Fillimi / Institucionet (faqe 62)

Institucionet

NDRYSHIM ORARI I KUFIZIMIT TË LËVIZJES NGA 17:00 DERI 06:00

Ministria e Shëndetësisë në koordinim të plotë me GNMI, MPB dhe ministritë e linjës, konform Planit të Veprimit Kombëtar dhe në pajtim të plotë me masat emergjente të aprovuara nga Qeveria e Kosovës, pas analizimit të situatës epidemiologjike, monitorimit të kujdesshëm të këtyre ditëve, është marrë vendim sa i përket ...

Më shumë...

Deçani ka bërë shpërndarjen e kontingjentit të parë të pakove higjienike dhe ushqimore për 100 familje me kushte të vështira ekonomike

Në këtë kohë të vështirë që po kalojmë, nuk i kemi harruar edhe ata që kanë nevojë për ndihmën tonë, kështu tha kryetari i Komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj, i cili në bashkëpunim me Këshillat e Fshatrave, Qendrën për Punë Sociale dhe Shtabin Emergjent Komunal, kanë bërë evidentimin e familjeve ...

Më shumë...

Në Retijë të Rahovecit janë kujtuar dëshmorët dhe martirët e lirisë

Në Retijë, Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi me bashkëpunëtorë, si dhe përfaqësues të OVL-së, kanë kujtuar dëshmorët dhe martirët e lirisë. Serbia fashiste, edhe në këtë rast, ka përdorë taktikat e njohura historikisht ndaj shqiptarëve – duke vrarë, masakruar e dëbuar të gjithë pleq e të rinj, gra ...

Më shumë...

Shoqata Bamirëse “Jetimat e Ballkanit” ka dhuruar 100 thasë miell dhe 100 pako ushqimore bazike, për familjet në nevojë të komunës së Rahovecit

Shoqata Bamirëse “Jetimat e Ballkanit” e udhëhequr nga hoxha i nderuar Halil Kastrati, ka dhuruar 100 thasë miell dhe 100 pako ushqimore bazike, për familjet në nevojë të komunës së Rahovecit, pas situatës së krijuar me pandeminë COVID-19. Në cilësinë e Kryetarit të Komunës dhe në emër të qytetarëve të ...

Më shumë...

Ministri Mustafa monitoron nga afër mbjelljet pranverore

Ministri në detyrë i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa ka vizituar kultivuesit e patates në Pestovë, për të parë nga afër të mbjellat pranverore. “Këto të mbjella pranverore, si patatja, rrisin sasinë dhe cilësinë e ushqimit të prodhuar nga bujqit tonë, nga toka jonë, për familjet tona, prandaj ...

Më shumë...

Urimi i ministres Dumoshi për Ditën Botërore të Teatrit

Në Ditën Botërore të Teatrit dëshiroj t’iu uroj këtë ditë të gjithë profesionistëve të kësaj fushe, dhe njëkohësisht t’iu shpreh mirënjohjen dhe respektin tonë për punën e palodhshme që bëjnë ata për kulturën e Kosovës. Teatri përfaqëson vlera të larta nacionale dhe universale, prandaj jemi të përkushtuar për ta ndihmuar, ...

Më shumë...

KOMUNAT KËRKOJNË NDRYSHIMIN E MASAVE TË NDALIMIT TË QARKULLIMIT

Kryetarët e Komunave përmes Asociacionit të Komunave të Kosovës (AKK) kërkojnë ndryshimin e masave rreth ndalimit të qarkullimit të qytetarëve dhe automjeteve private. Siç jemi në dijeni, Qeveria e Republikës së Kosovës ka vendosur në një nga mbledhjet e saja të ndalohet qarkullimi i qytetarëve dhe automjeteve private, nga 24 ...

Më shumë...

Komuna e Skenderajt ndan 139 mijë euro për luftimin e korona virusit

Në mbledhjen urgjente të Kuvendit Komunal, të thirrur me kërkesë të Kryetarit të Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, është miratuar propozim vendimi “Për bartjen e mjeteve financiare për menaxhimin e situatës së krijuar nga virusi COVID-19”. Më anë të këtij vendimi Komuna e Skenderajt vë në dispozicion 139 mijë euro ...

Më shumë...

Shtabi Emergjent në Rahovec mbanë takimin e radhës

Shtabi i Posaçëm Emergjent në komunën e Rahovecit po punon me përkushtim në zbatimin e të gjitha masave preventive dhe në menaxhimin e situatës së krijuar, me këtë rast kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi,  ka thënë se vendimi për kufizimin e lëvizjes po del të jetë i padobishëm ...

Më shumë...

Kryetari Jashari ka vizituar stafin mjekësor në QKMF

Kryetari i komunës së Skenderajt Bekim Jashari, ka vizituar stafin mjekësor në QKMF, i cili po qëndron në krye të detyrës në këto ditë të vështira të krijuara nga COVID-19. Drejtori i QKMF-së, Dr. Osman Veliu , ka njoftuar se për fat të mirë ende nuk kemi asnjë të prekur ...

Më shumë...

Vitia në koordinim ditor kundër pandemisë

Komuna e Vitisë po vazhdon aktivitetet dhe koordinimin në baza ditore për t’u përballur me gjendjen e krijuar pas përhapjes së pandemisë me Koronavirus. Komiteti komunal për emergjenca dhe shpëtim i kryesuar nga kryetari i komunës Sokol Haliti, po mban takime të rregullta dhe po e përcjell situatën me vëmendje ...

Më shumë...

U mbajt mbledhja e Shtabi Komunal në Malishevë për menaxhimin e situatës me COVID-19

Mbledhjen e Shtabi Komunal për menaxhimin e situatës me COVID-19, e udhëhoqi, Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, njëherit edhe kryetari i Shtabi Komunal për menaxhimin e situatës me COVID-19. Ai njoftoi, anëtarët e Shtabi Komunal për menaxhimin e situatës me COVID-19, brenda kësaj jave në territorin e Komunës ...

Më shumë...

Fondacioni “Firdeus” i udhëhequr nga hoxha i nderuar, Elis Naçi, ka dhuruar 10 mijë kg miell për familjet në nevojë të Komunës së Skenderajt

Fondacioni “Firdeus” i udhëhequr nga hoxha i nderuar, Elis Naçi, ka dhuruar 10 mijë kg miell për familjet në nevojë të Komunës së Skenderajt, pas situatës së krijuar me pandeminë COVID-19. Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, ka shprehur mirënjohje për këtë ndihmë të dhënë në këtë situatë të ...

Më shumë...

Në komunën e Deçanit situata po vazhdon të jetë nën kontroll

Në komunën e Deçanit situata po vazhdon të jetë nën kontroll dhe nuk ka të evidentuar asnjë rast nga me virusin COVID-19, andaj kërkohet nga qytetarët që të bëjnë kujdes, ta ruajmë vetveten dhe të tjerët, duke vazhduar të qëndrojmë në shtëpi derisa të kaloi kjo kohë emergjente.

Më shumë...

Kompania “Stone Castle Vineyards and Winery” i ka dhuruar Ministrisë së Shëndetësisë një donacion prej 10.000 litrave të alkoolit etilik (destilat)

Kompania “Stone Castle Vineyards and Winery” i ka dhuruar Ministrisë së Shëndetësisë një donacion prej 10.000 litrave të alkoolit etilik (destilat), i cili do t’ju shërbejë institucioneve shëndetësore. Gjithashtu, ajo i ka dhuruar destilat edhe Komunës së Rahovecit dhe Stacionit Policor në Rahovec, si nevojë e jona për parandalimin e ...

Më shumë...

Sot, asnjë rast i shënuar me COVID-19 në Komunën e Malishevës

Në raportin e fundit të publikuar sot nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publik, në Komunën e Malishevës, nuk është shënuar asnjë rast i ri me COVID-19 dhe ky përbën një lajm shumë të mirë për Malishevën, pasi bëhet fjalë për mbi 50 mostra të cilat janë analizuar dhe të gjitha ...

Më shumë...