Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Institucionet (faqe 26)

Institucionet

Homazhe në Fushë Arrëz, në kujtim të aksidentit ku humbën jetën 15 maturant malishevas

Në Fushë Arrëz të Shqipërisë, janë bërë homazhe në prag të përkujtimit të aksidentit të ndodhur 15 vite më parë (më 14 tetor 2004), ku humbën jetën 15 maturantë gjimnazist nga Malisheva, përderisa po ktheheshin nga ekskursioni i organizuar nga ana e shkollës së tyre. Homazhe në kujtim të 15 ...

Më shumë...

Janë asfaltuar segmentet e rrugëve në fshatin Klinë të Skenderajt

Ka filluar asfaltimi i segmenteve të rrugëve në fshatin Klinë të komunës së Skenderajt, ku për të parë nga afër punimet ka dalë edhe kryetari i Skenderajt Bekim Jashari me bashkëpunëtorë, i cili ka uruar banorët e kësaj pjese për rregullimin e infrastrukturës rrugore. Ndër të tjera kryetari Jashari ka ...

Më shumë...

11 Tetori “Dita e vajzave ” shënohet me një aktivitet në SHFMU ” Isa Boletini’’ në Isniq

Me organizimin e Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë së Kosovës, në shkollën “Isa Boletini në Isniq të komunës së Deçan, u organizua një ligjëratë me temën: ” Fuqia e vajzave adoleshente “. Vizioni deri në vitin 2030. Të pranishëm në hapjen e ligjëratës ishin, drejtori i DKA -së Deçan ...

Më shumë...

Komiteti i komuniteteve mbajti takimin e radhës

Komiteti për Komunitete, organ i Kuvendit të Komunës së Deçanit, ka mbajt takimin e  rregullt të udhëhequr nga kryesuesi Elmir Nezaj, në praninë e anëtareve të këtij komiteti, përfaqësuesve të OSBE-së dhe UNMIK-ut. Pas miratimit të procesverbalit nga mbledhja e kaluar, zyra e ZLK-së Shaban Pejqinoviq, tregoi për punën e ...

Më shumë...

Njoftim i rëndësishëm për të gjithë bizneset, për pjesëmarrje në sesionin informues për thirrjen për Aplikim të publikuar nga Zyra e BE-së në Kosovë

Drejtoria për Ekonomi, Zhvillim dhe Turizëm në komunën e Rahovecit fton të gjithë bizneset e komunës, që të marrin pjesë në sesionin informues në thirrjen për aplikim të publikuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë. Sesioni informues do të mbahet në sallën e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit ...

Më shumë...

KPF- Rekomandoi për Kuvend, rishqyrtimin e disa vendimeve të kthyera sipas shkresave përcjellëse të MAPL-së

Komuna e Malishevës mbajti mbledhjen e dytë urgjente të Komitetit për Politikë dhe Financa (KPF) të cilën e udhëhoqi, Kryesuesi i Kuvendit të Komunës së Malishevës, Rrahim Morina. Nga vendimet të cilat u rishqyrtuan, duke u bazuar në shkresat e MAPLS-së anëtarët e KPF-së, rishqyrtuan vendimet e Kuvendit të Komunës ...

Më shumë...

Kontingjenti italian i Komandës Rajonale Përendim i dorëzon kompetencat për urë Komunës së Deçanit

E ndërtuar në vitin 2015 , ura e cila mundëson kalimin e Lumit -Lumbardh për tek uji i thartë qytetarëve të komunës së Deçanit, i kalon në kompetencë komunës së Deçanit mbase deri më tani është mirëmbajt nga KFOR-i Italian. Të pranishëm në këtë solemnitet ishin i pari i komunës ...

Më shumë...

Për Shkollën Fillore të Mesme të Ulët “Kështjella e Diturisë” ndërtohet salla e sporteve

Komuna e Hanit të Elezit mbetet e përkushtuar për të investuar në sektorin e arsimit me qëllim të sigurimit të kushteve sa më të mira për zhvillimin e procesit edukativ dhe arsimorë. Për këtë qëllim për Shkollën Fillore të Mesme të Ulët “Kështjella e Diturisë” në Paldenicë, ka filluar ndërtimi ...

Më shumë...

Njoftim publik lidhur me mbledhjen e dhjetë të rregullt të Komitetit për Politik dhe Financa në Rahovec

Njoftohen qytetarët e Komunës së Rahovecit se mbledhja e dhjetë e rregullt e Komiteti për Politik dhe Financa, do të mbahet me datë 18/10/2019 (e Premte), duke filluar në ora 10:00. Kjo mbledhje sikurse edhe mbledhjet tjera është e hapur për publikun dhe mbahet në sallën e mbledhjeve të Kuvendit ...

Më shumë...

U KREMTUA DITA E SHKOLLËS NË SH.F.M.U “EDMOND HOXHA”

Shkolla fillore e mesme e ulët Edmond Hoxha në Junik kremtoi Ditën e Shkollës dhe njëherit festoj ditëlindjen e Heroit Edmond Hoxha, emrin e të cilit e mbanë me krenari. Përfaqësues të instutucioneve, familjarë dhe qytetarë të Junikut në nderim të jetës dhe veprës së tij fillimisht bënë homazhe pranë ...

Më shumë...

Kanë filluar punimet në projektin, zgjerimi i rrugës Rezallë – Likoc.

Kanë filluar punimet në projektin, zgjerimi i rrugës Rezallë – Likoc. Për të parë nga afër fillimin e punimeve në këtë projekt, kanë marrë pjesë kryetari i komunës së Skenderajt Bekim Jashari, nënkryetari Nuredin Lushtaku, gjenerali Ilaz Dërguti, Ahmet Zabeli, asambleisti Sami Aruçi si dhe inxhinierë e profesionistë. Ky projekt ...

Më shumë...

Ngucati dhe Temeqina lidhen me rrugë të asfaltuara

Përfundoi asfaltimi i rrugëve në fshatin Ngucat të komunës së Malishevës dhe një rrugë që lidhë këtë fshat me fshatin Temeqinë, me gjatësi prej 1450 m, ku njëra prej këtyre rrugëve, ka rëndësi të veçantë, pasi u lehtëson udhëtimin e banorëve të lagjes së “Stolliqëve”, dhe afro 60 nxënësve t’i ...

Më shumë...

Vazhdon asfaltimi i rrugës Junik-Gjeravicë faza II

Vazhdon asfaltimi i rrugës Junik-Gjeravicë faza II, rrugë strategjike me interes nacional për zhvillimin e turizmit dhe me ndikim direkt në zhvillim të qëndrueshëm ekonomik për qytetarët e Junikut. Kryetari i komunës së Junikut, Agron Kuçi me stafin e tij përcollën zhvillim e punimeve nga afër, ku asfaltimin e rrugës ...

Më shumë...

Punimet në zgjerimin e sheshit “Adem Jashari” po vazhdojnë sipas planit

Kryetari i komunës së Skenderajt Bekim Jashari, së bashku me nënkryetarin Nuredin Lushtaku, inxhinierë dhe profesionistë kanë inspektuar punimet që po bëhen në zgjerimin e sheshit. Ndër të tjera kryetari Jashari ka theksuar: “Punimet në zgjerimin e sheshit “Adem Jashari” po vazhdojnë sipas planit, së shpejti ky shesh do të ...

Më shumë...

Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë merr masa ndaj përfituesve që nuk zbatuan kontratën

Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë, duke u bazuar në Ligjin për Bujqësi dhe Zhvillim Rural dhe udhëzimeve administrative, do të ndërmarrë masa ndaj përfituesve të granteve investive për vitet 2015-2016, të cilët nuk kanë arritur të mirëmbajnë investimet gjatë periudhës monitoruese në bazë të kontratës dhe vendimit me këtë institucion. ...

Më shumë...

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti po merr pjesë në konferencën e dytë rajonale për Ballkanin Perëndimor

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti po merr pjesë në konferencën e dytë rajonale të programit ReLOaD – “Përmirësimi i transparencës dhe llogaridhënies drejt përmirësimit të demokracisë lokale në Ballkanin Perëndimor”, që po mbahet në Tiranë të Shqipërisë. Bëhet me dije se kjo ngjarje ka për qellim vazhdimin e ...

Më shumë...