MIT KS
Fillimi / Institucionet (faqe 584)

Institucionet

Në Mitrovicë po bëhet emërtimi dhe riemërtimi i rrugëve, shesheve dhe vendbanimeve

Ka filluar puna në vendosjen e shenjëzimit të rrugëve, shesheve, bulevardeve dhe parqeve në komunën e Mitrovicës, sipas listës emërore të aprovuar në Kuvendin e Komunës Mitrovicë. Ky projekt është realizuar nga Bashkimi Evropian në bashkëpunim me Komunën e Mitrovicës. Drejtoria për Planifikim dhe Urbanizëm e cila është bartëse e ...

Më shumë...

Komuna e Mitrovicës mbajti mbledhjen e rregullt të KPF-së

Në mbledhjen e 31-të të Komitetit për Politikë dhe Financa (KPF) të komunës së Mitrovicës, drejtuar nga Bislim Imeri, kryesues i Kuvendit të Komunës, ku ishte i pranishëm edhe nënkryetari i komunës së Mitrovicës, Safet Kamberi, janë shqyrtuar 6  pika të ndryshme të rendit të ditës. Me vendim unanim e ...

Më shumë...

Komuna e Malishevës vazhdon përkrahjen për bletarët

Edhe këtë vit, Komuna e Malishevës, ka vazhduar përkrahjen për bletarët lokal, përkatësisht për ata bletarë, të cilët kanë më pak se tridhjetë shoqëri bletësh dhe nuk mund të përfitojnë nga donacionet e ministrisë së bujqësisë. Këtë kategori të bletarëve, rreth 150 prej tyre, i ka përkrahur komuna, duke ju ...

Më shumë...

Shoqata “Vatra” nga Toronto, viziton qytetin e Mitrovicës

Kryetari i Shoqatës “Vatra” me seli në Toronto,Tony Sulaj dhe Pashko Gjokaj nga Mali i Zi, kanë qëndruar në qytetin e Mitrovicës, të cilët janë pritur nga nënkryetari i Komunës së Mitrovicës, Safet Kamberi si dhe nga drejtori i Arsimit, Pajazit Hajzeri. Gjatë këtij takimi kryetari i Shoqatës “ Vatra”, ...

Më shumë...

Komuna e Malishevës do të bëjë Shqyrtimin Publik të Planit Zhvillimor Komunal 2017-2025

Komuna e Malishevës do të bëjë Shqyrtimin Publik të Planit Zhvillimor Komunal 2017-2025. Ky shqyrtim publik paraqet vazhdimësi të takimeve, prezantimeve e diskutimeve publike që janë zhvilluar përgjatë procesit të hartimit të Planit Zhvillimor Komunal. Si i tillë, ky shqyrtim publik është i hapur për qytetarët, shoqërinë civile, ekspertët, dhe ...

Më shumë...

Mirënjohje me titullin “Nderi i Qytetit” për pesë delegatë të ish-Kuvendit të Republikës së Kosovës

Në praninë e udhëheqjes komunale të Klinës, në krye me kryetarin e komunës, z. Sokol Bashota, me ish- kryetarin e Kuvendit të Republikës së Kosovës, z. Ilaz Ramajli, me bashkëpunëtorët e tij, z. Muharrem Shabani dhe z. Skënder Hyseni, deputetëve aktualë të Parlamentit të Kosovës, anëtarëve të Kuvendit Komunal, qytetarëve, ...

Më shumë...

Nënkryetari Kamberi priti përfaqësuesen e UN- HABITAT-it

Nënkryetari i Komunës së Mitrovicës, Safet Kamberi dhe drejtori i Drejtorisë për Urbanizëm dhe Planifikim Hapësionr, Sami Zeka, kanë pritur zyrtaren e lartë të UN-HABITAT-it në Kosovë, Gwendoline Menetrier, me bashkëpunëtorë, me ç’rast u bisedua për intensifikimin e bashkëpunimit të ndërsjellë, me theks të posaçëm  në vazhdimin e Programit për ...

Më shumë...

Komuna e Mitrovicës hapë Konkurs për Kopshtin më të mirë për vitin 2016

OJQ “7 Arte”, në mbështetje të Komunës së Mitrovicës për të katërtin vit me radhë shpallin të hapur konkursin për “Kopshtin më të mirë në Mitrovicë” për vitin 2016. Të interesuarit mund të aplikojnë në formë elektronike duke dërguar këto të dhëna: Për kopshte private (shtëpi private dhe kopshte banesash): ...

Më shumë...

Kryetari Bahtiri priti përfaqësuesit e fshatit Suhodoll

Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri dhe drejtori i Prokurimit, Jeton Ujkani, kanë pritur përfaqësuesit e fshatit Suhodoll. Shefqet Jashari nga fshati Suhodoll, i cili i pari mori fjalën, fillimisht falënderoi kryetarin Bahtiri për mbështetjen  e tij të vazhdueshme që ka treguar për banorët e këtij fshati. Gjatë këtij ...

Më shumë...

Trupa e aktorëve të rinj, dha shfaqjen teatrale “Ehh…LETRAT”

Në shtëpinë e kulturës, u dha shfaqja e parë e grupit të aktorëve të rinj të Komunës së Malishevës, “Ehh…LETRAT”, shfaqje e cila u vlerësua nga publiku, si artdashës, ashtu edhe profesionist, që ishin prezent. Grupi i aktorëve të rinj, është formuar javë më parë, ndërsa kjo ishte shfaqja e ...

Më shumë...

Ministri Shala uron Përfaqësuesen e Kosovës në futboll

Ministri Kujtim Shala ka uruar Përfaqësuesen e Kosovës në futboll për paraqitjen në përballje me Finlandën në kuadër të kualifikimeve për Botërorin Rusia 2018, duke barazuar dhe siguruar një pikë. Përfaqësuesja e Kosovës në futboll, ndonëse nuk ka arritur të fitojë, ka zhvilluar një lojë shumë të mirë dhe cilësore ...

Më shumë...

Gjatë qendrimit në Slloveni Yagcilar u takua me zëvendëskryeministrin e Malit të Zi

Ministri i Ministrisë së Administratës Publike Mahir Yagcilar gjatë qëndrimit të tij dyditor në Slloveni, në punimet e Konferencës rajonale “Bled Strategic Forum” në qytetin e Bledit, ka zhvilluar një takim bilateral me zëvendëskryeministrin dhe ministrin për Shoqëri të Informacionit dhe Telekomunikacionit të Malit të Zi Vujica Lazovic. Në këtë ...

Më shumë...

IOM-i implementoi 4 projekte financuar nga Programi i EU-së për stabilizimin e komuniteteve III ( EU CSP III )

Nga Programi EU-së për stabilizimin e komuniteteve III ( EU CSP III ) në Komunën e Shtimes, më 5.9.2016, IOM-i, si implementues, ka realizuar Projektet për përfituesit e komunitetit ashkali, të cilët përmes Zyrës Komunale për Komunitete dhe Kthim (ZKKK) kanë aplikuar në këtë Program. IOM-i ka implementuar projektet për: ...

Më shumë...

Në të gjitha shkollat e Skenderajt ka filluar viti i ri shkollor

Procesi edukativo-arsimor ka filluar në të gjitha shkollat e Skenderajt pa asnjë vonesë dhe me përgatitjet e nevojshme. Me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura ka vizituar në orët e paradites disa prej shkollave të Skenderajt. Ai më këtë rast ka ...

Më shumë...

Investitorët e jashtëm shprehin interesim për të investuar në Mitrovicë

Përfaqësues  të Kompanisë “ Italian Technical Consultants Ltd” nga Italia  dhe “ LS International Group Ltd”, janë pritur nga kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, dhe nënkryetari i Komunës së Skenderajt, Fadil Nura, me ç’rast kanë biseduar për mundësitë e bashkëpunimit dhe investimet në projekte të ndryshme  me theks ...

Më shumë...

Kosova po e fiton gradualisht luftën me Ethet Hemorragjike

Kosova po e fiton gradualisht luftën kundër Etheve Hemorragjike Krime Kongo. Kështu u tha në takimin e Këshillit Ndërministror për parandalimin dhe luftimin e Etheve Hemorragjike Krime-Kongo që po mbahet sot në Malishevë, nën kryesimin e Ministrit të Shëndetësisë dhe njëherësh kryesues i Këshillit, Imet Rrahmani. Fakti që në tre ...

Më shumë...