Limak Kosovo
Fillimi / Radio Kosova e Lire (faqe 764)

Radio Kosova e Lire

Ministri Zharku ka pritur në takim kryetarin e Ferizajt

Ministri i MI-së, z. Lutfi Zharku ka pritur sot kryetarin e Ferizajt, z. Muharrem Sfarqa, me ç’rast nënshkruan Memorandum mirëkuptimi për financimin e projekteve infrastrukturore në Komunën e Ferizajt. Qëllimi i këtij memorandumi është financimi i asfaltimit të rrugës Mirashë i Ri – Cërnillë, pastaj, asfaltimi i rrugës Greme – ...

Më shumë...

Si pasojë e reshjeve ka pësuar dëmtime Rruga Regjionale R115 Doganaj – Brezovicë

Sot rreth orës 8:00, si pasojë e reshjeve të ditëve të fundit, rruga Regjionale R115: Doganaj – Brezovicë, në lokacionin Udhëkryqi për fshatin Brod (Komuna e Shtërpcës), ka pësuar dëmtime. Njëra korsi e rrugës ka rrëshqitur dhe është e mbyllur për qarkullim. Momentalisht, komunikacioni zhvillohet vetëm në njërën korsi. Kompania ...

Më shumë...

Dëmet nga vërshimet më të vogla se në vitin e kaluar

Është mbajtur mbledhja e radhës e Bordit të Drejtorëve, kryesuar nga kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, në të cilën u shqyrtuan disa çështje nga fushëveprimi i Bordit. Fillimisht, anëtarët e Bordit u njoftuan për gjendjen aktuale të lumenjve në komunën e Mitrovicës dhe dëmet e shkaktuara nga dalja ...

Më shumë...

Filloi cikli i parë i repelimit të kafshëve në komunën e Malishevës

Sot, në territorin e Komunës së Malishevës, ka filluar cikli i parë i fushatës për repelimin e kafshëve shtëpiake, si masë parandaluese ndaj etheve hemorragjike krime kongo (EHKK). Repelimi i kafshëve, bëhet me qëllim të mbrojtjes nga rriqrat si bartës të virusit të EHKK, të cilët përmes kafshëve barten tek ...

Më shumë...

Kryetari Svarqa bisedoi me të punësuarit shëndetësorë nga marrëveshjet me Karitasin

Kryetari i Ferizajt Muharrem Svarqa, bisedoi sot me të punësuarit shëndetësorë nga marrëveshjet me Karitasin e Kosovës, për të sqaruar dilemat rreth kontratave të tyre. Kryetari Svarqa u tha të punësuarve në shëndetësi nga marrëveshjet me Karitasin, se kohëve të fundit ka pasur shumë spekulime dhe shqetësime të panevojshme, rreth ...

Më shumë...

MI investon në komunën e Ferizajt mbi 2 milion euro

Ministri i Ministrisë së Infrastrukturës, z. Lutfi Zharku ka pritur sot kryetarin e komunës së Ferizajt, z. Muharrem Sfarqa, me ç’rast nënshkruan Memorandum mirëkuptimi për financimin e projekteve infrastrukturore në Komunën e Ferizajt. Qëllimi i këtij memorandumi është financimi i asfaltimit të rrugës Mirashë i Ri – Cërnillë, pastaj, asfaltimi ...

Më shumë...

U përkujtua masakra e tregut në Mitrovicë

Janë përkujtuar viktimat  e masakrës së tregut në Mitrovicë, që ndodhi 17  vjet më parë në tregun kryesor, pra më 13.03.1999, në qendër të qytetit të Mitrovicës, kur forcat serbe hodhën një minahedhës, në ora 14:15 minuta, kur tregu ishte përplot me njerëz, pasi që atë ditë ishte ditë tregu ...

Më shumë...

Rruga N2 Hani Elezit tani është e qarkullueshme për të gjithë

Ministria e Infrastrukturës njoftojmë qytetarët se për shkak të reshjeve të shiut, në rrugën N2 – Prishtinë-Hani i Elezit, në Grykën e Kaçanikut janë shkaktuar rrëshqitje të dheut,  kështu që kjo pjesë e rrugës ishte mbyllur për qarkullim për një kohë, mirëpo pas punës së madhe qe ka bërë Kompania ...

Më shumë...

Sitnica del nga shtrati-vërshon disa shtëpi dhe qindra hektarë tokë të punueshme

Lumi Sitnica ka dalë nga shtrati i vet dhe ka vërshuar disa shtëpi dhe qindra hektarë tokë të punueshme. Drejtori i Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim në komunën e Mitrovicës, Musa Dragaj, i cili ka dalë në vendin e ngjarjes tha se situata është mjaftë serioze dhe se fryrja e ...

Më shumë...

Repelimi i kafshëve fillon të hënën në Banjë të Malishevës

Shtabi komunal në Malishevë, për luftimin dhe parandalimin e etheve hemorragjike krimo kongo, njofton se fushata e repelimit të kafshëve, si masë parandalues ndaj EHKK, do të filloj të hënën me datë 14 mars, në fshatin Banjë. Me këtë rast, luten të gjithë ata që kanë kafshë shtëpiake, ti mbajnë ...

Më shumë...

Bllokohet rruga N2 – Prishtinë-Hani i Elezit në Grykën e Kaçanikut

Ministria e Infrastrukturës njoftojmë qytetarët se për shkak të reshjeve të shiut, në rrugën N2 – Prishtinë-Hani i Elezit, në Grykën e Kaçanikut janë shkaktuar rrëshqitje të dheut,  kështu që kjo pjesë e rrugës është mbyllur tërësisht dhe aktualisht është e pakalueshme. Rruga është bllokuar në pjesën te muri mbrojtës, ...

Më shumë...

Mirëmbahen rrugët në Segmentin Nacional dhe Regjional

Ministria e Infrastrukturës njofton qytetarët në lidhje me gjendjen e rrugëve  gjatë ditëve të fundit si pasojë e reshjeve të shiut. Probleme me ujera ka ende në rrugën Nacionale N2, segmenti Ferizaj deri tek udhëkryqi në drejtim të Janjevës, në lokacionin Babush dhe tek kolegji “ Mehmet Akif “. Në ...

Më shumë...

Organizata FOLE N’FOLE takoi të rinjtë e komunës së Deçanit

Organizata FOLE N’FOLE   të premten ka mbajtur një takim më të rinjtë e komunës së Deçanit ku i pranishëm ishte edhe i pari i komunës së Deçanit  z.Rasim Selmanaj. Temë e këtij takimi ishte ,,Rrjeti i Edukatorëve bashkëmoshatar ’’.  Më këtë rast kryetari i komunës së Deçanit z.Rasim Selmanaj, bashkëbisedoi ...

Më shumë...

Komuna e Mitrovicës dhe OJQ “Prishtina-REA” nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi

Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri dhe drejtori i OJQ “Prishtina-REA”, Ahmet Jetullahu, në një takim ku ishte i pranishëm edhe drejtori i Bujqësisë dhe  Zhvillimit Rural, Nasuf Aliu, kanë nënshkruar një marrëveshje për bashkëpunim në të ardhmen. Me këtë marrëveshje parashihet që në Mitrovicë të organizohen aktivitete të ...

Më shumë...

KMDLNJ në Mitrovicë hapi ekspozitën “Mos e harroni të kaluarën nëse dëshironi një të ardhme të ndritur“

“Mos e harroni të kaluarën, nëse e dëshironi një të ardhme të ndritur”, është motoja e ekspozitës me fotografi të autorit Halit Barani, që u hap të premten ne oborrin e Komunës së Mitrovicës, në përvjetorin e 35 të demonstratave gjithë popullore të vitit 1981 në Kosovë dhe në prag ...

Më shumë...

Mbahet debati me qytetar për Planin e Veprimit për Transparencë dhe Rregullore për Transparencë në Komunën e Rahovecit

Në sallën e Kuvendit Komunal të Rahovecit, të premten u mbajt debat me qytetarë për Planin e Veprimit për Transparencë dhe Rregulloren për Transparencë. Qëllimi i mbajtjes së këtij debati ishte që të debatohet për dy dokumente të cilat janë të një rëndësie të veçantë për transparencë dhe llogaridhënie në ...

Më shumë...