Opinione

Seremb Gjergji: Letër dërguar Presidentit Trump, lidhur me zgjidhjen përfundimtare për Kosovën

Seremb Gjergji

Kosova nën Mbrojtjen/Protektoratin Amerikan 100 vjeçar është zgjidhja e vetme dhe afatgjate. Vendi ynë behet pjese e Commonwealth-it Amerikan. Mbetet që Institucionet e Kosovës ta shpallin një referendum/konfirmim popullor që konfirmon Protektoratin Amerikan – edhe ashtu OKB me Mbrojtje/Protektorat është prezent në Kosovë. Nga Bashkimi Evropian (BE) nuk asnjë zgjidhje …

Më shumë...

Dibran Fylli: Në vend të një reagimi

Dibran Fylli

Rikujtim:  LUFTA E UÇK-së, NDIHMA E NATO-s DHE POPULLI LIRIDASHËS Lufta në Kosovë mori fund, me largimin plotësisht të Forcave të Armatosura të Serbisë nga krejt Kosovë, më 21.06.1999. Nga vetë forma dhe mënyra sesi u zhvillua kjo luftë, ajo pati karakteristikat e veta të veçanta. Për këtë; studiues, historianë, …

Më shumë...

Violeta Haxholli: Gjatë periudhës 2007-2016 Kosova ka lëshuar pe në segmentet kryesore që përcaktojnë sovranitetin e shtetit

Violeta Haxholli: Gjatë periudhës 2007-2016 Kosova ka lëshuar pe në segmentet kryesore që përcaktojnë sovranitetin e shtetit

Lëshimet janë këto: Mospërfshirjen e luftës çlirimtare në Kushtetutën e Republikës së Kosovës; Mospërfshirjen e simboleve dhe ngjyrave të flamurit kombëtar në flamurin e shtetit të Kosovës; Decentralizimin në baza etnike; Pranimin  e gjuhës serbe gjuhë zyrtare, krahas gjuhës shqipe; Krijimin e një kanali televiziv publik në gjuhën serbe; Dhjetë …

Më shumë...

Ali Hertica: Subjektivi i burimit të moralit politik në Kosovë

Ali Hertica

Antirealizmi moral është ajo ide ku veprimi,në vetvete,nuk përshkruhet si bartëse i së mirës dhe i së keqes. Nuk dallohet ndonjë gjë e veçantë,për shembull në mosmbajtjen e premtimit që të tregoj se është keq të mos e mbash premtimin dhe kështu ,të vëresh se njerëzit faktikisht zhgënjehen ashtu siç …

Më shumë...

Ilir Muharremi: Protesta dhe revolta në pikturën e Ardian Tragajt

Ilir Muharremi

Ky është një djalosh i revoltuar dhe të gjithë jemi të revoltuar e pak kush ka guxim të shprehë revolten në publik, e këtë më së shumti e kanë obligim artistët të cilët po merren me naracione subjekitve personale. Ai ka të lidhur një litar rreth qafës, pankartë në duar …

Më shumë...

A. Vuniqi: A ka mundur qeveria e Kosovës ta përcjell ritmin e politikës së jashtme amerikane dhe a është në akord me interesat e saj

Agim Vuniqi

Prioritetet e SHBA-së në Kosovë janë të përqendruara në forcimin e sundimit të ligjit, për ta integruar plotësisht në bashkësinë ndërkombëtare. Kjo mbetet një shtyllë kryesore e përpjekjeve të SHBA për të stabilizuar rajonin e Ballkanit dhe për të siguruar një Europë që është e fortë dhe e lirë. Prioritetet …

Më shumë...

Ilir Muharremi: Po na kopjojnë Skënderbeun

Ilir Muharremi

Ende po qarkullon problemi i shtatores së Skënderbeut në Prishtinë. Pse heroi është më i madh se kali. Kjo tashmë është shpjeguar. Por, sot në mes të ditës e kanë izoluar heroin duke përgatit shabllonin e njëjtë për Amerikë. Sa lejohet një gjë e tillë. Kritiku i artit Ilir Muharremi …

Më shumë...

Shefqet Dibrani: FALSIFIKIMI I FOTOGRAFIVE NUK DUHET TË JETË FRYMËZIM PËR UDHËHEQJE EFEKTIVE

Duke kërkuar shënime për “udhëheqje efektive”, interneti më dërgoi te Blogu “Fondacionit Clinton”, mu tek kjo fotografi e cila prej kohësh është shfaqur e komentuar në rrjetet sociale si një takim madhështor i Presidentit Historik të Kosovës dr. Ibrahim Rugova me Presidentët e SHBA-ve Bill Clinton dhe George W. Bush. …

Më shumë...

Behlul Jashari: Gazeta Rilindja para 29 viteve fuqishëm kundër Serbisë: Okupim klasik i Kosovës

Behlul Jashari

Para 29 viteve, masat e dhunshme të Serbisë e goditën edhe gazetën tradicionale të Kosovës Rilinda, në ditën e 5 Korrikut 1990 të suprimimit të institucioneve të Kosovës e mbylljes së Radio Televizionit të Prishtinës. Me titull  “Okupim klasik”, ishte reagimi dhe kundërshtimi i fuqishëm i Rilindjes në komentin në …

Më shumë...

Sadik Halitjaha: A duhet harruar së kërkuari vizat

Sadik Halitjaha: Çka donë Serbia për veti, në dëm të Kosovës!

A duhet harruar së kërkuari vizat. Mendoj se duhet pushuar së kërkuari vizat. 1. Sa ma shumë që ne po përpiqemi për ti bindur Evropianet ata tallen më shumë e na konsiderojnë të pa dinjitetshëm. 2. Në zakonin ton ka qen dhe ashtë më ja hapur derën mikut me i …

Më shumë...

Berk Kyçyk: Vetëm 10 orë shkëputje nga rrjetet-sociale dhe gjithë ky panik!? Çfarë na nxori në pah ky problem?

Berk Kyçyk: Vetëm 10 orë shkëputje nga rrjetet-sociale dhe gjithë ky panik!? Çfarë na nxori në pah ky problem?

Gjatë viteve 2009-2013 tema kryesore për ekspertët e rrjeteve-sociale dhe për psikologët të njohur në botë ishte “Varësia nga interneti” të cilët vazhdimisht deklaronin se kjo dukuri do të jetë më e theksuar pas vitit 2020, kjo gjë atëherë perceptohej si një rrezik jo fort serioz pasi që kishte shumë …

Më shumë...

Agim Vuniqi: (U)ncle (S)am, I want you!

Agim Vuniqi

Shqiptarët dhe Kosova nuk kanë qenë asnjëherë gjatë historisë në gjendje më të favorshme të jetësimit të aspiratave nacionale, por deri kjo e drejtë e patjetërsueshme dhe e kahmotshme e qytetarëve për të jetuar në një shtet demokratik dhe të pranuar ndërkombëtarisht që përfundimisht do të kishte legjitimtetin ndërkombëtarë është …

Më shumë...

ARBAN BISLIMI: U KTHYE VERA DHE SULMET NDAJ DY VENDEVE KU PERDITE BEHET SHQIPERI : MERGATA DHE DETI I JONE SHQIPTAR

ARBAN BISLIMI: U KTHYE VERA DHE SULMET NDAJ DY VENDEVE KU PERDITE BEHET SHQIPERI : MERGATA DHE DETI I JONE SHQIPTAR

Edhe kesaj vere si verat tjera mediet shqipfolese provinciale hapen fushaten kunder dy vlerave kulturore, Kombetare dhe ekonomike me te medha qe ka Kombi Shqiptar : Mergaten dhe Rivieren Shqiptare. Mergata eshte Ai vend ku takohen, hyn e dalin dhe martohen djali i Vlores dhe vajza e Mitrovices, ku lind …

Më shumë...

Sadik Halitjaha: Pranë lapidarit të dëshmorit që s’kishte shkelur këmbë njeriu, pos një tufë lule e vendosur para një viti

Sadik Halitjaha: Pranë lapidarit të dëshmorit që s’kishte shkelur këmbë njeriu, pos një tufë lule e vendosur para një viti

Beteja e parë 03-07-1998 datë e veçantë për Therandën kur hymë në këtë javë dhashë lajmin e rëndësisë së kësaj date, kësaj beteje që të komentoi. Radio Kosova e Lirë kjo Radio i vetmi zë i kombit dhe atdheut tonë. Duke pasur parasysh rëndësinë e kësaj ngjarje kur dhe bije …

Më shumë...

Gjatë luftës së viteve 1998-1999, Kosova u shndërrua në “Teatër me dyer të mbyllura” ku shteti serb vuri në skenë tragjedinë shqiptare

Fatmir Arifi: Gjatë luftës së viteve 1998-1999, Kosova u shndërrua në “Teatër me dyer të mbyllura”

Gjatë luftës së viteve 1998-1999, Kosova u shndërrua në “Teatër me dyer të mbyllura” ku shteti serb vuri në skenë tragjedinë shqiptare, ndau rolet e aktorëve, dirigjoi çdo veprim në operacionet luftarake të ndërmarra me qëllim shkatërrimin e tërësishëm ose të pjesshëm të shqiptarëve dhe në fund rrënoi skenografinë ku …

Më shumë...

Matthew Palmer, Hollbruku amerikan për politikanët e korruptuar të Shqipërisë e Ballkanit

Matthew Palmer

Zëvendës Ndihmës Sekretari Amerikan i Shtetit, Matthew Palmer, po tregohet një diplomat tejet i vendosur dhe i kategorisë së rëndë, pikërisht sikur ishte Riçard Hollbruku, tani i ndjerë. Qëndrim i  tij parimor, është krejtësisht në mbështetje të së drejtës, të ligjit dhe të Kushtetutës në Shqipëri. Intervista e tij dhenë …

Më shumë...