MIT KS
Fillimi / Institucionet (faqe 586)

Institucionet

“Apimedica” qendra më e madhe e ëmave në Shqipëri dhe Kosovë

Që bletaria është një  mundësi e mirë për rritjen e ekonomisë familjare, dëshmi e madhe është bletaria si Qendër e Ëmave “Apimedica”, e themeluar dhe në pronësi të z. Zymer Bajraktarit, i cili këtë veprimtari e zhvillon në disa lokacione. Bazuar në këtë, drejtori për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik në ...

Më shumë...

Kryetari Begaj ngushëlloi ambasadën italiane

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, i ka dërguar një telegram ngushëllimi, ambasadës italiane në Prishtinë, me rastin e humbjes së dhjetëra jetëve të njerëzve, në tërmetin e mbrëmshëm në Itali. “Në emër të të gjithë banorëve të Komunës së Malishevës, ju shprehim ngushëllimet më të sinqerta, me rastin ...

Më shumë...

Kryetari Asllanaj viziton komunën Serik të Turqisë

Kryetari i Komunës së Suharekës, z.Sali Asllanaj po merr pjesë në një vizitë zyrtare në komunën Serik të Turqisë me qëllim të rritjes së bashkëpunimit dhe mundësisë së binjakëzimin të komunës së Suharekës me komunën Serik.   z.Asllanaj, me stafin e tij gjatë kësaj vizitë u takua me Kryetarin e ...

Më shumë...

Krijohet tregu i lirë për atestimin dhe certifikimin e automjeteve motorike me gas

Ministri i Ministrisë së Infrastrukturës, z. Lutfi Zharku, ka nënshkruar Udhëzimin Administrativ  nr.03/2016 për Ndryshimin dhe Plotësimin e Udhëzimit Administrativ 01/2013 mbi Stabilimentet dhe Pajisjet për Ngasje të Automjeteve me Gas. Me këtë udhëzim janë përcaktuar kushtet, kriteret dhe procedurat për marrjen e autorizimit për atestimin dhe certifikimin e automjeteve ...

Më shumë...

Pemëtaria mundësi e mirë për vetëpunësim në Mitrovicë

Komuna e Mitrovicës, përkatësisht Drejtoria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural ka subvencionuar fermerët me fidane të dredhëzës dhe me material për ngritjen e pemishtes. Me këtë rast, kryetari i komunës së Mitrovicës Agim Bahtiri, ka thënë se Komuna e Mitrovicës me Drejtorinë e Bujqësisë është e fokusuar në mbështetje të ...

Më shumë...

Filloi shkolla rinore verore në Malishevë

Sot në Malishevë, ka filluar shkolla rinore verore, e cila do të zgjasë dy ditë, e në të cilën po marrin pjesë rreth 45 të rinj, anëtar të organizatave rinore, si Qendre Rinore, Këshilli i Veprimit Rinor Lokal dhe Kuvendi i të Rinjve të Malishevës. Gjatë këtyre dy ditëve, pjesëmarrësit ...

Më shumë...

Filloi rregullimi i të gjitha rrugëve në Dragobil të Malishevës

Në kuadër të implementimit të projekteve kapitale dhe rregullimin e infrastrukturës rrugore, në të gjitha vendbanimet e Komunës së Malishevës, sot kanë filluar punimet në rregullimin e të gjitha rrugëve dhe rrugicave në fshatin Dragobil. Fillimin e punimeve e kanë parë nga afër edhe nënkryetari i Komunës së Malishevës, Rexhep ...

Më shumë...

Shkolla rinore verore fillon të mërkurën me shumë aktivitete

Komuna e Malishevës, konkretisht Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport, në bashkëpunim me Qendrën Rinore Publike të Malishevës, Këshillin e Veprimit Rinor Lokal dhe me Kuvendin e të Rinjve të Malishevës, më datën 24 dhe 25 gusht 2016, do të organizojnë shkollën rinore verore dyditore, në të cilën do të ...

Më shumë...

Deçani nderon Friedbert Pflügerin me Çmimin e Heroit të Kombit “Shkëlzen Haradinaj”

  Me një ceremoni të veçantë të organizuar nga kryetrari i komunës së Deçanit, Rasim Selmanaj, të martën është pritur Prof. Dr. Friedbert Pflüger ish zëvendësministër (Sekretari i Shtetit) në Ministrinë e Mbrojtjes të Gjermanisë i cili ishte i shoqëruar nga bashkëshortja e tij, znj.Sibylle  Pflüger dhe lideri i AAK-së, ...

Më shumë...

Të rinjtë e Malishevës, në fushatë vetëdijesimi për kujdes në vozitje

Organizuar nga Kuvendi i të Rinjve të Malishevës dhe në bashkëpunim me Policinë e Kosovës në Malishevë, të rinjtë malishevas, po zhvillojnë një fushatë vetëdijesuese për kujdes në trafik, përkatësisht për kujdes gjatë vozitjes, me moton “Kujdes-Shpejtësia vret”. Gjatë kësaj fushate, të rinjtë, kanë shpërndarë edhe fletushka, përmes së cilave ...

Më shumë...

MKRS nënshkruan memorandum me RrOK për Qendrën Historike të Prizrenit

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS) ka nënshkruar memorandum bashkëpunimi për Hartimin e Planit të Menaxhimit të Qendrës Historike të Prizrenit me Rrjetin e Organizatave të Kulturës në Prizren, përmes të cilit parashihet që MKRS-ja të përkrah me shumën prej 50 mijë euro me qëllim të realizimit të këtij ...

Më shumë...

Komuna e Skenderajt ka bërë të gjitha përgatitjet për fillimin e vitit të ri shkollor

Rreth 13 mijë nxënës të shkollave të Komunës së Skenderajt do të fillojnë vitin e ri shkollor 2016/2017 në 23 shkolla fillore të mesme të ulta,  në 3 shkolla të mesme të larta dhe në 1 institucion parashkollor. Komuna e Skenderajt përkatësisht Drejtoria e Arsimit ka bërë të gjitha përgatitjet ...

Më shumë...

Shoqata e Biznesit Kosovaro-Gjerman e interesuar për të ndihmuar zhvillimin ekonomik të Mitrovicës

Presidenti i Shoqatës së Biznesit Kosovaro-Gjerman, Friedbert Pflüger, me bashkëpunëtorë, ka vizituar Mitrovicën, me ç’rast është pritur nga nënkryetari i Komunës, Safet Kamberi dhe drejtori i Drejtorisë për Arsim, Pajazit Hajzeri. Në takim është biseduar për situatën e përgjithshme në komunën e Mitrovicës, me theks të posaçëm për intensifikimin e ...

Më shumë...

Prof. Dr. Friedbert Pflüger viziton Deçanin

Të martën komunën e Deçanit do ta viziton Prof. Dr. Friedbert Pflüger, një personalitet i shquar i shtetit të Gjermanisë, i cili për më shumë se 20 vjet ka mbajtur pozicione drejtuese në politikë, administratë, biznes dhe akademi. Prof. Dr. Friedbert Pflüger, shoqërohet nga lideri i AAK-së z.Ramush Haradinaj. Komuna ...

Më shumë...

Juniku organizon trajnime me fermer

MBPZHR, në bashkëpunim me Qendrën Informative Komunale të bujqësisë në komunën e Junikut, organizon trajnime me fermer,të mbështetur nga Projekti ”Zhvillimi i Zonave Rurale përmes Avancimit të Shërbimeve Këshillimore”. Tema: Sëmundja Gungore e lëkurës te gjedhi. Andaj ftohën të gjithë fermerët e Komunës së Junikut qe te marrin pjesë në ...

Më shumë...

QKMF në Skenderaj pranoi pajisje medicinale donacion nga Gjermania

Nënkryetari i komunës së Skenderajt Fadil Nura bashkë me zëvendësministrin e Shëndetësisë Mevludin Krasniqi kanë pranuar një donacion me 2000 njësi pajisje medicinale nga Gjermania dedikuar QKMF-së në Skenderaj. Më këtë rast nënkryetari Nura ka falënderuar të gjithë ata që kanë ndihmuar në realizimin e këtij donacioni të vlefshëm për ...

Më shumë...