KEK
Fillimi / Analiza (faqe 134)

Analiza

Bilall Sherifi: Politika e koncesioneve është politikë e gabuar

“Prirja për tu entuziazmuar nga kombet e huaja dhe aspiratat e tyre kombëtare, edhe atëherë kur ato mund të realizohen vetëm në kurriz të atdheut tënd, është një formë e sëmundjes politike,  përhapja e së cilës,  fatkeqësisht, kufizohet në Gjermani”. Otto von Bismarck, kancelar i parë i Gjermanisë.   Kjo ...

Më shumë...

Askush nuk e ndalon pozitën t’ i bashkohet defilimit paqësor më 28 Nëntor

            Paralajmërimi i opozitës për një manifestim masiv, gjithëpopullor,  në Festën e katërfishtë kombëtare, shqiptare, të 28 nëntorit, ka vënë në siklet Qeverinë e Kosovës dhe Policinë e vendit. Në përpjekje për ta zbehur këtë manifestim, i pari i Qeverisë, Isa Mustafa, po ngjall panik te qytetarët, të cilët sipas tij ...

Më shumë...

Albin Kurti: Barazia para sprejit lotsjellës

         Gazi lotsjellës i cili plaste në një sallë me rreth 150 njerëz ikte për më pak se gjysëm ore, ndërsa instalimi i ‘Zajednicës’ do t’iu mbetet dy milionë njerëzve për dekada të tëra. Më mirë ta bllokojmë përkohësisht Kuvendin me gaz lotsjellës sesa të na bllokohet përjetësisht Republika me ...

Më shumë...

Labinot Gjini: E ardhmja jonë do të jetë e kaluara e rikthyer

 Nëse e përcjellim  me kujdes propagandën e militantëve të PLDK-së, do të çuditemi se si ajo gjithëkohën sillet rreth të kaluarës së lavdishëme të cilën nuk u ndalën kurrë t’a përvetësojn e privatizojn. Në një të kaluar në të cilën realisht ishin të ndarë dhe kundërshtar. Kundërshti dhe ndarje e ...

Më shumë...

Ramadan Bozhlani: Thirrje popullit nga përtej varret

Dita e 28-të nëntorit e mban madhërishëm flamurin e festave më të rëndësishme kombëtare.  Si asnjëherë më parë, kjo ditë po na pret çehrengrysur. Dinjiteti i kësaj dite që u ngrit mbi sakrificën e paraardhësve tanë nuk e lejon kalimin e ideve makabre, për tkurrjen dhe instalimin e shtetit serb ...

Më shumë...

Shkëlqim Millaku: 28 Nëntori I, II, III…-

Krijimi i krizës politike në Kosovë është bërë bisedë e zakonshme dhe mjaft e frikshme për sigurinë e të ardhmes së vendit tonë. Shteti  dhe qytetarët e Kosovës, a e meritojnë të jenë viktimë e veprave, mendimeve të atyre, ndërkombëtarëve, që nuk i kanë menduar gjerat mirë e drejtë për ...

Më shumë...

Bardhyl Mahmuti: Heroi i Milosheviqit, Dikoviq, kthehet në vendin e krimit

Sintagma e njohur që tërheq vërejtjen se shpesh ndodh që «krimineli kthehet në vendin e krimit» ka për qëllim të mobilizojë ata që janë të thirrur për përndjekjen e kriminelëve. Mirëpo, në rastin kur krimi i kryer është gjenocidi atëherë  është obligim i mbarë njerëzimit që të bëjë përndjekjen e ...

Më shumë...

Jakup Krasniqi: ASK-ja dhe Demarkacioni vetëm me Referendum

Nëse në Kosovë gjatë këtij fund-viti ka pasur e ka diçka të mirë, kjo e mirë është. Opozita e Bashkuar e cila përballë ka një koalicion qeveritar të madh në numra, por bosh në përmbajtje e despotik në sjellje, dhe,  kjo është ana më e keqe. Është ana më e ...

Më shumë...

RKL: Cilat janë shkaqet dhe arsyet pse duhet përkrahur fuqishëm opozita?

           Opozita e bashkuar: Vetëvendosja, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Nisma për Kosovën, paraqet një kualitet të ri të perceptimit e veprimit në politikën aktuale të vendit, jo vetëm për shkak se prejardhja kryesore e këtyre tri partive ka origjinë dhe përmbajtje nga lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ...

Më shumë...

Rexhep Kasumaj: Ndarjet e “Popullit të Zotit”!

(Një portret ftyrëposhtërish)   “I dashur, mos bjer në mejtime, Nesër një tjetër fytyrë ata do i shfaqin kësaj bote, O krijonjësi i tyre! Ja cila është raca jote!”   Ah, kjo Fjalurta e Emersonit, është, vallë, prorë e kudo goditëse?   Në një cep të rrokullisë, Kosovë me emër, ...

Më shumë...

RKL: Gjuha fashiste e Daçiçit në OKB, bëri që shumë ambasadorë të mbajnë kokën ulur

             Në seancën e fundit të OKB-së, sekretari i saj, Ban Ki Mun paraqiti raportin tremujor me konstatime paushalle, gjithnjë duke u mbështetur në zhvillimet e fundit në vend dhe duke pretenduar se UNMIK-u po i kryen detyrat me rregull.(!) Si për habi, të gjithë diskutuesit kanë përshëndetur  punën e ...

Më shumë...

Labinot Gjini: Të lavdërosh forcat e rendit që ushtrojnë dhunë mbi qytetarët, është idiotësi

Të konsiderosh se monopoli i dhunës fizike legjitime shtetërore është një domosdoshmëri dhe nevojë për sigurinë dhe rendin e një shoqërie është një arsye e mirëfillët qytetare dhe vështirë e kundërshtueshëme sot për sot nga cilido (përjashto anarkistët). Pra, të konsiderosh se forcat e policisë janë të domosdoshëme dhe të ...

Më shumë...

Arton Musliu: Marrëveshja e dy deputetëve për mosmarrëveshje!

Në situata kritike, siç jemi ne si shoqëri e si shtet,  çdo përpjekje për tejkalim të situatave të tilla është e mirëseardhur. E që në parim duhet mbështetur. Sepse të paktën është obligim civil që secili prej neve të reflektojmë në drejtim të uljes së tensioneve të cilat në fund ...

Më shumë...

Kush po flet në emër të Kosovës dhe qytetarëve të saj?

Në emër të Kosovës dhe qytetarëve të saj flasin politikanë, analistë, shkrimtarë, poetë por edhe qytetarë, secili nga këndvështrime dhe pozicione të ndryshme. Shumë njerëz thirren në emër të Kosovës apo edhe të Shqipërisë, duke hipur aq lart sa identifikohen  me popullin dhe vendin, duke i dhënë vetes të drejtë ...

Më shumë...

Kadrush Radogoshi: Ankand për shitjen e Atdheut, apo satanizim i opozitës?

As propaganda më e shfrenuar nuk mund ta fsheh ferrin në të cilin është duke jetuar popullsia e Kosovës dhe autore e këtij ferri është politika e korruptuar gjer në palcë dhe sadomazohiste e Kosovës, e përkrahur nga gazetaria gebelsiane. Një gjë duhet të jetë e qartë për karriget pushtetare ...

Më shumë...

Arsim Krasniqi: Keqardhje për viktimat e terrorizmit në Paris, në Siri, Amerikë e kudo në botë

Dhuna sjell dhunë. Nëse ti dhunon dikë, ai nesër mund ta kthejë si hakmarrje! Shtete të shumta në emër të demokracisë kanë vrarë shumë civilë në mbarë botën! Fatkeqësia është se njerëzit e pafajshëm po viktimizohen si rezultat i dhunës shtetërore, përkatësisht udhëheqësve te tyre “liberalë-demokratë”. Kurse, në anën tjetër ...

Më shumë...