KEK
Fillimi / Ahmet Qeriqi (faqe 29)

Ahmet Qeriqi

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, priti në takim kryetarin e Komunës së Ulqinit, Loro Nrekiq

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, priti në takim kryetarin e Komunës së Ulqinit, Loro Nrekiq

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, priti në takim kryetarin e Komunës së Ulqinit, Loro Nrekiç, ku kanë diskutuar për thellimin e bashkëpunimit në fushën e turizmit në mes Kosovës dhe Malit të Zi. Ministri Krasniqi theksoi se Qeveria e Republikës së Kosovës është duke punuar që turizmin ta ...

Më shumë...

Raporti për vitin 2019 i SHISH-it radhitë një sërë problematikash në Shqipëri

Raporti për vitin 2019 i SHISH-it radhitë një sërë problematikash në Shqipëri

Raporti për vitin 2019 i Shërbimit Informativ Shtetëror të Shqipërisë radhitë një sërë problematikash në Shqipëri, ku theksi vazhdon të vendoset te korrupsioni, krimi organizuar, ekonomia dhe terrorizmi. SHISH raporton se korrupsioni është ende i shpërndarë në administratën publike dhe në sistemin e drejtësisë. Në raport theksohet se në sistemin ...

Më shumë...

Isuf Ismaili: Shkolla shqipe në mërgim dritë e diturisë, por edhe dritë e qenësisë shqiptare

Shkolla

“Ne, shqiptarët, duhet ta ruajmë me kujdes gjuhën tonë, si një pishtar të denjë, që të mos na shuajnë erërat armike, që na shpërndanë në dhe të huaj.” (Jeronim De Rada, vepra: “Parimet estetike”, 1861) Fëmijët dhe bota e tyre e pasur janë një pasqyrë e ardhmërisë sonë, ata janë ...

Më shumë...

Petrit Dibrani    Asnjë ditë, të vetme….

Petrit Dibrani: Të mjerët deputetë për sjelljet e tyre si të fëmijëve, fëmijë, ndaj njëri tjetrit dhe jo vetëm sot

Sikur vetëm, një ditë të vetme, të lexoj apo ndëgjoj se dikush nga, opinionistët, analistët, parashikuesit dhe zbuluesit shqiptarë, do të shkruante vetëm njëher, se si duhet bashkërenduar apo unifikuar mendimet rreth qështjeve kombëtare, do isha njeriu më i lumtur në botë….. Nuk e besoj, se do e kam atë ...

Më shumë...

Ilir Muharremi: 10 vjet pa Bekim Fehmiun

Ilir Muharremi: 10 vjet pa Bekim Fehmiun

Bekim Fehmiut duhet t’i ngrihët shtatorja në Prizren ose në Prishtinë  Bekim Fehmiu, ka shkëlqyer nëpër botë, ka prezantuar shpirtin e tij në kinematë ndërkombëtare. Emri i tij u skalit  me sakrificën dhe mundin që dëshmon gjigantin pranë kuadrit drejt famës. Dëshmitë janë të sakta. Filozofi francez Zhan Pol Sartre ...

Më shumë...

Milush Kopiliqi heroi kryesor i Betejës së Kosovës të vitit 1389

Milush Kopiliqi

Figurat qendrore të Betejës së Kosovës të vitit 1389, pa dyshim se kanë qenë dhe mbeten, Milush Nikollë Kopiliqi, dhe Sulltan Muradi i parë, që njëherë janë edhe përfaqësues të dy botëve, të botës islame, e cila po zgjerohej me Perandorinë osmane dhe botës së krishterë, e cila ishte vënë ...

Më shumë...

Mehmet Bislimi: Dilema që nuk u zgjodh as sot!

Mehmet Bislimi: Pas 20 vitesh, kërkohet unitet!

E solli lufta paqen, apo paqja luftën, e solli zjarri ngrohtësinë apo ngrohtësia zjarrin, e solli nënshtrimi lirinë apo rezistenca heroike e gjithë atyre trimave, që janë e nuk janë sot në mesin tonë, ata të cilët sot nuk po mund të na thonë me sa zë kanë: “ o ...

Më shumë...

Blerim Muriqi: Sot kur doli se të gjithë se ishin njësoj, LPK-ja rritë frymën kujdestare

Blerim Muriqi

Është e natyrshme, që në një shoqëri plurale të kemi konkurencë, e cila vie nga dallimet politike që e karakterizojnë pikërisht atë. Te ne, kjo dallueshmëri plurale akoma nuk egziston. Por, edhe ne kemi diçka që shpërfaqim ndryshe nga njëri tjetri. Kemi vendrreshtimin që na bënë të dallueshëm për tjerët. ...

Më shumë...

Agim Vuniqi: Harmoni ndërmjet mëkatarëve dhe hipokritëve, apo injorancë…

Agim Vuniqi

Lexova një storie të autorit Akansha Goel që pakashumë i përgjigjet situatës aktuale në Kosovë, ku disa, apo i tërë stafi i një gazete vendore në Kosovë baltosë heronjë, njerëz, të cilët as i kanë njohur për së gjalli, pos që kanë lexuar për të bëmat e tyre, dhe ata ...

Më shumë...

Bahri Bivolaku: Kosovës i mungon Kursi i Ri i Ruzveltit!

Bahri Bivolaku

Ne si politikë, sot për herë të parë kemi diçka në dorë e që është kjo pavarësi e tillë si është. Debati për të kaluarën e rrezikon që edhe ajo të na humbet, gjersa debati për të ardhmen nënkupton që nga ajo që kemi në dorë të nxjerrim vlera më ...

Më shumë...

Ali Hertica: Një fjalim i zjarrtë nxitë njerëzit që ta bëjnë luftën agresive

Ali Hertica

Në debatin për formën më të mirë të qeverisjes, Herodotos nuk përdor fjalën “demagog”, por flet për “dikë që mbështet popullin”. Ndoshta shkrimtari e kishte në mendje Perikliun (rreth 470-429), i cili në Athenes u zgjodh komandant, stratègos, nga viti në vit për një kohë të gjatë. Historiani i dytë ...

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Ta ruajmë fitoren si sytë e ballit

Jakup Krasniqi: Ta ruajmë fitoren si sytë e ballit

Në vitin 2011 kam botuar trilogjinë : Pranvera e Lirisë, Guxo ta duash Lirinë dhe Flijimi për Lirinë. Në librin e fundit – Flijimi për Lirinë, që kryesisht i kushtohet Komandantit Legjendar Adem Jasharit, gjendet edhe shkrimi në vazhdim: Këto ditë, në tërë Kosovën po behën rivarrime të dëshmorëve dhe ...

Më shumë...

Shukrije Ramadani: Kosova e dhembjes së nënave, të cilat mbetën në pritje të ushtarit të lirisë që nuk u kthye kurrë

Shukrije Ramadani: Kosova e dhembjes së nënave, të cilat mbetën në pritje të ushtarit të lirisë që nuk u kthye kurrë

Shukrije Ramadani,  bashkëshortja e ve e heroit të kombit, Agim Ramadani, ka  ka uruar Ditën e çlirimit! Ajo ka shkruar me këtë rast se Kosova është ajo e  dhembjes së nënave, që mbetën në pritje të ushtarit të lirisë që nuk u kthye kurrë, nënave që mbetën para varreve pa ...

Më shumë...

Reagim i Hanëmshahe Ilazit dhe i Nusret Pllanës: Politika jonë ditore i përmend vetëm 1133 fëmijë martirë!!

Më 20 nëntor 2019 promovohet libri monografik “Fëmijët martirë të Kosovës 1981 – 1999” të autorëve Nusret Pllana e Hanëmshahe Ilazi

Në periudhën e viteve 1981- 1999, Serbia fashiste i ka vrarë 1432 fëmijë të Kosovës.    Çdo ditë që ka falur Zoti, politikanët tanë, të të gjitha niveleve, dalin e flasin çdo gjë që u bie ndërmend. Flasin edhe për Luftën e lavdishme të UÇK-së. Flasin edhe ata që nuk e ...

Më shumë...

Adem Lushaj: Çmimi “Din Mehmeti” është një konkurs letrar që ka në fokus letërsinë shqipe

Adem Lushaj: Çmimi “Din Mehmeti” është një konkurs letrar që ka në fokus letërsinë shqipe

Rektori i Universitetit të Gjakovës “Fehmi Agani”, Prof. Ass. Dr. Artan Nimani, në praninë e Komisionit profesional të UGJFA-së i ndau çmimin “Din Mehmeti” profesorit  të letërsisë shqiptare, Anton Nikë Berishës, për librin “Qenësia e kumtit poetik”.  Prof. Dr. Anton Nikë Berisha, është profesor në Universitetin e Kalabrisë së Italisë. ...

Më shumë...

Miftar KURTI: ZONA OPERATIVE E SHALËS NË SHTYPIN E KOSOVËS DHE SHQIPËRISË (1998-1999) I

Miftar Kurti

Ushtria Çlirimtare e Kosovës ishte e shtrirë në gjithë Kosovën. Struktura e UÇK-së përbëhej nga Shtabi i Përgjithshëm dhe 7 zona operative.1 Zona Operative e Shalës, e formuar më 28 qershor 1998, ishte njëra nga zonat operative. Komandant i saj ka qenë Rrahman Rama. Shtrihej në Komunat e Mitrovicës, Vushtrrisë, Leposaviçit ...

Më shumë...