Airport Adem Jashari
kek
MIT
Fillimi / Analiza (faqe 136)

Analiza

RKL: Si po komentohet arrestimi i dy policëve të armatosur të Kosovës nga tre policët e Serbisë

Se deri në ç’masë janë pacifikuar shqiptarët jo vetëm në Kosovë, po kudo të trojet e tyre etnike, flet edhe rasti i fundit i arrestimit të dy policëve të Kosovës nga policia e Serbisë, brenda territorit të vendit tonë. Lajmet bëjnë të ditur se policët ishin të armatosur, kishin pushkë ...

Më shumë...

Fatos Baxhaku: Krahinarët

Fjalori politik i shqipes, gjuhë relativisht e re letrare, është i mbushur plot me zbulime, neologjizma, ngjyresa gjuhësore, porse besojmë se asnjë prej fjalëve të politikës shqipe ende në përdorim nuk është më domethënëse e më aktuale sesa fjala “krahinar”. Ky term është përdorur për herë të parë nën qeverisjen ...

Më shumë...

RKL: Disa gazetarë hulumtues të BIRN-it në rolin e hetuesve prepotentë dhe arrogantë

I ashtuquajturi Asociacioni i Gazetarëve Profesionistë të Kosovës, që ka mbledhur në kruzhokun e vet gazetarë me prejardhje ideologjike dhe politike të  ish regjimeve antishqiptare, po bën përpjekje të marrë rolin e hetuesit në raport me institucionet, duke i ndërsyer gazetarët e vetë kundër autoriteteve qeveritare në vend. Ky “asociacion” ...

Më shumë...

RKL: Evropa qysh moti e ka viktimizuar çështjen shqiptare, ajo nuk po mësohet dot as me pavarësinë e Kosovës

Dikur, në të kaluarën po të kritikoje  globalizmin komunist apo internacionalizmin proletar të Perandorisë komuniste të Lindjes do të ballafaqoheshe, jo vetëm me reagime, por edhe me ligjin, duke qenë i akuzuar për propagandë armiqësore. Asokohe ishte krijuar bindja se e ardhmja i përkiste socializmit, komunizmit, krijimit të një bote ...

Më shumë...

Behxhet Sh.Shala: Bukuria e shëmtuar, shëmtia e lakuriqësuar

Bukuria e shëmtuar, shëmtia e lakuriqësuar: E tërë Kosova, Shqipëria, Ballkani, Evropa, Amerika dhe të tjerët po merren kryesisht me fuss – note ( gjermanisht ) apo bisht – note* ( shqip ).  Në tekstin do të shënohet thjesht si bishtnota*. Interpretimet e saj janë shumë interesante si dikur Neni ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Kontributi tejet i çmueshëm që iu kanë dhënë fronteve të luftës së UÇK-së disa oficerë të lartë nga Shqipëria

Bredhja nëpër rrugët e Tiranës, pa punë për disa vjet rresht e oficerëve, si Bardhyl Tahiri, Adem Shehu e Dilaver Goxhai dhe e disa veteranëve të tjerë nga Shqipëria është një njollë turpi për politikat zyrtare të Tiranës dhe të Prishtinës, është një shembull i keq i nëpërkëmbjes së idealeve. ...

Më shumë...

DILAVER GOXHAI: KUSH E HARTOI PLANIN LUFTARAK PËR OPERACIONIN “SHIGJETA”

Operacioni i njohur me emrin “Operacioni Shigjeta” është Plani i Parë Luftarak i hartuar në mënyrë profesionale dhe me dokumentacion të plotë, është veprimtaria e parë luftarake e shkallës operative që planifikoi, organizoi dhe drejtoi Shtabi i Përgjithshëm i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Ai plan u hartua në kohën kur ...

Më shumë...

Dr. Shefqet Krasniqi: Identiteti jo ekzistues i “Vehabizmit” dhe politikat hegjemoniste

Java që kaloi ishte mjaft e rëndë dhe e ithtë  për shqiptarët e Ballkanit, zaten ne si popull jemi mësuar me javë e me muaj të jemi të ithtë, bile edhe me shekuj. Kur isha i vogël dëgjoja të vjetrit duke thënë se: ‘shqiptarët janë popull i nemun!’. Atëbotë nuk ...

Më shumë...

RKL: Një fitore për drejtësinë dhe një dështim i turpshëm i përpjekjeve antishqiptare të Serbisë dhe EULEX-it

Më 2 maj 2012, në Gjykatën e  Qarkut në Prishtinë, u mbajt seanca përmbyllëse, përfundimtare, lidhur me gjykimin e montuar politik kundër komandantit emblematik të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, deputetit, Fatmir Limaj dhe bashkëluftëtarëve të tij gjatë luftës. Në mungesë të fakteve dhe dëshmive relevante, Trupi gjykues, mori vendim në ...

Më shumë...

Gëzim Llojdia: Një monument për Gjonlekën në një nga sheshet e Vlorës

(Në 160 – vjetorin e  rënies se patriotit në kuadrin e 100 – vjetorit të Pavarësisë)   1. Emri i Zenel Gjolekës ka intriguar shpejt shqiptarët për luftërat dhe trimëritë e treguara në luftë kundër pushtuesit. Historia e trimit Gjolekë është e lidhur me kryengritjen anti-osmane të viteve 1847. Duhet ...

Më shumë...

RKL: Pranimi i Rezolutës 1244 për shkak të këmbënguljes së Serbisë, devalvon pavarësinë e Kosovës

  Tashmë është tepër i gjatë numri i lëshimeve, që në vazhdimësi, muaj pas muaji, vit pas viti kanë bërë politikanët e Kosovës, qysh prej qershorit të vitit 1999 e deri   tani. Por lëshimet më të dënueshme, që nuk janë riparuar asnjëherë kanë qenë, demobilizimi i UÇK-së, përnjëherë pas luftës ...

Më shumë...

Shpëtim Golemi: Duhet të ecim me këmbë në tokë

Në fillim të muajit shkurt të këtij viti, austriaku Busek, njeri nder analistet me te shquar te çeshtjeve te Ballkanit, hodhi idenë që “Kosova dhe Serbia duhet të fillojnë negociatat për ndarjen e territoreve, pasi kjo është zgjidhja më e mirë tash për tash, meqë  si shpërblim, Kosova do të ...

Më shumë...

Zeqir Bekolli: Vështrim për librin “Pranvera e Lirisë ‘81” të autorit dr. Jakup Krasniqi

“Meritën më të madhe historike dhe kombëtare për rivendosjen e çështjes shqiptare në analet ndërkombëtare e ka sakrifica titanike e shqiptarëve, Lëvizja Kombëtare dhe së fundi Ushtria Çlirimtare e Kosovës e udhëhequr nga komandanti legjendar Adem Jashari, që, në fakt, shënon epokën e ndritur të rezistencës kombëtare për çlirim nga ...

Më shumë...

Frank Shkreli: 70-vjetori i “Zërit të Amerikës”

Në 70-vjetorin e themelimit të tij Zëri i Amerikës, një zë ky që njihet shumë mirë nga dëgjuesit dhe shikuesit shqiptarë kudo në trevat e kombit shqiptar në Ballkan po shikon drejt së ardhmes së tij.  Drejtori i Zërit të Amerikës, Zoti Dejvid Ensor tha me këtë rast se enti ...

Më shumë...

Dr. Shefqet Krasniqi: Diskriminimi i myslimanëve në Evropë

  Me gjithë tolerancën që hasim gjithandej nëpër vendet evropiane, me gjithë demokracinë dhe garantimin e lirisë së të shprehurit si dhe mbrojtjen e të drejtave kombëtare dhe fetare, me gjithë thirrjet e shumta të organizatave të ndryshme qeveritare dhe joqeveritare, duke përfshirë këtu edhe OKB-në, për të krijuar një ...

Më shumë...

Elez Durmishi: Alush Kryeziu, veprimtar i orëve të para të Komitetit Kombëtar Shqiptar për Bashkimin e Trojeve

Njëri prej veprimtarëve të hershëm të Lëvizjes, e cila quhej “Komiteti Kombëtar Shqiptar për Bashkimin e Trojeve”, ka qenë edhe  Alush Nezir Kryeziu, i cili u lind në fshatin Pagarushë,  më 19 tetor të vitit 1959. Babai e kishte lënë dy vjeç, ndërsa Alushi u rrit nën përkujdesjen e së ...

Më shumë...