Brickos

Opinione

Ilir Muharremi: Politika e Kosovës ka nevojë të kulturohet

Ilir Muharremi

Niveli politik e kulturor në Kosovë ngjallë vetëm neveri. O artist, sa më larg tyre sepse asnjë politikan nuk flet për zgjidhjen e problemeve shoqërore, shtetërore, ata vuajnë nga vetvetja, janë paranojakë, e ti je më lartë. Skena politike e Kosovës ka nevojë për artistë për teatrin, galerinë, muzikën, baletin, …

Më shumë...

Ali Hertica: Pse është i rëndësishëm patriotizmi demagogjik i liderit?

Ali Hertica

Kosova  ka një vetëdije të fortë, të nënshtruar kombëtare, por në të njëjtën kohë po lufton me një krizë identiteti. Shumë njerëz mendojnë se baza për demokracinë tonë, historia se kush jemi “ne” është nën presion. Ka shumë arsye për këtë: globalizimi i ekonomisë, i cili shkëputet gjithnjë e më …

Më shumë...

Kamer Rrukiqi: Kush ka sy e vesh, sheh e dëgjon sa po e duam Popullin Shqiptar, sa po e duam Atdheun tonë!

Kamer Rrukiqi

Kush ka sy, vesh  sheh, dëgjon, ush ka mend e kupton, se sa po e duam Popullin Shqiptar, sa po e duam Atdheun tonë? Sa jemi patriot, sa jemi kombëtarë  sa e duam Shqipërinë, Kosovën, sa i duam trojet tona të okupuara nga: Serbi, Greqi, Mal të Zi dhe Maqedonia? …

Më shumë...

Lutfi Coka: Politikanë dhe qeveritarë u tejngopëm me ju!?..

Halit Coka

Politikanë dhe qeveritarë! Asnjëherë sovrani nuk ju thërret për t’a udhëhëqur,për t’a drejtuar apo për t’a sunduar. Politikanët e mirë dhe Burrat e shtetit, populli i thërret për t’i sherbyer kur dëshirojnë dhe vetë ato. Populli të thërret kur të beson. Besimi ështe emiri dhe dekorata  më e lartë për …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: NJË FILLIM I RI I DOMOSDOSHËM

akup Krasniqi thotë se administrimi i votës qytetare nuk është bërë mirë

Të gjithë duhet ta kuptojmë se si loja me kufirin dhe kjo për normalizimit e marrëdhënieve më shtetin që ka qëndrim armiqësor të nivelit të lartë, nuk është pronë e asnjë individi, cilido qoftë ai! Është punë e një konsensusi kombëtar që duhet të arrihet. Përgjegjësit kryesor që na ka …

Më shumë...

Sadik Halitjaha: Lëvizjet atdhetare gjatë ekzistimit të tyre qëllim kryesor kishin çlirimin nga pushtuesi

Sadik Halitjaha: Njeri tabor thotë do të ju japim lekë, lekë, tjetri tabor thotë punë, punë

Lëvizjet atdhetare kombëtare gjatë gjithë ekzistimit të tyre qëllim kryesor kishin çlirimin nga pushtuesi. Si njiheshin, si e quanin veten ato dhe si armiqtë na quanin e na jepnin epitete të ndryshme. Organizata Besëlidhja-Besa- e Udhëhequr nga Gjon Sereçi, Kadri Beba, Ibrahim Lutfiu e krerë të tjerë që ma vonë do …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: PROGRAMI I SHKURTUAR I NISMËS SOCIALDEMOKRATE

Jakup Krasniqi: Ngjarjet e vitit 1981 në shkrimet e autorëve të huaj

Për ata që lexojnë e donë që të dinë pse votojnë, po sjelli në tërsi, pjesët e shkeputura nga: PROGRMI I SHKURTUAR I NISMËS SOCIALDEMOKRATE I- Fryma e socialdemokracisë ➢ NISMA Socialdemokrate është parti e orientimit të majtë politik, e cila për qytetarët e tanë sjellë frymën e re të …

Më shumë...

Blerim Muriqi: Sfumimi politik dhe radha Albin

Blerim Muriqi

Sfumimi si terminologji në politikën tonë, e rrëfen vet politikbërjen e deritashme si perëndim të një cikli errësire ku shoqëria vegjetoi dhe si pasojë zhgënjimi u bë fati jonë i trisht. Ai pra, shpesh herë bëhet vënet letërnjoftimi i zhvillimeve. Fundi i Austrohungarisë është shembulli më narkant se si politika …

Më shumë...

Skënder Sadri Kapiti: Thirrje votuesve në Kosovë:ndëshkojeni krimin, korrupsionin dhe tradhtinë; bëjani VETTING-un politikës

Skënder S. Kapiti

Me 6 Tetor 2019 janë zgjedhjet parlamentare në Kosovë. Atë ditë populli voton dhe zgjedh ata të cilët do ta përfaqësojnë popullin në Parlament dhe në qeverisje. Prandaj populli votues duhet të mendohet mirë para se të votojë. Kujdes, duhet që vullneti popullor të mos gabojë, pasi në rast se …

Më shumë...

Krerët e vendit nuk ishin kujtuar për vdekjen e dr. Muhamet Tërnavës, por ishin turrë në “galla të B.Fevziut

Një lavdi marrëzie “erazmiane” e dy viteve më parë, e cila nuk mund të harrohet kurrë

(Një lavdi marrëzie “erazmiane” e dy viteve më parë, e cila nuk mund të harrohet kurrë)     Krerët e Kosovës nuk kishin dërguar as edhe një telegram ngushëllimi për vdekjen e historianit,  Muhamet Tërnava, dy vjet më parë,  por ishin lëshuar turr e vrap kush të arrinte më parë …

Më shumë...

Agim Gashi: Komuna e Prishtinës nuk i bëri përgatitjet e duhura për fillimin e vitit të ri shkollor 2019-2020

Agim Gashi: Komuna e Prishtinës nuk i bëri përgatitjet e duhura për fillimin e vitit të ri shkollor 2019-2020

Planifikimi i keq i buxhetit për vitin 2019 dhe realizimi i ulët, sidomos në fushën e arsimit, bëri që komuna e  Prishtinës të mos  përbush obligimet themelore për fillimin normal të vitit të ri shkollor. Pos tjerash, qeveria komunale nuk renovoi në përmasa të nevojshme objektet shkollore e posaçërisht objektin …

Më shumë...

Sadik Halitjaha: Xhavit Haziri –Emblema e lëvizjes për Çlirimin e Kosovës

Sadik Halitjaha: Njeri tabor thotë do të ju japim lekë, lekë, tjetri tabor thotë punë, punë

Xhavit Haziri ishte ndër veprimtarët e viteve të 80-ta, në OMLK. Pasi kjo organizatë arrin konsolidimin e vetë duke themeluar Komitetin e OMLK-së, gjatë viteve 1984-1985 dhe në tetor 1985 arrestohen udhëheqësit e kësaj organizate Xhabir Morina, Bashkim Mazreku e të tjerë anëtarë të komitetit. Nga ky komitet mbeten të …

Më shumë...

Miftar Mehani: Veprimtari, Xhavit Haziri në bronz, madhështon qytetin e Obiliqit

Miftar Mehani: Veprimtari, Xhavit Haziri në bronz, madhështon qytetin e Obiliqit

Në ditën e përvjetorit të 59-te lindjes së tij, Xhaviti kthehet në Obiliq, aty ku u rrit e u formësua për lirinë e Kosovës. U bë një përurim i denjë i zbulimit të shtatores markante, me njerëz që kishin ardhur nga shumë anë të vendit. Nuk njihja as gjysmën e …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Rezultatet praktike të operacionit, “ Toka e djegur”, në tavolinën e bisedimeve

Agim Vuniqi

Liderët politik të Kosovës gabuan dy herë radhazi, si herën e parë dhe të dytën dështuan, ata dënuan Kosovën, u treguan trumcak. Derisa Specialja u “gëlltit” nga frika e rrëzimit të duarëve nga Komuniteti ndërkombëtarë, ende pa i përvjelur duart, ndërsa “Zajednica, edhe më keq, mund të krahasohet me humbjen …

Më shumë...

Ali Hertica: Populizmi, Pavarësia dhe Korrupsioni në Kosovë

Ali Hertica

Një vëzhgim i parë që “Indeksi i Perceptimit të Korrupsionit në Kosovë tregon se korrupsioni sistemik dhe pabarazia sociale shkojnë paralelisht së bashku me poltikën dhe disa subjekte në vendë. Një situatë e tillë, jo vetëm që krijon zhgënjimin e qytetarëve në lidhje me vendosjen politike që nuk e adreson …

Më shumë...

Blerim Muriqi: Zgjedhjet të cilave u munguan guximtarët

Blerim Muriqi

Parakoha koalicioniste u rëndua me aderime e ndërrime taborësh! Gjithçka që bënte përformancën e cilës do parti nuk ia arriti të dilte nga një garë prezentuese të rinjësh a personalitetesh, ndrrime taborresh e çka jo të kësaj fushe! E vobektë mbeti edhe kësaj radhe materja konkuruese mes subjekteve! Koha vërtetë …

Më shumë...