Opinione

Blerim Muriqi: Brishtësia e gjithë politikës

Blerim Muriqi

Po bëhen dy dekada që kur te ne dallueshmëria plurale u vu në kërkim identitetesh politike. Patriotë e tradhëtarë ishte ndarja e parë. Sekush shihte tjetrin për të keqen e vendit dhe veten rendiste në detyrën atdhetare. Shpejt çlirimtarja dhe mallkuesja e saj e përzien UJEMIN! Morën e lanë nga …

Më shumë...

Bahri Bivolaku: A po e rrezikon korrupsioni lirinë e Kosovës?

Bahri Bivolaku

“Midis njerëzve në përgjithësi të korruptuar, LIRIA nuk mund të ekzistojë gjatë”, thekson në një mendim njëri ndër themeluesit e idesë së konservatorizmit politik E. Burke. Vërtet ne si shoqëri a kemi arritur në këtë stad të zhvillimit sa korrupsioni ta vë në dyshim vetë lirinë? Mendoj se po. Nga …

Më shumë...

Veprimtari, Dan Kosumi, jep dorëheqje të dyfishtë

Dan Kosumi

Dan Kosumi jep dorëheqje të dyfishtë nga LIDHJA E KRIJUESVE SHQIPTARË NË MËRGATË (LKSHM) DHE NGA SHOQATËS SHQIPTARE TË MUHAXHIRËVE MBARËKOMBËTARË  (SHSHMM) Kuvendit, Kryesisë dhe Kryetarit të LKSHM Hasan Qyqalla dhe kryetarit të SHSHMM Asllan Qyqalla, Unë Dan Kosumi, Anëtar i kryesisë së LKSHM dhe Koordinator i autorizuar i SHSHMM …

Më shumë...

Ali Hertica: Nuk është e vështirë një letër në mëngjes

Ali Hertica

Jo rrallë shoh një studiues i cili paraqet rezultatet e punës së tij jashtë kullës së fildishtë, të shkencës, të detyruar për të justifikuar. Relevanca e afateve kohore të çështjes së pretenduar akademik. Shkencëtarët të cilët angazhohen me demokracinë sot, për të shpëtuar të paktën këtë pyetje të ngutshme. Nuk …

Më shumë...

Fehmi Rama: Rrugëtimi ynë përgjatë dy dekadave, mes shpresës dhe zhgënjimit

Fehmi Rama

Kur vendi ynë u çlirua nga pushtuesit serb, dhe hynë forcat e KFOR-it të përbëra kryesisht nga vende mike, u pa dëshira e zjarrtë e qytetarëve tonë të dëbuar nga aparati shtetëror serb për kthim në trojet tona. Kthimi masovik që u bë, u shikua me habi dhe lakmi nga …

Më shumë...

Frank Shkreli: Shtatë vjet pa Arben Xhaferin

Arbën Xhaferi

7 vite më parë, me 15 gusht 2012, ndërroi jetë, intelektuali, publicisti, politikani, por mbi të gjitha patrioti me zemër e me shpirt, i trevave shqiptare, Arbën Xhaferi.   Në jetën e përditshme, secili prej nesh takon njerëz të thjeshtë, personalitete të njohura dhe jo aq të njohura.  Pas takimit me …

Më shumë...

Dan Kosumi: Reagim dhe sqarim lidhur me rrahjen mes Rigzon Kosumit dhe Visar Dërmakut

Dan Kosumi

GAZETARI “SATIRIST”, PALAÇO “GANI GËRMIA”, QË NJIHET PËR PROVOKIMET QË JU BËNË MËRGIMTARVE, E VJEDH MERGIMTARIN, E SULMON ATË FIZIKISHT NË PABESI DHE MË PAS PËRMES PORTALEVE JA LINÇON FAMILJEN DHE SHTIRET SI VIKTIMË! Duke i lexuar shkrimet tendencioze, amatoreske dhe me zero etikë gazetareske në disa mediume të shkruara …

Më shumë...

Bahri Bivolaku: Oferta për zhvillim të diplomacisë ekonomike në vend të belbëzimeve folklorike

Bahri Bivolaku

 Kosova dhe Shqipëria, mbase së bashku mund ta zhvillojnë diplomacinë ekonomike më lehtë sesa të ndara. Duke qenë si dy shtete që përbëjnë një nyje rajonale dhe jo larg shteteve të qendrës së Evropës dhe Azisë, e bëjnë më të lehtë fuqizimin e diplomacisë ekonomike dhe thënë më thjeshtë tërheqjen …

Më shumë...

RKL: Shaban Mangjolli nuk ishte “kaçak mali” por luftëtari i organizuar në radhët e formacioneve luftarake të Azem Galicës

RKL: Shaban Mangjolli nuk ishte “kaçak mali” por luftëtari i organizuar në radhët e formacioneve luftarake të Azem Galicës

Sot me një ceremoni rasti, në fshatin Mikushnicë të Drenicës u vu gurë-themeli për ndërtimin e Shtëpisë-Muze të luftëtarit të Rezistencës Kombëtare, Shaban Mangjolli. Në fjalimin e tij Ministri i Kulturës, Kujtim Gashi tha se po vihet guri i themelit në shtëpinë e  bashkëluftëtarit të Shaban Polluzhës e Azem Bejtës, …

Më shumë...

Sadik Halitjaha: I pa vdekshmi Qazim Zeka sot po ndahesh nga ne, sot Kosovës po i shkëputesh o yll kombëtar

Sadik Halitjaha: Njeri tabor thotë do të ju japim lekë, lekë, tjetri tabor thotë punë, punë

I pa vdekshmi Qazim Zeka sot po ndahesh nga ne, sot Kosovës po i shkëputesh o yll kombëtar për të zënë vend në qiellin shqiptar. I madhi baca Qazë ishe simbol i kombëtarizimit dhe atdhetarizmit shqiptar. U linde u rrite në Kosovën e varfër nën robërinë shekullore serbo-sllave. Por  qëndrove …

Më shumë...

Ruzhdi Jashari: Reagim me shkas lidhur me shkrimin, “Keqpërdoruesit e të dhënave personale s`ka kush i sanksionon”

Ruzhdi Jashari

Sot, pata rastin të lexoj një artikull në Telegraf lidhur me mbrojtjen e të dhënave personale, “Keqpërdoruesit e të dhënave personale s`ka kush i sanksionon”, dhe zvarritjet që po bëhen, gati tash e 4 vjet, për emërimin e Komisionerit të Agjencisë për Mbrojtjen e të Dhënave Personale dhe të Drejtën …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Në Kosovë nuk ka demokraci, ka vetëm përfaqësim!

Agim Vuniqi

Nuk mund të gjesh asnjë shqiptar, ose fare pak, që do të thotë se politikanët dhe qeveritarët përfaqësojnë interesat e popullit Pala kosovare ndjehet shumë komod sa i përket trajtimit të serbëve në Kosovë, sepse ata gëzojnë të drejta më shumë se çdo pakicë në botë. Ndërsa shqiptarëve autokton të …

Më shumë...

Ali Hertica: Të pafuqishmit e demokracisë

Ali Hertica

Në një demokraci të plotë, qytetarët gëzojnë tre lloje të të drejtave…të drejtat civile, të drejtat politike dhe të drejtat sociale. Të drejtat civile janë më themelore, të drejtat politike bazohen në këtë, dhe të drejtat shoqërore bazohen në të drejtat politike. Asnjë e drejtë politike e drejtë pa të …

Më shumë...

Frank Shkreli: Në pellgun e turpshëm të politikës shqiptare

Frank Shkreli

Kur mendonim se absurditetet e klasës aktuale politike shqiptare – më shkon goja të them, “klikës politike” shqiptare, ishin shterrur tanimë, ja shënohet absurditeti i radhës, ose më mirë të themi turpi i radhës.  Zëri i Amerikës në gjuhën shqipe njofton se nja tre javë më parë është vendosur në …

Më shumë...

Marin Mema: Shteti Turk para së gjithash duhet të njohë shqiptarët në Turqi si minoritet

Marin Mema: Shteti Turk para së gjithash duhet të njohë shqiptarët në Turqi si minoritet

Shteti Turk para te gjithash duhet te njohe shqiptaret ne Turqi si minoritet. Ky do te ishte nje akt i vertete miqesie e jo dhurata e nje parlamenti. Jane minimalisht 6 milione shqiptare ne turqi , riperseris minimalisht , te cilet nuk gezojne te drejtat e nje minoriteti, ndryshe nga …

Më shumë...

Zbehja e entuziazmit për punën e Gjykatës Speciale brengos jugo-shqipfolësit, Qeverinë në Beograd dhe Kremlinin zyrtar

The Telegraph: Gjyqtarët për krimet e luftës të Gjykatës Speciale duhet të largohen nga detyra për “shpërdorim të autoritetit”

Zbehja e entuziazmit për punën e mefshtë dhe të ngadalshme të Gjykatës Speciale kundër UÇK-së,  ka shqetësuar dhe i ka brengosur shumë jugo-shqipfolës, kryesisht drejtues mediesh, kundërshtarë militantë të UÇK-së, po ashtu sikur e ka brengosur edhe Qeverinë në Beograd, por tani së fundi edhe Kremlinin zyrtar. Britmave antikombëtare, “po …

Më shumë...