mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Kultura (faqe 81)

Kultura

Dy kahe ekstreme që ushqejnë kaosin dhe dezintegrimin tonë kombëtar dhe fetar

  Me rastin e Inaugurimit të kishës katolike në Rugovë, Ipeshkvi i Kosovës, Mark Sopi ka thënë:“Ndërtimi i kësaj kishe katolike është vetëm hapi i parë drejt identitetit të mirëfilltë kombëtar dhe fetar të shqiptarëve”. “Islami ka rrënjë të thella në trojet shqiptare dhe ato rrënjë nuk mund të shkulen”, ...

Më shumë...

Mr. Kadrush Radogoshi: SFIDA E HEROIT

(Për librin e Kadri Rexhës “Fati i luleve”)Shqiptarët, të mbetur jashtë kufijve të shtetit shqiptar, që nga viti 1913 e deri sot, përjetuan tmerre të njëpasnjëshme të shkaktuara nga pushtuesit sllav. Tetëdhjetë vjetët e këtij pushtimi janë edhe tetëdhjetë vjetët e përpjekjeve per t’i bërë ballë stuhisë shovene. Në këto ...

Më shumë...

Kadri Rexha:Sprovë për biografi të shkrimtarit Kadrush Radogoshi

  Një mik imi, moderator i një faqeje në internet, kushtuar letërsisë, kohë më parë, më kërkoi t’ia shkruaj një biografi për shkrimtarin Kadrush Radogoshi. Pranova pa hezitim dhe i premtova se shkrimin do ta kishte së shpejti në dorë. Këtë punë e mendova fare të lehtë. Me Kadrushin njiheshim ...

Më shumë...

Kadri Rexha: MONUMENT BREZASH TË LIRISË

(Çast me romanin “Burgu” të autorit, Ahmet Qeriqi)Po çel mëngjesi gri mbi përfytyrimin ndërsa unë ende rri ulur mes miqve që frymojnë me fjalë, me tinguj, me shenja, me krisma pushke. Sipër tryezës prej druri palos faqet prajshëm “Burgu”, libri i shenjtë i posalexuar. Ashtu i heshtur ai tashti flet ...

Më shumë...

Dilaver Goxhaj: Drithërimat e burgjeve në Jugosllavi

(Mendime rreth romanit: “Burgu”, autor Ahmet Qeriqi, botim i vitit 2004, në Prishtinë)Pas publikimit të një seri krijimesh historike- artistike dhe novelës “Meditime në arrati”, Ahmet Qeriqi i paraqitet lexuesit me romanin e tij të parë, të titulluar “Burgu”. Qysh në rreshtat e parë të romanit, lexuesi, i cili e ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Romani, “Kodi Da Vinçi”, i shkrimtarit, Dan Brown, një përpjekje për ta diskredituar krishterimin

  Pa dyshim se Dan Brown është ndër shkrimtarët më të lexuar dhe më të talentuar të letërsisë së sotme botërore. Me romanin e tij “Kodi Da Vinçi” ai ka thyer rekorde sa i përket tirazhit të botimit të këtij libri, si dhe leximit të kësaj vepre nga lexues të ...

Më shumë...