Ahmet Qeriqi

Drejtori i ASHNA, Bahri Nuredini, priti në një takim Ministrin e Punëve të Brendshme, Bejtush Gashi

Drejtori i ASHNA, Bahri Nuredini, priti në një takim Ministrin e Punëve të Brendshme, Bejtush Gashi

Drejtori i Agjencisë së Shërbimeve të Navigacionit Ajror (ASHNA), Bahri Nuredini, priti në një takim Ministrin e Punëve të Brendshme (MPB) Bejtush Gashi me bashkëpunëtorë. Gjatë këtij takimi, drejtori Nuredini, e njoftoi Ministrin Gashi, për planet dhe projektet e zhvillimit të ASHNA-së, me theks të veçantë mbi gjendjen e sigurisë …

Më shumë...

U përuruan librat e Martin Çunit: “Universi i Jetës” dhe “Lulet e jetës”

U përuruan librat e Martin Çunit: “Universi i Jetës” dhe “Lulet e jetës”

Sot, në amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare, “Pjetër Bogdani”, në Prishtinë,  u përuruan veprat: “Universi i jetës” dhe “Lulet e jetës”, të autorit, Martin Çuni. Ishte paraparë të hapej edhe ekspozita me fotografi të kohës së luftës së UÇK-së si dhe krijime artistike, materiale e dokumente të tjera të këtij autori, …

Më shumë...

Fjala e Dr.Sc. Ruzhdi Jasharit, në tryezën e (CERT-GDP)-UBT, për Mbrojtjen e të Dhënave Personale

Fjala e Dr.Sc. Ruzhdi Jasharit, në tryezën e (CERT-GDP)-UBT, për Mbrojtjen e të Dhënave Personale

Fjala e Dr.Sc. Ruzhdi Jasharit, organizimi i tryezës nga (CERT-GDP)-UBT, me rastin e hyrjes në fuqi të Rregullores për Mbrojtjen e të Dhënave Personale, të Këshillit Europian, Parlamentit dhe Komisionit, 25 maj 2018, Kampusi universitar afër QMI-së në Lypjan.   I nderuar; President i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi Të …

Më shumë...

Sot u hap tryeza shkencore: Konferenca nacionale CERT dhe DPR, organizuar nga UBT

Sot u hap tryeza shkencore: Konferenca nacionale CERT dhe DPR, organizuar nga UBT

Sot u hap  tryeza shkencore: Konferenca nacionale CERT dhe DPR, e organizuar nën kujdesin e Edmond Hajrizit Rektor i UBT-se. Në konference marrin pjesë rreth 30 folës. Në këtë kuadër përurohet edhe libri,  Mbrojtja e të Dhënave Personale, autor Dr.sc.Ruzhdi Jashari. Në këtë konferencë marrin pjesë folës nga Rumania, Shqipëria …

Më shumë...

OAK: Lista e deputetëve që votuan pro dhe kundër investimeve dhe zhvillimit të vendit tonë

OAK: Lista e deputetëve që votuan pro dhe kundër investimeve dhe zhvillimit të vendit tonë

Pas reagimit në lidhje me votimin nga ana e deputetëve kundër investimeve të vendit dhe të huaja, sot po publikojmë edhe listën e deputeteve që votuan kundër investimeve dhe zhvillimit të vendit (ligjit për shoqëri tregtare, nenit 34, pika 2) Deputetet që votuan me: Y- votuan për ndryshimin e ligjit …

Më shumë...

Përurohen librat e Martin Çunit: “Universi i Jetës” dhe “Lulet e jetës”

Martin Çuni

Sot në amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare, “Pjetër Bogdani”, në Prishtinë,  përurohen veprat: “Universi i jetës” dhe “Lulet e jetës”, të autorit, Martin Çuni. Përurimi i librave fillon në orën 12.oo, ndërsa po sot , në ambientet e Bibliotekës Kombëtare,  prej orës 11.00 e deri në orën 16.00 do të qëndrojë …

Më shumë...

Sot hapet tryeza shkencore: Konferenca nacionale CERT dhe DPR, organizuar nga UBT

Sot hapet tryeza shkencore: Konferenca nacionale CERT dhe DPR, organizuar nga UBT

Sot hapet tryeza shkencore: Konferenca nacionale CERT dhe DPR, e organizuar nën kujdesin e Edmond Hajrizit Rektor i UBT-se. Në konference do të marrin pjesë rreth 30 folës. Në këtë kuadër përurohet edhe libri,  Mbrojtja e të Dhënave Personale , autor Dr.sc.Ruzhdi Jashari. Në këtë konferencë marrin pjesë folës nga …

Më shumë...

Albert Z. Zholi: Mediet dhe zyrtarët grekë e kërcënojnë edhe në Tiranë shkrimtarin çam, Arben Kondi

Arben Kondi

Brenda gjashtë muajsh, mes hapësirës së dy panaireve të librit, që mbahen në Tiranë, i pari në nëntorin e vitit të shkuar, në Pallati i Kongreseve dhe i dytë këto ditët e fundit në Muzeun Historik Kombëtar, shkrimtari Arben Kondi gjendet në ballë të medieve e portaleve  greke, madje duke …

Më shumë...

Kryekuvendari i Kosovës, Kadri Veseli, viziton Shqipërinë

Kadri Veseli

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, do të udhëtojë nesër për në Shqipëri, i ftuar në Lutjet e Mëngjesit, të cilat sivjet mbahen në kryeqytetin shqiptar. Ky aktivitet është organizuar nga Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, në të cilin pritet të marrin pjesë kryetarë të parlamenteve nga vendet e …

Më shumë...

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka bërë homazhe në Varrezat e Dëshmorëve në Gllogjan

Të premten në Deçan bëhën homazhe në nderim të Batalionit Gardist “Shkelzen Haradinaj” dhe nderohen dëshmorët

Kryeministri i Kosovës,  Ramush Haradinaj ka bërë homazhe në Gllogjan, me rastin e shënimit të 24 majit, Ditës së  rënies së Dëshmorëve të Batalionit Gardist, “Shkëlzen Haradinaj” të Zonës Operative të Dukagjinit. “Sot kujtuam luftën heroike të Batalionit Gardist. Sakrifica e tyre shkoi deri në vetëmohim, për ta jetësuar ëndrrën …

Më shumë...

Kryetari amerikan, Trump, ka anuluar takimin me kryetarin e Koresë së Veriut, Kim Jong Un

Donald Trump

Kryetari amerikan, Donald Trump, përmes një letre dërguar liderit verikorean, Kim Jong Un,  ia ka bërë me dije se ka anuluar takimin me të. Trumpi në këtë letër i ka thënë liderit verikorean se është “e pahijshme” të mbahet samiti historik mes dy vendeve. “Mezi prisja takimin me ty. Fatkeqësisht, …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Përdorimi pa vend i fjalëve dhe shprehjeve: “dizajnim, eveniment kulturor, dhe art pamor”

Ahmet Qeriqi

Gazetarë dhe krijues gjysmakë janë ata të cilët ngarendin pas fjalëve dhe shprehjeve të huaja, me qëllim për ta mbuluar paditurinë e tyre, apo me qëllim për të na bindur se disponojnë kulturë të gjerë, se shkruajnë e flasin  shumë gjuhë,  edhe pse shqipen e shkruajnë dhe e flasin si …

Më shumë...

Reforma e sistemit të drejtësisë në Shqipëri është përshkruar si reformë revolucionare nga ekspertët holandezë

Reforma e sistemit të drejtësisë në Shqipëri është përshkruar si reformë revolucionare nga ekspertët holandezë

Reforma e sistemit të drejtësisë, në Shqipëri, është përshkruar si reformë revolucionare dhe “e guximshme” nga ekspertët holandezë, të cilët morën pjesë në një tryezë diskutimi. Ambasada shqiptare në Holandë në bashkëpunim me Qendrën për Bashkëpunimin Ligjor Ndërkombëtar, organizuan një tryezë diskutimi me tematikë “Shteti i së drejtës në Shqipëri …

Më shumë...

Serbi, Llaban, ndiqet penalisht, Kuvendi i Kosovës me shumicë votash e zgjedh gjyqtar të Kushtetueses

Serbi, Llaban, ndiqet penalisht, Kuvendi i Kosovës me shumicë votash e zgjedh gjyqtar të Kushtetueses

Misioni i EULEX-it ka bërë të ditur se e kishte pranuar një kërkesë nga autoritetet serbe në nëntor të vitit të kaluar për arrestimin e Radomir Labanit, të cilin me shumicë të votave deputetët e Kuvendit të Kosovës e kanë emëruar në pozitën e gjyqtarit në Gjykatën Kushtetuese të Kosovës. …

Më shumë...

Hasselbach: Është iluzion të përfshihen të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian

Hasselbach: Është iluzion të përfshihen të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian

Bashkimi Evropian i përmbahet synimit të anëtarësimit të plotë për vendet e Ballkanit Perëndimor. Këtë e bëri sërish në takimin e nivelit të lartë në Sofje. Christoph Hasselbach kërkon të ndiqet një rrugë tjetër. Argumentimi i Komisionit Evropian tingëllon bindës: “Ose ne eksportojmë stabilitet ose importojmë instabilitet”, e përmbledh rregullisht …

Më shumë...

OAK: Kuvendi i Kosovës votoi kundër investimeve dhe zhvillimit të vendit

OAK

Oda e Afarizmit të Kosovës me shqetësim të madh e mori lajmin për refuzimin për ndryshimin e ligjit për shoqëri tregtare, nenit 34, pika 2 nga ana e parlamentit të Kosovës. OAK vlerëson se me këtë nen, Kuvendi i Kosovës ka shkelur kushtetutën e Republikës së Kosovës, kapitulli 1, neni …

Më shumë...