Ahmet Qeriqi

RKL: Jo, nuk zhbëhet pavarësia, është Kosova-Shqipëria

17 shkurti  i vitit 2008 shënon datën e shpalljes së Pavarësisë së Kosovës, një datë gjithsesi historike, e cila manifeston aspiratat e sa e sa brezave liridashës e çlirimtarë, jo vetëm nga Kosova, por nga mbarë trojet ku kanë jetuar dhe jetojnë shqiptarët e ndarë në disa shtete.   Pavarësisht …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Nuk janë dy nene problem, por politikat grabitëse

Duhet të jesh naiv, siç janë një pjesë e pozitës (pasi edhe nga pozita pat diskutime të arsyeshme), që mos të kuptohet se problemi i debatit të sotëm në Kuvendin e Kosovës nuk ishte te një apo dy neneve, por te politika e cila i ka formuluar nenet. Këtu kontestonte …

Më shumë...

Fetnete Ramosaj: Dekorimi i Dikoviqit nuk është i rastit – Serbia tradicionalisht i nderon kriminelët

Kryetari  i Serbisë, vojvoda çetnik Tomisllav Nikoliq, më 15 shkurt, pra dy ditë para shtatë-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës, do t’i japë medaljen e profilit të lartë, Urdhrin e nderit “Shqiponja e Bardhë”, shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë së Serbisë, Lubisha Dikoviq. Siç është bërë e …

Më shumë...

Ali Asllani: Koha dridhet e përdridhet, do vij’ dita që do zgjidhet

Që nga Korça gjer te Shkodra mbretëron një errësirë, nëpër fusha, nëpër kodra, vërshëllen një egërsirë! Pra, o burra, hani, pini, hani, pini or’ e ças, Për çakallin, nat’ e errët, është ras’ e deli ras’! Hani, pini dhe rrëmbeni, mbushni xhepe, mbushni arka, të pabrek’ ju gjeti dreka, milionier’ …

Më shumë...

Rrustem Geci: H E R O I K A – poemë për Kryengritjen e 11 Marsit, 1981

Tek po pija kafenë e mëngjesit një zë shumëzohej nga qyteti lashë kafenë, dhe dola në rrugë në Prishtinë kudo kryengritje   Ajo këngë e zëshme e Kosovës ai zemërim gjigand i studentëve bekimin e kishte nga populli që të ndjek udhën e historisë   O sa na gëzoi ai …

Më shumë...

Abdirahim Idrizi: Tokat shqiptare po zbrazën, akademikët po flenë

Shumica e shqiptarëve janë të gatshëm të braktisin Kosovën. Kjo dukuri ka qenë edhe përpara ndonëse jo kaq e theksuar. Shqiptarët kanë pasur shumë arsye për ikje. Ju kujtohen ikjet e tmerrshme të largimit të shqiptarëve nga Shqipëria drejt brigjeve të Italisë, dëbimet e dhunshme të shqiptarëve nga hordhitë serbe …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Plasi edhe akademiku, Mehmet Kraja

Shkrimi shfryrës, sharës, poshtërues, i marrë dhe i paskrupull i Mehmet Krajës, titulluar “Ku ishte ti Adam?” drejtuar të gjithëve në Kosovë, nuk i ka hije një akademiku, aq më pak një shkrimtari, dikur i lexuar nga publiku, tash i mbetur në harresë, kësaj shtrigë harrese, që  shkrimtarët prepotentë si …

Më shumë...

Ramadan Bozhlani: A dëgjuat ndonjë pyetje nga të zhdukurit gjatë ikjes nëpër Serbi?

Shpresa e mëshirës kaloi nga një fytyrë tek një fytyrë tjetër dhe nga një vit tek një vit tjetër deri sa u ligështua nga forca morale dhe u dergj nga lëngata.  Moralistët hoqën dorë me keqardhje dhe dëshpërim nga teoritë e tyre, atdhetarët u zhgënjyen ndërsa vetëm ata që këmbëngulen …

Më shumë...

Pirro Prifti: Koncensionet e Bashës – koncensione anti-qytetare

Nuk është për t’u habitur kur sheh  se në fund të mandatit të një Kryebashkiaku, aq më tepër të një Kryetari Bashkie të Kryeqytetit, – propozon në Këshillin bashkiak të Tiranës një Koncension anti-qytetar për parkinget.   Më interesantja dhe më për të ardhur keq është se ky koncension që …

Më shumë...

RKL: Të ikurit nuk janë nga zonat e varfra të Kosovës, por nga shtresa e mesme sociale

Ikja e  grupeve të qytetarëve nga vendi, kryesisht po i përshkruhet gjendjes së tyre të pavolitshme sociale dhe përpjekjeve për të siguruar një jetë më të mirë, kudo jashtë Kosovës, por mundësisht në Gjermani. Ky është vlerësimi i përgjithshëm, por në disa raste realiteti e demanton këtë konstatim.   Numri …

Më shumë...

Fidan Mustafa: Qeveria u fali borxhin milionerëve, diskriminon qytetarin e Kosovës

Qeveria e Kosovës, me vendimin e faljes së borxheve ndaj të gjitha kategorive në Kosovë deri në fund të vitit 2008, dëshmon përsëri standardin e dyfishtë të zbatueshmërisë së ligjit, ku kompromiset bëhen mbi qytetarin e varfër të Kosovës, por JO për qytetarin. Përfituesit, me theks të veçanet nga falje …

Më shumë...

Dr.Jahja Kokaj: Ikja masive nga Kosova, problemi, lindja dhe zgjidhja e tij

Problemi:   Organizata e Kombeve të Bashkuara, bota dhe të gjithë po e shohim PROBLEMIN – dinamikën masive të zbrazjes së Kosovës. OKB-ja e përcjell me konstatime, Evropa dhe Bota e shumica edhe prej nesh me sy – kamera e ekrane, parlamentarët e klasa politike me “kukurisje”, kurse ata që …

Më shumë...

Labinot Kunushevci: Eksodet e Kosovës 1999-2015

Pesëmbëdhjetë vite pas eksodit të shqiptarëve të Kosovës të vitit 1999, po përsëritet edhe një eksod masiv i  tyre drejt vendeve të Perëndimit, vetëm se tani jo për shkak të regjimit serb, por për shkak të kushteve ekonomike; mungesës së perspektivës, humbjes së shpresës, pakënaqësisë me funksionimin e shtetit, papunësisë …

Më shumë...

RKL: Migrimi i qytetarëve të Kosovës është rezultat i shumë gabimeve e dështimeve

Afër 16-vjet pas luftës në vend dhe fitores historike kundër dhunës kolonialiste e hegjemoniste serbe, nga viti në vit gjendja sociale e popullatës është përkeqësuar, edhe pse në vend janë derdhur milionë e miliardë dollarë, marka  e euro ndihma nga shumë shtete të botës. Krejt ato ndihma të dedikuara për …

Më shumë...

Mr. Sheremet Krasniqi: U përuruan 15 vëllime të Eposit të Kreshnikëve

Më 15 janar 2015, në Institutin  Albanologjik të Prishtinës u bë përurimi i Projektit hulumtues shkencor Eposi i Kreshnikëve-monument i trashëgimisë kulturore shqiptare në Ballkan : Kosovë, Shqipëri, Mal i Zi  (Malësia e Madhe ), Maqedoni (zona Kumanovë-Kërçovë ), Serbi ( Lugina e Preshevës ) 2012-2014. Këtë përurim e drejtonin …

Më shumë...

Dardan Vuniqi: Qeveri – Mos ma vra Rininë ndal Emigrimin

“Ai që përkujdeset për shpëtimin e të rinjve bën punë hyjnore”.   Çdo ditë, në lajmet e mbrëmjes jemi mësuar të shohim autobusët përplot me të rinj, burra, gra e fëmijë, duke lëshuar Kosovën duke ikur, për të kërkuar një jetë më të mirë apo më mirë të themi se …

Më shumë...