mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
kek
MIT
Fillimi / Lajmet (faqe 1689)

Lajmet

Dr: Shefqet Krasniqi: Një ditë në Kajro

  Ora është një e natës! Jam thelluar në mendime, po meditoj dhe po lutem, ndërsa bashkudhëtarët e mi, si duket, shumica e tyre po flenë. Unë gjithmonë kam dëshirë që kur të jem në rrugë, ose të lexoj diçka, ose të meditoj e të lutem, disi e ndjej vetën ...

Më shumë...

Artan Lame: Shqipëri tavolinash

E botuam librin që përmbledh shkrimet ku shqiptarët u përpoqën që t’i mbushin mëndjen një shqiptari tjetër që të mos i vinte kazmën një monumenti të vetë shqiptarëve. Na u duk se i thamë të gjitha, por qemë nxituar. Ndërsa ne përgatisnim bocat në shtypshkronjë, të tjera shkrime e mendime ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Kush po e merr të drejtën të flasë në emër të gazetarëve të Kosovës?

Duke komentuar Raportin e Progresit të Komisionit Evropian, ku flitet për sfidat dhe gjoja, mungesën e lirisë së shprehjes në Kosovë, i ashtuquajturi  kryetar i Asociacionit të Gazetarëve Profesionistë të Kosovës, Arben Ahmeti, gazetar në “Koha Ditore”, thotë se Raporti i Progresit ka evidentuar problemet, të cilat për një kohë ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Haxhinastosi solli në Kosovë porositë e njohura të Beogradit dhe të Athinës zyrtare

  Zëvendës-kryeministri dhe ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Edmond Haxhinasto  erdhi me ngut dhe gati pa paralajmëruar për një vizitë dy-ditore në Kosovë, fill pasi gazeta më e lexuar në Greqi, “Katimerini” kishte cituar veprimtarin më emblematik, të gjallë, të kombit, Adem Demaçin të kishte deklaruar se presioni dhe mosnjohja  ...

Më shumë...

Kush duhet të japë dorëheqje në polici?

Subjekti politik që drejton Albin Kurti, kërkoi edhe kësaj radhe dorëheqjen e Bajram Rexhepit nga posti i Ministrit të Brendshëm. Një gjë të tillë, ata e arsyetojnë me atë që Bajram Rexhepi ishte përgjegjës për skenarin me nuanca të forta dhune nga ana e policisë me 12 maj. Si pasojë ...

Më shumë...

Isuf I. Bytyçi: Standardi i Gjuhës Shqipe halë në sy për disa gjysmakë

“Kijameti do të bëhet, atëherë, kur ta sundojnë Botën jokompetentët“ (Profeti Muhamet)     „ Gjuha e ndjek rrugën e vet të zhvillimit, por, po ashtu, i pranon edhe sugjerimet që ia jep letërsia. Pa Danten nuk do të kishim sot një italishte të njësuar. Kur Dante në „De vulgari ...

Më shumë...

Dr. Prof. Rexhep Qosja: LDK, trashëgimtare e LKJ-së jugosllave

Përgjigje katër paraqitjeve mediale të LDK-së kundër meje.   Një bisedë e imja, e botuar në gazetën e Tiranës, “Telegraf”, më 17 tetor 2011 dhe e ribotuar në gazetën e Prishtinës, “Epoka e re”, më 18 e 19 tetor 2011, në të cilën vetëm me një fjali të zgjeruar jam ...

Më shumë...

Besnik Kryeziu: Zgjimi i vonuar i Sejdiut dhe i Thaçit

  Ajo që po ngjanë aktualisht me shtetin e Kosovës është më shumë se absurde, më shumë se skandaloze, është një goditje për ta vrarë me paramendim rritjen dhe forcimin e shtetit më të ri në botë i cili u shpallë në marrëveshje dhe pajtueshmëri të plotë me gjithë botën ...

Më shumë...

Eglantina Nasi: Si kanë bashkëjetuar disa nga shqiptarët me serbët, në Beograd?

 Ky shkrim i Englantina Nasit na sjellë fakte e të dhëna të njohura për bashkëjetesën e disa shqiptarëve me serbët në Beograd, ku ishte edhe kryeqendra e Jugosllavisë, të cilën e përbënin popujt sllavë dhe shqiptarët e robëruar. Shkrimi në vazhdim sjellë të dhëna vetëm për shqiptarët, që kishin bërë ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Koalicionet e pandershme dhe të pamoralshme

Zgjedhjet e 28 qershorit në Shqipëri, ishin të lira, të rregullta në dukje, por edhe të manipuluara dhe të shoqëruara me shumë defekte, që rrodhën si pasojë e modelit zgjedhor, që kishte zgjedhur Berisha dhe që kishte aprovuar edhe lideri socialist, Edi Rama. Pavarësisht modelit zgjedhor, kryeministri Berisha me bashkëpunëtorët ...

Më shumë...

( 26 maj 2009) Mona Agrigoroaie: RUMANIA DHE PAVARËSIA E KOSOVËS

  Rumanisë duhet t’i kërkohet emancipimit prej pozitës së zëdhënësës së Serbisë – Rusisë (!)Rumania është një ndër shtetet që nuk kanë njohur pavarësinë e Kosovës, duke u radhitur vijes politike të Beogradit. “Argumentet” e zyrtarëve rumunë, në thelb, janë shumë absurde dhe përkojnë në një masë të madhe me ...

Më shumë...

Prononcimet e korit eufemistik të mimikërisë: Lama, Gashi, Rexhepi, Hysa, Kosumi

Në kohën kur për herë të parë në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, u thyen heshtat mes Rusisë dhe disa vendeve anëtare të KS të OKB-së, lidhur me statusin e Kosovës, në kohën kur diplomati i mirënjohur i kalibrit jo vetëm amerikan, por edhe botëror, Riçard Hollbruk, paralajmëron Rusinë se ...

Më shumë...

MASHTRIMI I MADH

Ja pse ishte e nevojshme polemika që nisi Ismail KadareShkruan: profesor, doktor, Rexhep Qosja Më 22 qershor, në Tiranë u mbajt një konferencë me gazetarët, në të cilën shkrimtari, Ismail Kadare i rishpjegoi, i ndryshoi apo i mohoi disa nga idetë e tij të shfaqura në librushkën polemike “Identiteti evropian i ...

Më shumë...

Abdullah Prapashtica: Zgjedhjet e ardhshme të UNMIK-ut do të mbahen pa popullin

Mund të thuhet se gati të gjitha veprimet e faktorëve ndërkombëtarë dhe kombëtarë në Kosove kanë qenë të justifikueshme në periudhën 3-vjeçare pas Konferencës së Rambujesë. Me këto tri vite kufizohej edhe mandatit i tyre legjitim i vendosur ne Rambuje në vitin 1999! Me kalimin e këtyre 3 viteve duhej te ...

Më shumë...

Kadri Rexha: Eleminimi i Ditës së Flamurit Kombëtar është akt antikombëtar

( Shkrimtari, publicisti dhe i burgosuri politik, Kadri Rexha, jep dorëheqje nga PDK-ja)Në emër të familjes time të persekutuar gjysh pas gjyshi për këtë grimcë toke të Shqipërisë dhe në emrin e moralit tim personal, me indinjatë të thellë shprehu mospajtimin e fortë kundër Projektligjit të Hashim Thaqit dhe të ...

Më shumë...

Mehmet HAJRIZI: MARSI DHE PRILLI I VITIT 1981 PËRBËNIN PRELUDIN E LËVIZJES SË RE KOMBËTARE, DERI NË EPOKËN E LAVDISHME TË UÇK-së

Në mbarim të çerekut të tretë të shekullit të kaluar, në Kosovë po ngjizej një opinion publik iluzor i dyfishtë për statusin e ardhshëm të saj. Një palë e iluzionistëve, duke fetishizuar rolin e demonstratave të vitit 1968, besonin që Kosova do të avancohej në republikë, mbasi kjo ishte kërkesa ...

Më shumë...