MIT KS
Fillimi / Institucionet (faqe 34)

Institucionet

Ka filluar asfaltimi i rrugës Junik-Gjeravicë-Lloti I-rë

Ka filluar asfaltimi i rrugës Junik-Gjeravicë-Lloti I-rë, projekt strategjik komunal me interes nacional për zhvillim të turizmit dhe me ndikim direkt në zhvillim të qëndrueshëm ekonomik për Komunën e Junikut. Zhvillimi i projektit është i nda në Llote sipas planifikimit buxhetor të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Transportit dhe vlera e ...

Më shumë...

Vazhdon ndalimi i qarkullimit nga ora 17:00 deri në ora 06:00 të mëngjesit

Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, ka pranuar vendimin e Ministrisë së Shëndetësisë lidhur me orarin e ndalimit të qarkullimit të qytetarëve dhe veturave private. Sipas këtij vendimi vazhdon ndalimi i qarkullimit të qytetarëve dhe veturave nga ora 17:00 deri në ora 06:00 të mëngjesit. Edhe gjatë periudhës kohore ...

Më shumë...

Në Pataqan të Ulët,  në 21 vjetorin e rënies, janë kujtuar katër dëshmorët e rënë për liri dhe tre qytetarët e vrarë nga forcat pushtuese serbe

Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi me bashkëpunëtorë, përfaqësues të OVL të UÇK-së, me familjarë e bashkëqytetarë, në Pataqan të Ulët, në 21 vjetorin e rënies, kanë kujtuar katër dëshmorët e rënë për liri: Reshat Zekën, Sadki Sylejmanin, Bekim Ahmetin dhe Namik Zekën. Njëherësh, janë kujtuar edhe tre qytetarët ...

Më shumë...

URIMI I KRYETARIT TË KOMUNËS SË RAHOVECIT, Z. SMAJL LATIFI ME RASTIN E FESTËS SË PASHKËVE

Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi, i ka uruar të gjithë besimtarët e krishterë me rastin e Pashkëve, ai ndër të tjera ka thënë: Për të gjithë vëllezërit e besimit të krishterë-bashkëkombësit tanë, urime dhe gëzuar e për shumë mot, Pashkët! Paçi shëndet, mbarësi, begati dhe gjithë të mirat ...

Më shumë...

Kryetari Begaj, falënderon të gjithë donatorët që po përkrahin Malishevën

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, edhe njëherë ka falënderuar të gjithë donatorët, si shoqatat, fondacionet, kompanitë dhe personat tjerë humanitar, të cilët në këto ditë i kanë qëndruar pranë Komunës së Malishevës, përmes sjelljes së donacioneve të ndryshme, duke filluar nga ushqimet, e deri në mjete mbrojtëse. “Solidariteti ...

Më shumë...

Pastrohet deponia për mbeturina inerte në Shkozë të Junikut

Komuna e Junikut ka pastruar lokacionin e sinjalizuar për mbeturina inerte në Shkozë, lokacion i caktuar për këtë fraksion mbetjesh me vendim të Kuvendit Komunal. Lokacioni i sinjalizuar për mbeturina inerte është pajisur edhe me kamera vëzhgimi që të evitohen abuzimet potenciale, ndaj luten qytetarët për respektim të vendimit për ...

Më shumë...

Shfaqen dy raste me COVID-19 në Komunën e Skenderajt

Tani pas shfaqjes së dy rasteve me COVID-19 në Komunën e Skenderajt, Kryetari i komunës, Bekim Jashari, bën apel që të qëndroni në shtëpitë e juaja, të mos bëni panik por të shtoni kujdesin. “Personat që kanë dyshime se janë infektuar me virus, të vetë izolohen dhe të kërkojnë ndihmë ...

Më shumë...

REKOMANDIME (ORIENTUESE) TË MASAVE PËR MBROJTJE NGA COVID-19 PËR VEPRIMTARITË QË FUNKSIONOJNË GJATË PERIUDHËS SË EMERGJENCËS SË SHËNDETIT PUBLIK

Rekomandime nga Asociacioni i Komunave të Kosovës dhe Ministria e Shëndetësisë Hapësira të dyqaneve/supermarketeve/bizneseve tjera të vogla: – Përcaktimi i një numri të kufizuar të klientëve që mund të marrin shërbimet në dyqane/market brenda të njëjtës kohë. – Mbajtja e rendit në hyrje dalje të rregullohet nga një person i ...

Më shumë...

Kryetari Latifi ka vizituar vendin e ngjarjes ku janë dëmtuar pllakat e varrezave të qytetarëve Rom, Ashkanli dhe Egjiptas

Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi, i shoqëruar nga deputetët përfaqësues të komunitetit Rom, Ashkanli dhe Egjiptas, Veton Berisha, Elbert Krasniqi, Albert Kinolli, zëvendësministrin e Bujqësisë Erxhan Galushi dhe shefin e ZKK-së në Rahovec Lendrit Qeli, kanë vizituar vendin e ngjarjes ku janë dëmtuar pllakat e varrezave të qytetarëve ...

Më shumë...

Ministri Mustafa pranë kultivuesve pejanë, mbështet fuqizimin e tyre

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa, i shoqëruar nga kryetari i Komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri, gjatë ditës së sotme ka vizituar kultivuesit e perimeve në fushë të hapur e në serra, ata të boronicës, si dhe ka monitoruar nga afër mbjelljet pranverore në këtë komunë. “Do ...

Më shumë...

Komuna e Hanit të Elezit kërkon nga gjithë qytetarët respektim të URDHËRESËS

Komuna e Hanit të Elezit, Drejtoria për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale dhe Inspektorati Komunal, njoftojnë të gjithë qytetarët e Komunës dhe bizneset të cilat operojnë në Komunën e Hanit të Elezit se gjatë gjendjes emergjente dhe nga mos respektimi i URDHRËRESËS do të pasojnë gjobat e përcaktuara në Ligji 02/L-109, ...

Më shumë...

Takim i Jashtëzakonshëm i Këshillit Komunal për Parandalimin e Koronavirusit në Han të Elezit

Nën drejtimin e kryetarit te komunës së Hanit të Elezit Rufki Suma, i cili njëherit është edhe Kryetar i Këshillit Komunal për Parandalimin e Koronavirusit ne Han te Elezit, mbajti një takim te jashtëzakonshëm pas paraqitjes se rastit të parë të infektuar me KOVID-19. Në këtë takim u njoftuan te ...

Më shumë...

Kryetari i komunës së Vitisë, Sokol Haliti ka uruar të gjithë besimtarët katolik me rastin e Festës së Pashkëve

Kryetari i komunës së Vitisë, Sokol Haliti ka uruar të gjithë besimtarët katolik me rastin e Festës së Pashkëve. “Të nderuar besimtarë! Urojë që në këtë festë të ju shoqëroj lumturia e begatia në familjet tuaja, si dhe uroj që paqja të mbizotërojë mbi njerëzimin dhe zemrat e të gjithëve. ...

Më shumë...

Në Qendrën e Mjekësisë Familjare në Pozheran vendoset tenda për kontrollin e pacientëve

Me kërkesën e Komitetit Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim të Komunës së Vitisë, në oborrin e Qendrës së Mjekësisë Familjare “Nëna Terezë”, në Pozheran është vendosur tenda e kategorizimit të pacientëve. Kjo do të thotë që pacientët aty do të regjistrohen dhe të identifikohen, do t’iu matet temperatura dhe tensioni ...

Më shumë...

ZJARRË NË PARKUN MORONICA NË JUNIK

Komuna e Junikut në këtë kohë pandemie është përballur me zjarr në Parkun Moronica. Pakujdesia qytetare ka ndikuar që parku i Junikut të përfshihet nga zjarri, ku fal intervenimit të shpejtë nga ekipi i Zjarrfikësve zjarri është lokalizuar për të shpresuar që një akt i tillë të mos përsëritet, pasi ...

Më shumë...

Pastrim dhe klorifikim i rrugëve dhe trotuareve në Pozheran dhe në Ramjan

Në Pozheran është bërë pastrimi dhe klorifikimi i rrugëve, trotuareve dhe hapësirave publike. Kjo masë po ndërmerret në kuadër të angazhimeve komunale për të mbajtur ambient të shëndoshë dhe te sigurt për të gjithë qytetarët. Komuna e Vitisë po vazhdon përkushtimin me të gjitha kapacitetet duke marrë masa dhe veprime ...

Më shumë...