leoni

Opinione

Mr.Ali Hertica: Kosova dhe demokracia në shekullin e 21-të

Ali Hertica

 Mund të ketë arsye të ndryshme për shqetësim në lidhje me funksionimin dhe të ardhmen e demokracisë në vendin tonë. Kështu, mund të shohim kërcënime në integrimin evropian dhe në varësi të tjera ndërkombëtare, në një kompleksitet administrativ në rritje ose në defekte të politikanëve dhe organizatave politike dhe procedurave. …

Më shumë...

Letër publike e Kryetarit të Komunës së Junikut, Agron Kuçi, drejtuar Kryeministrit Haradinaj

Agron Kuçi: Komuna e Junikut nuk e ka asnjë person të infektuar pasi janë respektuar të gjitha masat nga ana e qytetarëve

Ndalo punimet e paligjshme që degrafojnë rrjedhën e lumit “Ereniku i vogël”! I Nderuar Kryeministër i Republikës së Kosovës, z. Ramush Haradinaj ! Po vazhdojnë punimet dhe veprimet e paligjshme përgjatë tërë Parkut Nacional të Bjeshkëve të Nemuna për marrjen e Lumit “Ereniku i Vogël” nga ana e Komunës së …

Më shumë...

Seremb Gjergji: Letër dërguar Presidentit Trump, lidhur me zgjidhjen përfundimtare për Kosovën

Seremb Gjergji

Kosova nën Mbrojtjen/Protektoratin Amerikan 100 vjeçar është zgjidhja e vetme dhe afatgjate. Vendi ynë behet pjese e Commonwealth-it Amerikan. Mbetet që Institucionet e Kosovës ta shpallin një referendum/konfirmim popullor që konfirmon Protektoratin Amerikan – edhe ashtu OKB me Mbrojtje/Protektorat është prezent në Kosovë. Nga Bashkimi Evropian (BE) nuk asnjë zgjidhje …

Më shumë...

Dibran Fylli: Në vend të një reagimi

Dibran Fylli

Rikujtim:  LUFTA E UÇK-së, NDIHMA E NATO-s DHE POPULLI LIRIDASHËS Lufta në Kosovë mori fund, me largimin plotësisht të Forcave të Armatosura të Serbisë nga krejt Kosovë, më 21.06.1999. Nga vetë forma dhe mënyra sesi u zhvillua kjo luftë, ajo pati karakteristikat e veta të veçanta. Për këtë; studiues, historianë, …

Më shumë...

Violeta Haxholli: Gjatë periudhës 2007-2016 Kosova ka lëshuar pe në segmentet kryesore që përcaktojnë sovranitetin e shtetit

Violeta Haxholli: Gjatë periudhës 2007-2016 Kosova ka lëshuar pe në segmentet kryesore që përcaktojnë sovranitetin e shtetit

Lëshimet janë këto: Mospërfshirjen e luftës çlirimtare në Kushtetutën e Republikës së Kosovës; Mospërfshirjen e simboleve dhe ngjyrave të flamurit kombëtar në flamurin e shtetit të Kosovës; Decentralizimin në baza etnike; Pranimin  e gjuhës serbe gjuhë zyrtare, krahas gjuhës shqipe; Krijimin e një kanali televiziv publik në gjuhën serbe; Dhjetë …

Më shumë...

Ali Hertica: Subjektivi i burimit të moralit politik në Kosovë

Ali Hertica

Antirealizmi moral është ajo ide ku veprimi,në vetvete,nuk përshkruhet si bartëse i së mirës dhe i së keqes. Nuk dallohet ndonjë gjë e veçantë,për shembull në mosmbajtjen e premtimit që të tregoj se është keq të mos e mbash premtimin dhe kështu ,të vëresh se njerëzit faktikisht zhgënjehen ashtu siç …

Më shumë...

Ilir Muharremi: Protesta dhe revolta në pikturën e Ardian Tragajt

Ilir Muharremi

Ky është një djalosh i revoltuar dhe të gjithë jemi të revoltuar e pak kush ka guxim të shprehë revolten në publik, e këtë më së shumti e kanë obligim artistët të cilët po merren me naracione subjekitve personale. Ai ka të lidhur një litar rreth qafës, pankartë në duar …

Më shumë...

A. Vuniqi: A ka mundur qeveria e Kosovës ta përcjell ritmin e politikës së jashtme amerikane dhe a është në akord me interesat e saj

Agim Vuniqi

Prioritetet e SHBA-së në Kosovë janë të përqendruara në forcimin e sundimit të ligjit, për ta integruar plotësisht në bashkësinë ndërkombëtare. Kjo mbetet një shtyllë kryesore e përpjekjeve të SHBA për të stabilizuar rajonin e Ballkanit dhe për të siguruar një Europë që është e fortë dhe e lirë. Prioritetet …

Më shumë...

Ilir Muharremi: Po na kopjojnë Skënderbeun

Ilir Muharremi

Ende po qarkullon problemi i shtatores së Skënderbeut në Prishtinë. Pse heroi është më i madh se kali. Kjo tashmë është shpjeguar. Por, sot në mes të ditës e kanë izoluar heroin duke përgatit shabllonin e njëjtë për Amerikë. Sa lejohet një gjë e tillë. Kritiku i artit Ilir Muharremi …

Më shumë...

Shefqet Dibrani: FALSIFIKIMI I FOTOGRAFIVE NUK DUHET TË JETË FRYMËZIM PËR UDHËHEQJE EFEKTIVE

Duke kërkuar shënime për “udhëheqje efektive”, interneti më dërgoi te Blogu “Fondacionit Clinton”, mu tek kjo fotografi e cila prej kohësh është shfaqur e komentuar në rrjetet sociale si një takim madhështor i Presidentit Historik të Kosovës dr. Ibrahim Rugova me Presidentët e SHBA-ve Bill Clinton dhe George W. Bush. …

Më shumë...

Behlul Jashari: Gazeta Rilindja para 29 viteve fuqishëm kundër Serbisë: Okupim klasik i Kosovës

Behlul Jashari

Para 29 viteve, masat e dhunshme të Serbisë e goditën edhe gazetën tradicionale të Kosovës Rilinda, në ditën e 5 Korrikut 1990 të suprimimit të institucioneve të Kosovës e mbylljes së Radio Televizionit të Prishtinës. Me titull  “Okupim klasik”, ishte reagimi dhe kundërshtimi i fuqishëm i Rilindjes në komentin në …

Më shumë...

Sadik Halitjaha: A duhet harruar së kërkuari vizat

Sadik Halitjaha: Çka donë Serbia për veti, në dëm të Kosovës!

A duhet harruar së kërkuari vizat. Mendoj se duhet pushuar së kërkuari vizat. 1. Sa ma shumë që ne po përpiqemi për ti bindur Evropianet ata tallen më shumë e na konsiderojnë të pa dinjitetshëm. 2. Në zakonin ton ka qen dhe ashtë më ja hapur derën mikut me i …

Më shumë...

Berk Kyçyk: Vetëm 10 orë shkëputje nga rrjetet-sociale dhe gjithë ky panik!? Çfarë na nxori në pah ky problem?

Berk Kyçyk: Vetëm 10 orë shkëputje nga rrjetet-sociale dhe gjithë ky panik!? Çfarë na nxori në pah ky problem?

Gjatë viteve 2009-2013 tema kryesore për ekspertët e rrjeteve-sociale dhe për psikologët të njohur në botë ishte “Varësia nga interneti” të cilët vazhdimisht deklaronin se kjo dukuri do të jetë më e theksuar pas vitit 2020, kjo gjë atëherë perceptohej si një rrezik jo fort serioz pasi që kishte shumë …

Më shumë...

Agim Vuniqi: (U)ncle (S)am, I want you!

Agim Vuniqi

Shqiptarët dhe Kosova nuk kanë qenë asnjëherë gjatë historisë në gjendje më të favorshme të jetësimit të aspiratave nacionale, por deri kjo e drejtë e patjetërsueshme dhe e kahmotshme e qytetarëve për të jetuar në një shtet demokratik dhe të pranuar ndërkombëtarisht që përfundimisht do të kishte legjitimtetin ndërkombëtarë është …

Më shumë...

ARBAN BISLIMI: U KTHYE VERA DHE SULMET NDAJ DY VENDEVE KU PERDITE BEHET SHQIPERI : MERGATA DHE DETI I JONE SHQIPTAR

ARBAN BISLIMI: U KTHYE VERA DHE SULMET NDAJ DY VENDEVE KU PERDITE BEHET SHQIPERI : MERGATA DHE DETI I JONE SHQIPTAR

Edhe kesaj vere si verat tjera mediet shqipfolese provinciale hapen fushaten kunder dy vlerave kulturore, Kombetare dhe ekonomike me te medha qe ka Kombi Shqiptar : Mergaten dhe Rivieren Shqiptare. Mergata eshte Ai vend ku takohen, hyn e dalin dhe martohen djali i Vlores dhe vajza e Mitrovices, ku lind …

Më shumë...

Sadik Halitjaha: Pranë lapidarit të dëshmorit që s’kishte shkelur këmbë njeriu, pos një tufë lule e vendosur para një viti

Sadik Halitjaha: Pranë lapidarit të dëshmorit që s’kishte shkelur këmbë njeriu, pos një tufë lule e vendosur para një viti

Beteja e parë 03-07-1998 datë e veçantë për Therandën kur hymë në këtë javë dhashë lajmin e rëndësisë së kësaj date, kësaj beteje që të komentoi. Radio Kosova e Lirë kjo Radio i vetmi zë i kombit dhe atdheut tonë. Duke pasur parasysh rëndësinë e kësaj ngjarje kur dhe bije …

Më shumë...