KEK
Fillimi / Analiza (faqe 139)

Analiza

Mr. Lulzim A. Beqiri: Blerës “kënaquni” me mashtrimet

Ditëve të fundit ka një trend të rritjes së mashtrimeve nga ana e marketeve të mëdha në Republikën e Kosovës. Shumë qytetar kanë mbushur rrjetet sociale me dëshmi faktike të mashtrimeve nga ana e marketeve dhe kompanive kosovare. Mirëpo institucionet përgjegjëse janë duke heshtur, duhet dy javë e më shumë ...

Më shumë...

Arianit Elshani: Privatizimi i Sistemit Hekurudhor

Mendoj se si shoqëri kemi mungesë debati mbi idetë e reja, mbi hapjen e temave të cilat si shoqëri do kemi benefite. Më shumë kemi tendencë të mirremi me të kaluarën dhe me të tashmen, pa menduar shumë për të ardhmen. Kjo është arsyeja që viteve në vijim do të ...

Më shumë...

Behxhet Sh. Shala: Z. Meuçi: Lëshoni radhën pasardhësit tuaj që ta bëjë atë që po e bëni ju…

         Gabriele (Xhebrail) Meucci, ndryshe shef i Misionit për Sundim të Ligjit (çfarë emërtimi qesharak dhe joserioz!!) EULESH, në një shkrim, mbase autorial, në gazetën ‘Epoka e re’ të datës 15 gusht 2015, me titull “Kosova meriton më shumë”, përveçse zhgënjehet me rezultatet e Freedom House, në të cilin Kosova ...

Më shumë...

Osman Osmanaj: KK-Istog nuk hap konkurs per mesimdhenës të matematikës…

Për: Sektori i Inspekcionit të Arsimit – Pejë   Nga: Osman Osmanaj, Profesor i matematikës. Rr 12 Prilli – Istog. 044/199-249   Lënda: Ankesë   Duke vlerësuar kompetencën ligjore të Inspektoratit të Arsimit, unë Osman Osmanaj i diplomuar në FSHMN-Universiteti “Hasan Prishtina” – Fakulteti i Shkencave Matematikore, programi 4 (katër) vjeçar, shfrytëzoj ...

Më shumë...

A. Q. Venë e vinë bijtë e shqipes, nga vendet ku kanë ngritur foletë, si zogjtë e qyqes

Koha e pushimeve.  Verë e gjatë dhe tmerrësisht me vapë, kjo e vitit 2015. Një pjesë e Kosovës vuan  nën lëngatën e Gjykatës Speciale, Gjykatës raciste e fashiste,  e cila do të dënojë e do të ndëshkojë  vetëm shqiptarë të UÇK-së.   Kosova  me halle, derte e plagë ende të ...

Më shumë...

Dilaver Goxhaj: Paradoksi i gjyshit dhe vrima e zezë për Kosovën

                Një pjesë shkencëtarësh, pasardhës të Ajnshtajnit, janë duke studjuar dhe eksperimentuar në vijimësi teorinë e tij për “vrimat e zeza”. Kjo teori i ka lindur Ajnshtajnit pasi ka ndodhur që gjatë jetës së tij të kenë hyrë mjete të mëdha në një “vrimë të zezë” dhe të kenë humbur, ...

Më shumë...

Behxhet Sh. Shala – Bajgora: Rreth Specialkes të ndarë e të përbashkuar

Më në fund mund të bëjmë një gjumë të qetë, mbase jo të gjithë! sepse, ndonëse ia futëm vetes dhe Kosovës, e ruajtëm “miqësinë” dhe “partneritetin “me” miqtë “ndërkombëtarë” duke votuar amendamentin që mundëson formimin dhe legalizimin e një Gjykate Speciale që do t’i dënojë krimet e UÇK-së e që ...

Më shumë...

Dr. Shefqet Krasniqi: Imamët njerëzit më të besueshëm

Nuk do mend se imamët janë njerëzit më të besueshëm. Këtë fakt e pranojnë pothuajse të gjithë, përfshirë ateistët, më herët edhe komunistët, e dikur këtë e pranonin edhe rankoviqët. Këtë fakt nuk duan ta pranojnë vetëm disa njerëz kryeneç që pretendojnë të jenë ‘laikë’ kurse veprojnë me mendësinë e ...

Më shumë...

Ismet Azizi: Shqiptarët në Bosnjë dhe Hercegovinë

Vlerësohet se sot në Bosnjë  dhe Hercegovinë  jetojnë 8 deri në 10 mijë shqiptarë, të cilët përbëjnë një nga pakicat  më të mëdha në këtë shtet. Nga këto llogaritje përjashtohet Republika Serbe ku nuk jeton pothuajse asnjë shqiptar dhe ku çështja shqiptare shikohet nën prizmin e çështjes së Kosovës.  Sipas ...

Më shumë...

RKL: Kujt i kërcënohet mi.(nistri)“trim” Skënder Hyseni?

Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës,  Skënder Hyseni, ish përkthyes i Ibrahim Rugovës dhe partiak i deklaruar hapur kundër UÇK-së,  në një konferencë për shtyp ka folur për gjendjen e sigurisë në vend. Si zakonisht në paraqitjet e tij, ai lufton atë që e quan ekstremizëm të  dhunshëm dhe ...

Më shumë...

Ismet Azizi: Serbia vazhdon ta provokojë Bashkësinë Islame në Sanxhak

                              Provokim i radhës i qeverisë serbe. Selia e institucionit të arsimit të lartë në Novi Pazar në shitje. Proteston Zukorliq, themeluesi dhe rektori i parë i këtij institucioni. Në mesin e objekteve të shumta të Holding Kompanisë “Raska” në Novi Pazar, e cila është në falimentim që ...

Më shumë...

Dilaver Goxhaj: E mësuam të vërtetën e Gjykatës Speciale

Dhënia leje për themelimin e Gjykatës Speciale nga Parlamenti i Kosovës  është ngjashëm sikur të mblidhet sot Parlamenti i  Izraelit dhe të miratojë  ngritjen e një gjykate të tillë  për të dënuar “krimet” e hebrejve ndaj hitlerianëve.   Në Kosovë ekziston një shprehje popullore interesante që thotë: Mos e vet ...

Më shumë...

Fidan Mustafa: Pushteti sllavo-maqedonas dëshmon se është fashist dhe antishqiptar

Vërshimet e fundit në Shipkovicë të Tetovës, të cilat përfunduan në tragjedi për popullatën shqiptare në ketë vend, ku humben jetën rreth 10 persona dhe me dëme mjaftë të mëdha të ekonomive familjare, nxjerr në pah elemente të reja nga pushteti sllavo – maqedonas të drejtuar kundër shqiptarëve në tërë ...

Më shumë...

Salaudin Sela: Edhe tradhtia mbetet në histori

Edhe tradhëtia mbetet në histori. Zëvendës-kryeministri, Hashim Thaqi u bind nga një grup i ish bashkëpunëtorëve të UDB-së që ta shkelin vullnetin e popullit dhe me shantazhime i detyroi deputetët e Parlamentit të Kosovës që të votojnë nenin 24 për hapjen rrugë të Gjykatën Speciale. A ka më turp se ...

Më shumë...

Albert Kahn: Tradhtia

“Krimi është më i vogël kur tradhëton një qeveri se sa kur tradhëton njerëzit. Ka njëmijë mënyra të tradhëtosh popullin. Mund ta shtypësh me violencë,  me terror e me bastisje. Të shfrytëzosh, të shpronësosh, të varfërosh me miliona burra dhe gra; të nxjerrësh ligje despotike dhe t’i bësh gjykatat vegla ...

Më shumë...

RKL: Veteranët e akuzuar nuk duhet ta pranojnë autoritetin e Gjykatës Speciale

Tashmë nuk ka fije dyshimi se Gjykata Speciale ka për qëllim inkriminimin  e luftës së UÇK-së, duke shpallur fajtorë dhe duke dënuar krerët më të lartë të luftës dhe me këtë duke dënuar në tërësi edhe luftën tonë çlirimtare e fitimtare.   Përderisa kjo Gjykatë është politike dhe në esencë ...

Më shumë...