masave parandaluese dhe luftimin e përhapjes së COVID-19 në territorin e Komunës së Malishevës dhe tani mbesin në fuqi vetëm vendimet e Ministrisë së Shëndetësisë. Ky vendim është marrë, në takimin e ...

Më shumë...

100 euro gjobë për personin fizik që u zu nga inspektorati komunal i Skenderajt duke hedhur dhe djegur mbeturina

Si rezultat i efikasitetit të Inspektoratit Komunal, duke qenë çdo herë në teren, në mëngjes personi x kishte ndalur veturën skaj rrugës në Polac të Ri të komunës së Skenderajt dhe sapo kishte filluar hedhjen dhe djegien e mbeturinave u zu nga inspektorati, i cili sipas udhëzimit administrativ për ndëshkime ...

Më shumë...

TIKA, dhuron 50 pako ushqimore për familjet në nevojë në Komunën e Skenderajt

Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, priti në takim Burak Ceran, koordinatorin e TIKA-as për Kosovë, i cili i kishte sjellë 50 pako ndihmë për 50 familje në nevojë të komunës së Skenderajt. I pari i komunës së Skenderajt Bekim Jashari, u shpreh mirënjohës për ndihmën që dha kjo ...

Më shumë...

Në Deçan kanë filluar mbjelljet pranverore

Ndër punët e rëndësishme që po bëhen nga fermerët në këtë kohë, janë të mbjellat. Drejtori i drejtorisë për Bujqësi në Komunën e Deçanit, ishte për vizitë tek fermeri Tafë Çeku, i cili ka mbjellë 12 hektar me misër, e i cili jep shembullin më të mirë se si punohet. ...

Më shumë...

N.P.L “Higjiena” SH.A në Deçan së shpejti me objekt të ri

Më intensitet të shtuar janë duke vazhduar punimet në ndërtimin e objektit të N.P.L”Higjiena, objekt ky me standarde të larta evropiane, një projekt i nevojshëm për funksionimin e kompanisë! Mirënjohës dhe falënderues Komunës së Deçanit dhe kryetarit Bashkim Ramosaj për përkrahjen e këtij projekti!

Më shumë...