Opinione

Blerim Muriqi: PETA  E LAKRORIT DHE VORBULLA E NJË MOCIONI

Blerim Muriqi

Rrëzimi i kësaj qeverie është detyrë, por atë nuk e kuptojnë ata që janë këtu për veten e tyre. Koalicioni qeverisës dhe qeveria Hoti po kalon kohë ethesh. Ish kryeministri Haradinaj është barrikaduar në qëndrime të forta për dialogun, të cilin po e quan gabim ecejakeje të kryeministrit Hoti dhe …

Më shumë...

Maturantët ndihen të rrezikuar dhe të pasigurtë, kërkojnë anulimin e Testit të Maturës 2020

Matura

“Stoikët”, një nga grupet jofromale aktive në Republikën e Kosovës i kërkojnë MASH – it, anulimin e menjëhershëm të Testit të Maturës 2020 për arsyet e mëposhtme: Pamundësia e përgatitjes adekuate të maturantëve për këtë test, duke marrë parasysh situatën brenda vendit dhe në mbarë botën; Pasaktësia e testit të Maturës në vlerësimin e studentëve mbi njohuritë e marra gjatë tri viteve të Arsimit të Mesëm të Lartë; Stresi i tepruar i …

Më shumë...

Fehmi Rama: Dita Ndërkombëtare e të Rinjve shënohet në mbarë botën prej 12 gusht të vitit 1999

Fehmi Rama

Barometri i suksesit të shtetit është rinia. Investimi më strategjik shtetëror është investimi në rini. Rinia është vlera më e madhe, zhvillimi ynë në të ardhmen realizohet nëse kemi qasje produktive ndaj rinis së sotme. Uroj të kemi “Plan Strategjik” për indoktrinim dhe stimulim për të jetuar dhe punuar në …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Kush i ha kumbullat dhe kujt i mpihen dhëmbët ?

Agim Vuniqi

Mërgimi është plagë e rëndë, e pashëruar. Zakonisht mërgimi është manifestim i pasigurisë politike por edhe ekonomike në vendet e origjinës prej nga largohen emigrantët. Qytetarët e Kosovës janë trajtuar brutalisht gjatë historisë së tyre, jeta e tyre ka qenë pelim, të diskriminuar shumëfish, pa asnjë të drejtë elementare kolektive, …

Më shumë...

Preng Cub Lleshi: Pseudonimi “Puka në vite” nuk mund t`i errësojë faqet me dritë të historisë së Mirditës!

Preng Cub Lleshi

Ka kohë që pseudonimi “PUKA NË VITE”, në postimet e veta në Facebook, bën përpjekje për t`i errësuar shumë të vërteta historike për Mirditën e për të lartësuar Pukën fqinje, si njësi administrative ngjitur me Mirditën, duke e paraqitur atë si “Dukagjini i vërtetë”. (?!) Për të mos u zgjatur …

Më shumë...

Ismet Sylejmani: Fundi i një heshtjeje të pa fund

Ismet Sylejmani: Fundi i një heshtjeje të pa fund

Ishte knaqesi e madhe per mua qe arrita ta shtija ne dore paraqitjen time te pare te madhe ne emer te tere LPRK-se ne nivel kombetar, ne varrimin e Martirit te Kombit Fehmi Ademi! Varrimi i cili nuk ishte nje akt i thjeshte mortor dhe fjala ime ne nje ndarje …

Më shumë...

Xhevat Bislimi: Përpjekjet shqiptare dhe përpjekjet antihistorike e antishqiptare të jugo-kosovarëve

Xhevat Bislimi

FOKUSI tek prodhuesit vendor- Kriza që ka shkaktuar pandemia COVID 19 është jo vetëm shëndetësore, ekonomike por kjo mund të këtë edhe implikime të mëdha sociale. Nëse e marrim dhe analizojmë kostot e mëdha ekonomike atëherë zgjedhja qendron tek masat dhe planet që duhet të ndërmerren nga akterët relevant për …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Korrupsioni dhe harxhimi i mjeteve buxhetore pa disipline financiare gjeneron robëri te dyfishtë

Agim Vuniqi

Demokracia ( “sundimi nga populli ” e përkthyer kuptimisht nga gjuha e vjetër greke- helene) është parë si një nga idealet e fundit që civilizimet moderne përpiqen të krijojnë, ose ruajnë . Demokracia si një sistem i qeverisjes është menduar për të mundesuar përfaqësim të gjerë me qëllim të përfshirjes …

Më shumë...

Mona Agrigoroaiei: Me urdhrin “Adem Demaçi”, të dekorohen burrat dhe gratë e shumta që vuajtën në burgjet serbe!

Adem Demaçi

Kosova heroike, gjatë rrugëtimit të saj historik, pati shumë krajata e beteja për mbijetesën etnike shqiptare në kushtet e sundimit dhe kolonizimit të Beogradit!  Shqiptarët nuk u asimiluan dhe i rezistuan pushtimit serb dhe masakrave e krimeve gjenocidale të çetnikëve falë burrave e grave atdhetare që nga gjenerata në gjeneratë …

Më shumë...

Petrit Dibrani: Të flasim për zgjedhje, o !…

Petrit Dibrani

Të flasim për zgjedhje, o MUJSHAR!… Xhandarmëria serbe, po hyn në teritorin e Republikës, ku jeni strukur ju, të mjerë!… Edhe pse KFOR – është, përgjegjës për siguri në tërë, teritorin e Republikës, ju të mjerë MUJSHAR, duhet të reagoni, si një trup i vetëm. O Mujshar, xhandarmëria e shkijeve, …

Më shumë...

Ferat Shala: Shkollat të hapen me 1 shtator!

Janë bërë të gjitha përgatitjet e nevojshme që të hënën të fillojë gjysmëvjetori i dytë i vitit shkollor

Shumica e qeverive në mbarë botën kanë mbyllur përkohësisht institucionet arsimore në përpjekje për të ndaluar përhapjen e pandemisë Covid-19. UNESCO vlerëson se me këtë veprim janë afektuar mbi 1 miliardë nxënës dhe studentë, ndërkohë që së paku 40 milion nxënës nuk kanë mbajtur mësim fare! “Bota është në një …

Më shumë...

Petrit Dibrani: Deputetët duhet të mësojnë të shkruajnë pa gabime dhe të flasin drejt gjuhën letrare

Petrit Dibrani

Artan Abrashi, na flitka për rrëzimin e Qeverisë, pikërisht  me po ata që ishte në koalicionin e “shpresës”,  tani i mllefosur ja se ç’ na thotë. Artan Abrashi, shkruan me plot gabime, drejtëshkrimore, pa kuptim,  edhe pse shkrimi, është shumë i shkurtër!… Fillimisht duhet të mësoni të shkruani”  qeveria më …

Më shumë...

Schwarz- Schilling: Nuk ka zgjidhje në Ballkanin perëndimor pa Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës sërish i bëjnë thirrje Kosovës dhe Serbisë që t'i ulin tensionet dhe të kthehen në tryezën e dialogut

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në vitet 1990 ndihmuan me qëllim që t’iu jepet fund luftërave në Bosnjë dhe në Kroaci. Edhe sot Amerika e ndërmerr iniciativën në Ballkan. Europa duhet të angazhohet më intensivisht, mendon Christian Schwarz-Schilling. Në fund të korrikut të këtij viti gazeta britanike Guardian botoi artikullin …

Më shumë...

Ferat Shala: Vlerat e luftës së UÇK-së, janë vlera sublime të lirisë dhe pavarësisë!

UCK

Kosova shtet i pavarur, ashtu sikur është tani, nuk do të ishte e tillë pa luftën e lavdishme të UÇK-ja. Secili shtet gjatë procesit të formimit dhe zhvillimit të tij, kalon përmes disa fazave dhe proceseve historike. Këto procese historike natyrshëm shoqërohen edhe me një mori vlerash njerëzore, sociale, kulturore, …

Më shumë...

Adem Breznica: Heronjtë e Betejës së Kosovës të vitit 1389 nuk ishin serbë, por shqiptarë

Adem Breznica

Dy prej shumë protagonistëve të para dhe pas Betejës së Kosovës (1389), Lazar (h)RABeljanoviç dhe (v)UK BRAnkoviç nuk ishin princër serbë por shqiptarë në vrullin e asimilimit të tyre, pas startit që ishte nisur me Namanitët rasian. Llagapet e tyre tregojnë më së miri rrënjën e prejardhjes së këtyre prijësve …

Më shumë...

Uran Ismaili: Çka ndodhi në Vetëvendosjen që i hoqi vijat e kuqe me PDK-në?

Uran Ismaili flet për nevojën e debatit publik mes kandidatëve të Prishtinës, që nuk ka ndodhur deri më tani

Sekretari i Përgjithshëm dhe Deputeti i PDK-së, Uran Ismaili, i është përgjigjur kërkesës së LVV-së për bashkëpunim rreth mocionit të mosbesimit të Qeverisë. Ai ka thënë se fillimisht LVV duhet të tregojë se ku kanë mbetur vijat e kuqe të saj për PDK-në dhe çfarë ndodhi që ato tash u …

Më shumë...