MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Institucionet (faqe 509)

Institucionet

Diskutohet për Planin Zhvillimor të komunës së Ferizajt  

Të premten në Ferizaj, është mbajtur diskutim publik për Planin Zhvillimor Komunal. Në këtë diskutim publik merrnin pjesë drejtues të qeverisë lokale të Ferizajt, qytetarë, por edhe zyrtarë të Ministrisë së Ambientit dhe Planifikimit Hapësinor. Në hapjen e këtij diskutimi publik, numri një i qytetit të Ferizajt, Muharrem Svarqa, është ...

Më shumë...

Kryetari Svarqa takoi përfaqësues të KFW-së

Kryetari i Ferizajt Muharrem Svarqa, bashkë me stafin e tij, pati një takim me përfaqësues të KFW-së nga Gjermania, Elke Dullenkopf dhe Bernard Schenk, lidhur me “Garën për mjedis të pastër”, rreth së cilës Komuna e Ferizajt është përfshirë në një projekt që pritet të ndihmohet nga Gjermania përmes organizatës ...

Më shumë...

Zbukurohet parku ,,Ahmet Shtimja” me lule dhe bimë dekorative

Për rregullimin e parqeve publike me bimë dekorative, lule e drunj, Komuna e Shtimes ka kontraktuar NPT “Agro Coop” nga Shtimja, i cili projekt sipas kontratës të lidhur nga Zyra e Prokurimit kap vlerën prej 6,865.30 euro. Sipas drejtoreshës për Shërbime Publike, Ardiana Rama – Gashi, lule të llojeve të ...

Më shumë...

Humanisti Kryeziu, investoi në rregullimin e ujit për QMF-në në Pagarushë

Humanisti Skënder Kryeziu nga Pagarusha e Malishevës, në kuadër të aktiviteteve të tij humanitare,  është duke e rregulluar sistemin e ujit për Qendrën e Mjekësisë Familjare (QMF) në Pagarushë. Për këtë qëllim, sot këtë QMF e ka vizituar edhe drejtori i shëndetësisë, Hajdin Berisha, i cili e ka falënderuar donatorin ...

Më shumë...

Komuna e Mitrovicës organizon takime publike dhe dëgjimore për Planifikimin e Buxhetit 2017 – 2019

Duke u bazuar në shkresën zyrtare me nr. 04/02-031-40445  për caktimin e orarit për mbajtje të dëgjimeve buxhetore Komuna e Mitrovicës  fton qytetarët dhe të gjitha palët tjera të interesit për pjesëmarrje, me qëllim të planifikimit të buxhetit për vitet 2017-2019 Komuna e Mitrovicës, respektivisht Drejtoria për Buxhet dhe Financa ...

Më shumë...

Mbahet takimi i sigurisë në Suharekë

Komuna e Suharekës ka mbajtur takimin e sigurisë të cilin e hapi kryesuesi njëherit edhe Nënkryetari i Komunës së Suharekës z.Rexhep Kuçi dhe raportoj për aktivitetet që kanë ndodhur në komunë gjatë javës që e lamë pas. Takimi u hap me raportimin për takimin që e zhvilloj Kryetari Asllanaj me ...

Më shumë...

Kryetari Selmanaj takon zv. ministri e MMPH-së

  Sot Kryetari i komunës së Deçanit z.Rasim Selmanaj ka takuar, zv. ministrin e MMPH-së, z. Ferat Shala, sekretarin permanent z. Arben Qitaku dhe kryeinspektorin e kësaj ministrie z. Bedri Halimi. Në këtë takim u biseduan aspektet që lidhen me projektin e hidrocentraleve në Deçan. U dakordua për aktivitete të ...

Më shumë...

Kryetari i Komunës së Klinës, shtron iftar për besimtarët myslimanë

Me rastin e muajt të shenjtë të Ramazanit, kryetari i Komunës së Klinës, z. Sokol Bashota, i ka bërë bashkë myslimanë e katolikë në iftarin e shtruar në oborrin e objektit të Komunës. Për ta bërë edhe më kuptimplotë këtë iftar, kanë marrë pjesë edhe kryetari i Parlamentit të Kosovës, ...

Më shumë...

Ministri Zharku viziton Kaçanikun dhe inauguron tri projekte rrugore  

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku me bashkëpunëtorë, vizitoi Komunën e Kaçanikut, ku u prit nga kryetari i Kuvendit Komunal, Besim Ilazi, me të cilin bisedoi për planet e zhvillimit të komunës së Kaçanikut, me theks në zhvillimin e infrastrukturës rrugore. Kryetari i Komunës së Kaçanikut e falënderoi Ministrinë e Infrastrukturës ...

Më shumë...

Ministri Yagcilar është pritur nga zëvendëskryeministri i Republikës së Turqisë Turkes

Ministri i Ministrisë së Administratës Publike Mahir Yagcilar, po qëndron në vizitë zyrtare në Ankara, ku është pritur nga zëvendëskryeministri i Republikës së Turqisë Yildirim Tugrul Turkes. Ministri Yagcilar  ka falënderuar Turkesin, për mbështetjen e vazhdueshme të shtetit turk ofruar Kosovës, që nga  njohja e pavarësisë, përkrahjen për anëtarësim në ...

Më shumë...

Prishtina do të nisë të frymoj më lirshëm nga komunikacioni

Kompanitë e kontraktuara nga Ministria e Infrastrukturës kanë nisur punimet për rehabilitimit dhe rikonstruktimit të rrugës nacionale N9 – pjesa Rrethrrotullimi Prishtinë – Rrethrrotullimi Fushë-Kosovë dhe riorganizimit të rrugës nacionale N2 – segmenti Veternik. Nga dy korsi që janë në shkuarje dhe ardhje, pas kryerjes së punimeve do të bëhen ...

Më shumë...

MAP-i shënoi 23 qershorin ditën ndërkombëtare të shërbimit civil

Me një ceremoni rasti, në Ministrinë e Administratës Publike, është shënuar 23 Qershori – Dita Ndërkombëtare e Shërbimit Civil. Për nder të kësaj dite, MAP-i ka organizuar takimin në temën: “Reforma në Shërbimin Civil të Kosovës”, ku janë trajtuar rezultatet e deritanishme në realizimin e këtyre reformave në përmbushjen e ...

Më shumë...

Ekonomia digjitale e vendos Kosovën në konkurrencën globale

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci në vazhdën e vizitave në kompanitë private të fushës të teknologjisë informative, vizitoi kompaninë ZAG Apps, e cila merret me zhvillimin e aplikacioneve për telefona mobilë dhe shërbime tjera online. Stavileci me këtë rast ka bashkëbiseduar me drejtues të ZAG Apps dhe i ka ...

Më shumë...

Deçani mbajti tri dëgjime publikë për Kornizën Afatmesme Buxhetore 2017-2019

Më organizmi të Komitetit për Politikë dhe Financa dhe Drejtorisë për Buxhet dhe Financa të Komunë së Deçanit janë organizuar  tri Dëgjime Publike Dëgjimi Publik për Kornizën Afatmesme Buxhetore 2017-2019 Dëgjim Publik për Kornizën afatmesme Buxhetore 2017-2019 Linja Buxhetore për Shëndetësi Dëgjim Publik për Kornizën Afatmesme Buxhetore 2017-2019 Linja Buxhetore ...

Më shumë...

Në Shtime shpërndahen pako ushqimore për familjet skamnore

Me rastin e Muajit të Shenjtë të Ramazanit, gjatë këtyre ditëve ka filluar aktiviteti i organizatave bamirëse për shpërndarjen e ndihmave humanitare dedikuar familjeve skamnore dhe fëmijëve bonjakë. Në vazhdën e aktiviteteve humanitare, në mbështetje të familjeve skamnore, Shoqata Humanitare “Qatar Charity – Kosova” ka shpërndarë 150 pako ushqimore për ...

Më shumë...

Punë intensive në projektin e kanalizimit fekal në Runik të Skenderajt

Në vazhdën e realizimit të projekteve infrastrukturore në Runik të Skenderajt po vazhdon realizimi i projektit të kanalizimit fekal, projekt ky jetik për banorët e kësaj ane. Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura, duke vlerësuar rëndësinë që ka ky projekt për qytetarët e Runikut, sot ka monitoruar nga afër ...

Më shumë...