MIT
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Institucionet (faqe 33)

Institucionet

Përkujtohen heronjt Fehmi e Xhevë Lladrovci, në 21 vjetorin e rënies së tyre

Në shënim të 21 vjetorit të rënies së heronjve Fehmi e Xhevë Lladrovci, kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari së bashku me nënkryetarin Nuredin Lushtaku, drejtor të drejtorive komunale, asambleistë, si dhe i shoqëruar edhe nga kryetari i Komunës së Drenasit me stafin e tij dhe shumë delegacione nga ...

Më shumë...

Përkujtohen dëshmorët Naim dhe Shemsedin Haxhiu, Kadri Mehmeti dhe Xhevxhet Mailiqi

Kryetari i komunës së Skenderajt Bekim Jashari, së bashku me nënkryetarin Nuredin Lushtaku, deputetë, drejtorë, asambleistë dhe qytetarë kanë vënë kurora lule në varrezat e fshatit Tërrnavc dhe Prekaz, në nderim të veprës së dëshmorëve Naim dhe Shemsedin Haxhiu, Kadri Mehmeti dhe Xhevxhet Mailiqi. Kryetari Jashari në llogarinë e tij ...

Më shumë...

Industria e drurit, në dy vitet e fundit është forcuar më shumë se asnjëherë më parë

Ministri në detyrë i Tregtisë dhe Industrisë Endrit Shala, ka vizituar fabrikën e mobileve “Te Naseri”, në Suharekë. Pas grantit substancial nga Ministria e Tregtisë, kjo fabrikë përveç që ka rritur teknologjinë duke ndikuar direkt në kualitetin e produktit, ka shtuar edhe punësimin dhe ka rritur eksportin. Ne do të ...

Më shumë...

Dita e Pastrimit të Botës edhe në Junik

Komuna e Junikut gjithashtu iu bashkua kampanjës botërore „Ditës së Pastrimin të Botës“, si mesazh për mbrojtje dhe kujdes ndaj mjedisit. Në këtë aktivitet i pranishëm ishte edhe kryetari i komunës së Junikut Agron Kuçi, i cili me këtë rast tha se, për një ambient sa më të pastër dhe ...

Më shumë...

Fondi për ndërmarrësit e rinj do të rritet në 3 milion euro

Prizreni do të jetë nikoqir i Panairit të Punësimit, i cili do të zgjasë dy ditë, ku dhjetëra biznese do të prezantojnë dhe ofrojnë punësim për të interesuarit. Në hapje të Panairit mori pjesë edhe Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, i cili vlerësoi se ngjarje si kjo ...

Më shumë...

Reçica: Do të angazhohem në fuqizimin ekonomik të grave në zonat rurale

Ministri në detyrë i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, ka theksuar se mundësitë e barabarta për gratë në punësim kanë qenë në fokus të angazhimit të tij si Ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale. “Duke mos qenë të kënaqur me aq sa është bërë ndër vite për fuqizimin ekonomik ...

Më shumë...

Kryetari Jashari i bashkëngjitet aktivitetit për pastrim

Kryetari i komunës së Skenderajt Bekim Jashari, ju ka bashkëngjitë aktivitetit për pastrim në kuadër të aktivitetit “Dita e Pastrimit të Botës” që mbahet më 21 shtator. Ne jemi një komunë e vogël por me këtë aktivitet po përçojmë një mesazh të madh tek të gjithë qytetarët e Botës. Bota ...

Më shumë...

Në Komunën e Rahovecit mbahet debat për zbatimin e rekomandimeve të Zyrës së Auditorit të Përgjithshëm

Në sallën e Kuvendit Komunal të Rahovecit, është mbajtur debat për zbatimin e rekomandimeve të Zyrës së Auditorit të Përgjithshëm të organizuar nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN), të mbështetur nga ambasada e Britanisë së Madhe në Prishtinë. Të pranishëm në debat ishin drejtorët e drejtorive komunale, përfaqësues të ...

Më shumë...

Asfaltohen 1.3 kilometra rrugë në Stapanicë të Malishevës

Në kuadër të rregullimit të infrastrukturës së përgjithshme, në fshatrat e Komunës së Malishevës, në veçanti të asaj rrugore, në fshatin Stapanicë, ka filluar asfaltimi i rrugëve me një gjatësi prej 1300 metra. Dy rrugët të cilat janë asfaltuar, lidhin dy lagje të këtij vendbanimi me pjesën tjetër të fshatit ...

Më shumë...

Drejtoria e BPZhR në Rahovec, publikon listën e fermerëve që kanë përfituar mekanizëm bujqësorë me participim

Drejtoria për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural në komunën e Rahovecit ka publikuar listën me emra të fermerëve të cilët kanë përfituar mekanizëm bujqësorë me participim në mes të komunës dhe fermerit përfitues. Fermer të nderuar, në këtë vegëz: https://kk.rks-gov.net/rahovec/wp-content/uploads/sites/23/2019/09/Raporti-i-komisionit-per-mekaniz%C3%83%C2%ABm-bujqesor-me-participim.pdf, mund të gjeni dokumentin në PDF, me emrat e përfitueseve. ...

Më shumë...

Malisheva përfituese e grantit të performancës “mjedisi i pastër”

Komuna e Malishevës, është përfituese e grantit të performancës “Mjedisi i Pastër”. Në një shkresë në adresë të Komunës së Malishevës, e dërguar nga Komiteti Drejtues i Grantit të Performacës –Mjedisi i Pastër, Komuna e Malishevës, është përfituese e 126 mijë e 408 eurove. Bazuar në këtë shkresë, në bazë ...

Më shumë...

Malisheva shënon Ditën e Pastrimit të Botës

Në prag të 21 shtatorit, ditës së Pastrimit të Botës, kjo ditë në komunën e Malishevës është shënuar me një aktivitet të pastrimit në qytetin e Malishevës, ku po marrin pjesë Drejtoria e Shërbimeve Publike, njësia e “Ekoregjionit” në Malishevë, vullnetar të Qendrës Rinore dhe zyrtarë komunal. Në fillimin e ...

Më shumë...

Gashi ndalon përdorimin e veturave zyrtare gjatë fushatës zgjedhore për stafin politik

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, në bazë të kompetencave të tij, të mbështetura në ligj, ka marrë vendim për ndalimin e përdorimit të automjeteve zyrtare gjatë 24 orëve për stafin politik. Në vendim thuhet se obligohen zëvendësministrat, këshilltarët dhe stafi tjetër i kabinetit që automjetet zyrtare të ...

Më shumë...

Zivic: Programi për Integrimin Socio – Ekonomik, në përputhje me ligjin për bujqësi

Ministrja në detyrë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural,  Dijana Zivic, reagon ndaj deklaratës së zëvendësministrit të Financave, Bojan Stojanovic, lidhur me “Programin për Integrimin Socio – Ekonomik të Fermave të Vogla në Komunitet”,  në të cilën deklaratë kishte shumë pasaktësi dhe të pavërteta, duke keqinformuar kështu publikun e gjerë ...

Më shumë...

QKMF në Viti furnizohet me aparat biokimik dhe 2 aparate të EKG-së

Kryetari i komunës së Vitisë Sokol Haliti, i shoqëruar me bashkëpunëtorë kanë vizituar QKMF në Viti, me ç’rast kanë vizituar laboratorin dhe janë njoftuar nga menaxhmenti për blerjen e aparaturës së re biokimike dhe 2 aparateve të EKG -së, furnizim ky i realizuar përmes investimeve kapitale. Gjithashtu, udhëheqësit komunal kanë ...

Më shumë...

Kryetari Begaj, priti palët në takimin e rregullt javor

Kryetari i Malishevës, Ragip Begaj ka folur për investimet që janë bërë gjatë kohës sa ka qeverisur gjatë mandatit të kaluar

Në takimin e rregullt javor, të Kryetarit të Komunës së Malishevës, Ragip Begajt me qytetarë, kërkesat e palëve ishin sigurimi i strehimit, ndërtimit dhe riparimit të kulmeve të shtëpive që dominuan, por nevojat e qytetarëve nuk ishin të pakta edhe për gjëra ushqimore, shërim të fëmijëve brenda e jashtë shtetit ...

Më shumë...