mbpzhr 2018
MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Analiza (faqe 133)

Analiza

A. Qeriqi: Gonxhe Bojaxhiu-Nënë Tereza, kulti i paqëndrueshëm për kombin shqiptar, misionare e shenjtë për botën katolike

Tri vjet më parë, katër ish titistë me libreza të ish-Lidhjes Komuniste të Jugosllavisë, Qerim Ujkani, pastaj dy avokatë: Bajram Krasniqi e Zef Prenaj  si dhe një qytetar nga Kosova, kishin  ushtruar kallëzim penal në Prokurorinë Komunale të Prishtinës kundër imamit të Xhamisë së Madhe, mulla Shefqet Krasniqi, i cili ...

Më shumë...

Daut Gumeni: Djegia e të burgosurit politik i nxori kallajin neodiktaturës

I burgosuri politik i diktaturës së djeshme, shqiptari i mirë e qytetari i plakur para kohe nga vuajtjet, Gjergj NDRECA, u spërkat me benzinë dhe i vuri flakën vetes! Në këtë gjendje të punëve, e para gjë që uroj është shërimi sa më i shpejtë e pa pasoja i njeriut ...

Më shumë...

Arben Llalla: Për tradhtarët nuk duhet të ketë pajim dhe falje

Iniciatorët në fjalë bëjnë mirë që këto reforma të pajtimit ti fillojnë nga vetvetja, ti lënë mënjanë kapriçiot personale, përçarjet politike dhe të marrin model shembullin e udhëheqjes së Hasan Prishtinës i cili u flijua për Shqipërinë dhe nuk e shiti Shqipërinë për vetveten.   Më 12 Tetor në Shkup ...

Më shumë...

RKL: Gjuha denigruese e përdorur dendur nga disa gazetarë të medieve tona

Përgjithësisht  gjuha e shprehur dhe e shkruar e shumicës së medieve të shkruara e elektronike në gjuhën shqipe nuk përmbush nivelin e duhur të kulturës shoqërore e intelektuale në të shprehur dhe në të shkruar. Kjo gjendje mbase është edhe shprehje e pakënaqësisë së përgjithshme sociale dhe e traumave, që ...

Më shumë...

Kim Mehmeti: Befasia e kthyer mbrapsht

Të kotë e kemi trimërinë dhe burrërinë e çiftelisë me dy tela, sepse do të vijë dita kur do të na tallin fëmijët tanë. Dhe pa dyshim se ata do të na pyesin: “Vallë ishit të verbër e nuk shihnit çfarë ishte duke u ndodhur, apo edhe ju ishit si ...

Më shumë...

A.Q. Pjesa e parë e fakteve ku janë bazuar konstatimet në komentin: “Gazetarët e manipuluar të Jeta Xharrës” dhe reagimi i BIRN-it

(Jeta Xharra në mesin e miqve serbë gjatë rekrutimit të saj në Media Centar në Nish të Serbisë)   Duke  reaguar në shkrimin tim me titull: “Gazetarët e manipuluar të Jeta Xharrës”, drejtoresha e “BIRN-it”,1) për Kosovë, Jeta Xharra, (ish dhe tani komandantja e gazetarëve hulumtues, që luajnë rolin e ...

Më shumë...

Radio-Kosova e Lirë “pushtuese” e lirisë e jo pushtuese objektesh

Fushata  e egër e disa medieve shqipshkruese e shqipfolëse të Kosovës kundër vlerave të luftës së UÇK-së, kohëve të fundit është drejtuar në veçanti kundër Radi0s-Kosova e Lirë, zëdhënësja e zërit të lirisë  gjatë luftës dhe trashëgimtarja e paepur e vlerave më të fisnikëruara informative e kulturore të kombit. Edhe ...

Më shumë...

Ilir Yzeiri: Qysh në Antikitet është shtruar çështja e dallimit dhe e formave të ndryshme të regjimit

Platoni dhe Aristoteli kanë ndërtuar një klasifikim të qeverisjes sipas shfaqjes së sovranitetit. Në bazë të këtij parimi, thonë ata, dallojmë tre tipa qeverisjeje: mbretëri, aristokraci dhe demokraci, si dhe tri forma të korruptimit të tyre, që janë tirania, oligarkia dhe propaganda. Në fakt, kriza e rëndë dhe e thellë ...

Më shumë...

RKL: Të mos vonohemi me rishqyrtimin e kritereve bazë lidhur me përcaktimin e statusit të veteranit të UÇK-së

Është e nevojshme dhe më se e domosdoshme të  përcaktohet definitivisht numri i  veteranëve të luftës së UÇK-së. Po ashtu, është më se e nevojshme të rishqyrtohen kriteret bazë, duke u mbështetur në të dhëna relevante, në dëshmi të faktuara dhe në argumente, gjatë marrjes së vendimit për të shpallur ...

Më shumë...

Fatmir Graiçevci: Gënjeshtra dhe insinuata të një truthari kundër Radios-Kosova e Lirë dhe Agjencisë Kosovapress

Vështirë se do të gjejë njeriu sot ndonjë vend si Kosova ku abuzohet në emër të lirisë së fjalës, ku shpifet në emër të së vërtetës dhe ku lehet në mungesë të guximit për të kafshuar. Dhe është mirë që çakejtë vetëm lehin dhe nuk kanë guximin e luanit, sepse ...

Më shumë...

RKL:“Traktati i paqes” me Serbinë një ide e rrezikshme në rrethanat ekzistuese

Ideja për një “Traktat paqeje” mes Kosovës dhe Serbisë, në kohën kur Qeverinë e Beogradit e udhëheqin forcat retrograde nacional-shoviniste, në kohën kur kryetari i Serbisë Nikoliq, insiston rikthimin edhe faktik të sovranitetit mbi vendin tonë, në rastin më të butë, duket ide anakronike, politikisht naive, madje  në një masë ...

Më shumë...

A.Q. Fushata kundër SHIK-ut, një segment i fushatës kundër luftës së UÇK-së

Fushata e disa medieve, por edhe e një pjesë të opozitës kundër luftëtarëve të lirisë, të cilët aktivitetin e tyre gjatë dhe pas luftës e zhvilluan në Shërbimin Informativ të Kosovës, po vazhdon si konsum ditor për gazeta. Edhe pse kreu i SHIK-ut, Kadri Veseli ka bërë të ditur tërë ...

Më shumë...

Dr. Shefqet KRASNIQI: Me rastin e përmbylljes së mbikëqyrjes së pavarësisë së Kosovës

  Kosovashënoi një nga ditët më të rëndësishme të saj pas shpalljes së pavarësisë. I gjithë shteti është mobilizuar për të pranuar kompetencat të asaj që quhet pavarësi e plotë, edhe pse jam në mëdyshje nëse mund ta quajmë ashtu. ZCN-ja, një organ evropian i instaluar në Kosovë pas shpalljes ...

Më shumë...

A.Q. Milush Kopiliqi në këngët historike me elemente legjendare të Betejës së Kosovës

Figurat qendrore të Betejës së Kosovës të vitit 1389, pa dyshim se kanë qenë dhe mbeten, Sulltan Murati i Parë dhe  Milush Nikollë Kopiliqi, që njëherë janë edhe përfaqësues të dy botëve, të botës islame,  e cila po zgjerohej me Perandorinë osmane dhe botës së krishterë, e cila ishte vënë ...

Më shumë...

Behxhet Sh. Shala: A jemi shqiptarë a kosovarë, apo nuk jemi as shqiptarë e as kosovarë

Kush është më…? Kemi dëgjuar shumë për dilemën se kush është më i vjetër, pula apo veja? Kjo dilemë në fakt është interpretuar në mbrojtje të interesave, kryesisht personale, prandaj edhe nuk është trajtuar si dilemë serioze. Më shumë dhe kryesisht përdoret si shaka apo përpjekje për injorim ose diskualifikim ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Vidovdani virtual dhe “Kukovdani” real

28 qershori shënon ditën e humbjes fatale të regjimit despotik mesjetar të mbretërisë pushtuese të Nemanjidëve në Kosovë, ndërkohë që kjo datë fatale për Koalicionin e krishterë të Evropës, në Serbi,  vazhdon të kujtohet si dita e Luftës së Kosovës, apo dita e Vidovdanit. Realisht, Beteja e Kosovës, sipas burimeve ...

Më shumë...