Limak Kosovo
Fillimi / Radio Kosova e Lire (faqe 610)

Radio Kosova e Lire

Nis faza e dytë e pilot projektit Gratë në Punë Online – WoW ne Prishtinë

Pas përfundimit të suksesshëm të fazës së parë të pilot projektit Gratë në Punë Online (WoW) në komunën e Gjakovës dhe Lipjanit, të hënën ka filluar të zbatohet edhe faza e dytë e këtij projekti në komunën e Prishtinës, duke përfshirë edhe komunën e Fushë-Kosovës dhe Obiliqit. Ky pilot projekt ...

Më shumë...

Ministri Kujtim Shala vizitoi Komunën e Istogut

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, ka vizituar Komunën e Istogut, ku është takuar me kryetarin e kësaj komune, Haki Rugovën. Ministri Shala dhe kryetari Rugova kanë biseduar për një varg çështjesh të interesit të përbashkëta, për investimet kapitale në këtë komunë, sidomos ato që lidhen me përmirësimin ...

Më shumë...

‘Islamic Relief Kosova’ ndihmon familjet e varfra në Mitrovicë

Përmes një donacioni të organizatës  “Islamik Relief Kosova”,  janë ndihmuar me mish 200 familje skamnore të Mitrovicës. Drejtoria për Integrime Evropiane dhe Mirëqenie Sociale, sektori i  Qendrës për Punë Sociale, falë bashkëpunimit të mirë me organizatën humanitare “Islamik Relief Kosova”, kanë ndihmuar  me mish 200 familje nevojtare të Mitrovicës, me ...

Më shumë...

Së shpejti bëhet hapja e Asamblesë Rinore në Suharekë

Tre deputetë nga Suharekë që janë në Kuvendin e të Rinjve të Kosovës (KRK), Shqipron Gallapeni, Pranvera Musaj dhe Besart Kolgeci, kanë takuar  sot kryetarin e Komunës së Suharekës z.Sali Asllanaj, me të cilin kanë biseduar për hapjen e Asamblesë Rinore në Suharekë.  Ata nga kryetari kanë kërkuar mbështetje në ...

Më shumë...

Po punohet në të gjitha projektet në komunën e Malishevës

Këshilli i Drejtorëve, i drejtuar nga kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, ka mbajtur mbledhjen e rregullt të së hënës, ku është diskutuar për të gjitha çështjet e drejtorive, projektet, planifikimet dhe çështje tjera. Në këtë mbledhje, bazuar në deklarimet e drejtorëve të drejtorive komunale, u tha se “po ...

Më shumë...

Kryetari Selmanaj Takoi kryeministrin Mustafa

Kryetari i komunës së Deçanit z.Rasim Selmanaj, takoi në Prishtinë,kryeministrin z.Isa Mustafa dhe ministrin e financave z.Avdullah Hoti, me ç’rast u diskutua për disa projekte të komunës së Deçanit! Në këtë takim kryetari Selmanaj mori mbështetje për projektin e rrugës Deçan- Plavë, zgjerimin e rrugës së qytetit prej Urës së ...

Më shumë...

Në Junik funksionalizohet ndriçimi publik me poqa efiçient

Në komunën e Junikut në kuadër të rregullimit të infrastrukturës, po vazhdon funksionalizimi i ndriçimit publik me poqa efiçient, e cila do të ju mundëson qytetarëve që të lëvizin më lirshëm edhe gjatë mbrëmjeve dhe njëherit kursimin e shpenzimeve të energjisë elektrike.

Më shumë...

Filloi vaksinimi i gjedheve kundër sëmundjes gungore

Në territorin e Komunës së Malishevës, ka filluar vaksinimi i kafshëve, në kuadër të masave parandaluese, kundër sëmundjes gungore të gjedheve. Procesi i vaksinimit të të gjitha gjedhëve në territorin e Malishevës, pritet të kryhet për më pak se dy javë, pasi janë angazhuar katër grupe për vaksinimin e gjedheve. ...

Më shumë...

Debat për buxhetin e vitit 2017 të komunës së Shtimes me OJQ-të lokale

Kryetari i komunës së Shtimes, Naim Ismajli së bashku me drejtoreshën e Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport, Fatmire Ferati, ka mbajtur edhe një debat publik me OJQ-të lokale ku është debatuar, sipas vendimit të Kuvendit të Komunës së Shtimes, lidhur me Propozimbuxhetin për vitin 2017. Ftesës publike, për këtë ...

Më shumë...

Komuna e Mitrovicës dhe “Save the Children” nënshkruan Memorandum Mirëkuptimi

Është nënshkruar në ambientet e ndërtesës së administratës komunale në Mitrovicë, Memorandumi i  Mirëkuptimit midis komunës së Mitrovicës  dhe Organizatës ndërkombëtare “Save the Children”. Memorandumi i nënshkruar nga nënkryetari i komunës së Mitrovicës, Safet Kamberi dhe Ahmet Kryeziu, drejtor për Kosovën i “Save the Children”, ka për qëllim realizimin e ...

Më shumë...

Një delegacion nga Suedia, qëndroi në Malishevë

Një delegacion nga tri komuna të Suedisë ka qëndruar të premten në Malishevë, ku kanë vizituar komunën, qendrën e rehabilitimit “Handikos” në Malishevë dhe çerdhen publike për fëmijë. Delegacionin nga Suedia e ka pritur edhe i pari i Malishevë, Ragip Begaj, i cili i ka falënderuar për vizitën dhe për ...

Më shumë...

KKSB në Malishevë mbështet organet e rendit në ndriçimin e rasteve kriminale

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) në komunën e Malishevës, ka mbajtur mbledhjen e rregullt të saj, ku është shqyrtuar situata e sigurisë së përgjithshme në Komunën e Malishevës. KKSB, iu dha mbështetje të plotë organeve të rendit për ndriçimin e rasteve kriminale apo dukurive negative. Përndryshe, KKSB e ...

Më shumë...

U dhanë edhe 7 parcela për shfrytëzim në Agrozonë dhe në Zonën Industriale në komunën e Suharekë

Kryetari i Komunës së Suharekës, z.Sali Asllanaj dhe 7 ( shtatë ) afaristë kanë nënshkruar kontratat për dhënie në shfrytëzim afatgjatë të pronës së paluajtshme të Komunës. Nga gjithsejtë shtatë hapësira që u dhanë, 5 janë në Agrozonën Industriale në Samadraxhë dhe 2 tjera në Zonën Industriale në Shirokë. Në ...

Më shumë...

Në Poterq të Epërm të Klinës nisën punimet në kanalizimin e ujërave të zeza

Në vazhdën e projekteve të shumta që janë duke u realizuar në Komunën e Klinës, zyrtarisht kanë nisur punimet në rregullimin e kanalizimit të ujërave të zeza në fshatin Poterq të Epërm. Projekti financohet nga Komuna e Klinës dhe ka kushtuar rreth 33 mijë euro. Punimet janë duke shkuar sipas ...

Më shumë...

Po vazhdojnë punimet në fshatin Nishorë të Suharekës

Në fshatin Nishorë të komunës së Suharekës, janë duke vazhduar punimet në ndërtimin e shkollës “Bajram Curri” si dhe në rregullimin e rrugës “Jemin Sinani”. Këto janë vetëm disa nga projektet që janë duke u zhvilluar e që si synim kanë përmirësimin e rrjetit shkollor dhe rrugorë në të gjitha ...

Më shumë...

Banorët e Dragobilit dhe Burimit, kundërshtojnë ndërtimin e fabrikës për asgjësimin mbeturinave, barnave dhe mbetjeve spitalore

Të enjten në Malishevë, është organizuar një debat publik, lidhur me raportin e vlerësimit për ndikimin në mjedis, për fabrikën për asgjësimin dhe riciklimin e mbeturinave, në Dragobil, Komuna e Malishevës. Ky debat ishte organizuar nga “Princi Company” si investitor dhe Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinorë. Në këtë debat, ...

Më shumë...