Limak Kosovo
Fillimi / Institucionet (faqe 29)

Institucionet

Filloi asfaltimi i rrugës “Bill Klinton” në Malishevë

Ka filluar asfaltimi i rrugës “Bill Klinton” në lagjen Mirëdita në Malishevë. Kjo rrugë çdo ditë e më tepër po e merr pamjen e planifikuar, pasi në fazat tjera do të rregullohen edhe trotuaret pjesa e gjelbëruar. Në fillimin e asfaltimit të kësaj rruge, ishte i pranishëm edhe kryetari i ...

Më shumë...

Kujdes i veçantë për grupe të veçanta!

Në kuadër të kujdesit të shtuar për personat e moshës së tretë, të moshuarit e Komunës së Skenderajt që jetojnë në Qendren Rezidenciale për Personat e Moshuar, i janë nënshtruar testimeve për COVID-19 dhe fatmirësisht të gjitha mostrat e marra kanë rezultuar negativ. I pari i komunës së Skenderajt, Bekim ...

Më shumë...

Ministri Mustafa diskuton me përfaqësuesit e KE-së për zhvillimet në sektorin e bujqësisë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa gjatë ditës ka zhvilluar një videokonferencë me përfaqësuesit e Komisionit Evropian, drejtorin e Njësisë së Ndihmës Para-pranimit, Liam Breslin dhe me zëvendësdrejtorin  e Njësisë së Ndihmës Para-pranimit, Marius Lazdinis ku diskutuan për zhvillimet e përgjithshme në sektorin e bujqësisë në vend, ...

Më shumë...

Haliti: Kryqi i Kuq partner serioz në bashkudhëtimin tonë të përbashkët

Në Ditën Botërore të Kryqit të Kuq, kryetari i komunës së Vitisë Sokol Haliti, në emrin e tij dhe të institucioneve komunale, ka shprehë gjithë konsideratën dhe respektin e thellë për punën e palodhshme që kjo organizatë humanitare po bën në funksion të mbrojtjes së jetës dhe shëndetit të njeriut ...

Më shumë...

Komuna e Deçanit po vazhdon me investime

Komuna e Deçanit po vazhdon përkushtimin për të përmbushur kërkesat e qytetarëve të sajë, një ndër to është edhe projekti i kanalizimit në Carrabreg, punimet e të cilit do të përunfojnë së shpejti! Për ti pa nga afër punimet në këtë fshatë ishte edhe kryetari bashkim Ramosaj, i cili kërkoi ...

Më shumë...

QENDRA TREGTARE QTX DHURON INVENTAR PËR KOMUNËN E RAHOVECIT

Komuna e Rahovecit ka pranuar një donacion (inventar) nga Qendra Tregtare- “QTX”, si më poshtë: tavolina(11 copë), karrige(44 copë), ulëse 1-she & 2-she (13 copë) dhe tavolinë për ulëse set (5 copë). Inventari, Komunës së Rahovecit do t’i shërbejë për përdorim në institucione, ose edhe në mjedise tjera, sipas nevojës. ...

Më shumë...

Donatorët vazhdojnë ndihmat për familjet në nevojë të komunës së Skenderajt

Sot fushatës për përkrahjen e familjeve në nevojë, në këtë kohë pandemie, iu bashkuan edhe Musa Gashi, pronar i fabrikës së miellit “Grunori” me 2500 kg miell dhe vëllai i tij me banim në Gjermani, Isa Gashi, me 2500 kg miell dhe 50 pako ushqimore. Në emër të tyre donacionin ...

Më shumë...

KKMSH: Nga 53 qytetar vitias të infektuar me COVID-19, 44 prej tyre janë shëruar

Komiteti Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim (KKMSH) në Viti, ka mbajtur mbledhjen e rregullt. Gjatë këtij takimi është bërë me dije se nga gjithsej 53 qytetarët vitias të infektuar me virusin COVID-19, 44 prej tyre janë shëruar dhe se pritet të bëhen edhe disa ritestime që mund të rrit numrin ...

Më shumë...

Drejtoria e Arsimit shpërndau 17 laptopët e ndarë për nxënës të Komunës së Malishevës

Drejtoria për Arsim dhe Edukim, i ka shpërndarë 17 laptopët e ndarë nga Ministria e Arsimit për Komunën e Malishevës, të cilët ditë më parë i kishte dhuruar “Elkos Group-ETC”, për nxënës, në nevojë, për realizimin e mësimit në distancë. Këta laptop, i kanë shpërndarë Kryetari i Komunës së Malishevës, ...

Më shumë...

Në 21 vjetorin e rënies heroike, kryetari Jashari, ka kujtuar dëshmorin Gazmend Zeqirin

Në 21 vjetorin e rënies heroike kryetari i komunës së Skenderajt Bekim Jashari, ka kujtuar dhe nderouar dëshmorin Gazmend Zeqirin dhe luftën e tij për çlirimin e vendit. Dëshmorët do t’i kujtojmë dhe nderojmë gjithmonë, ata janë krenaria jonë kombëtare, meqë jetën e tyre e vunë në shërbim të lirisë ...

Më shumë...

‘Muzeu im’, ekspozita e parë virutale e trashëgimisë familjare në Kosovë

Në kuadër të përgatitjeve për Ditën Ndërkombëtare të Muzeve, Ministria kulturës, Rinisë dhe Sportit, në bashkëpunim me Muzeun Kombëtar të Kosovës, po përgatitin një ekspozitë virtuale “Muzeu im”, e cila do të shënohet me 18 maj, duke i bërë thirrje qytetarëve të japin kontributin e tyre. Për shkak të rrethanave ...

Më shumë...

Mbyllet për qarkullim rruga kryesore Hani i Elezit-Gorancë-Glloboçicë

Me qëllim të realizimit të projektit “Sanimi i rrëshqitjes në rrugën Hani i Elezit-Gorancë” duke filluar nga datë 09.05.2020 (e Shtune) do të mbyllet për qarkullim për kohë të pacaktuar rruga kryesore Hani i Elezit-Gorancë-Glloboçicë. Gjatë zhvillimeve të punimeve në sanimin e këtij segmenti të rrugës, Komuna e Hanit të ...

Më shumë...

Islamik Relief Worldwide-Zyra në Kosovë vazhdon përkrahjen për Komunën e Hanit të Elezit

Kryetari i Komunës së Hanit të Elezit Rufki Suma, priti në takim pune Albulena Gashi Koordinatore e projekteve në Islamik Relief Worldwide-Zyra në Kosovë me bashkëpunëtorët e sajë. Takimi është realizuar me qëllim të nënshkrimit të “Marrëveshjes së Bashkëpunimit” fazës së dytë, ndërmjet Islamik Relief Worldwide-Zyra në Kosovë dhe Komunës ...

Më shumë...

Komuna e Vitisë liron nga pagesa shfrytëzuesit e hapësirave publike për periudhën kohore mars, prill dhe maj

Kuvendi Komunal i Vitisë, ka mbajtur një seancë të jashtëzakonshme, nëpërmjet së cilës janë shqyrtuar disa propozim vendime, e ndër to, edhe ajo e bartjes së mjeteve vetanake të vitit 2019 në vitin 2020. Fillimisht, në këtë seancë, zv kryetari i komunës së Vitisë, Hasan Aliu, ka njoftuar këshilltarët rreth ...

Më shumë...

Kanë filluar punimet në rregullimin e trotuareve në Mleqan dhe Lubizhdë

Në kuadër të realizimit të projekteve të planifikuara dhe investimeve kapitale, pas qetësimit të situatës me COVID-19, ka filluar realizimi i këtyre projekteve. Këto ditë ka filluar ndërtimi i trotuareve në fshatrat Mleqan dhe Lubizhdë të Komunës së Malishevës. Punimet në këto dy fshatra, i kanë parë nga afër nënkryetari ...

Më shumë...

Në Skenderaj nga kjo javë ka nisur vaksinimin e fëmijëve

Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare në Skenderaj, në kuadër të planit të saj për vaksinimin e fëmijëve, nga kjo javë ka nisur vaksinimin e fëmijëve, qëllim i të cilit është parandalimin i sëmundjeve ngjitëse. Për shkak të gjendjes emergjente në të cilën jemi si pasojë e virusit COVID-2019, vaksinimi pos ...

Më shumë...