Brickos

Ahmet Qeriqi

Ministria e Bujqësisë mbi 50 milionë euro për bujqësinë në vitin 2019

Ministria e Bujqësisë mbi 50 milionë euro për bujqësinë në vitin 2019

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, edhe gjatë vitit 2019,  në forma të ndryshme do të vazhdojë mbështetjen e sektorit të bujqësisë dhe zhvillimit rural, por dy instrumentet më të rëndësishme të politikave të ministrisë do të jenë Programi i Zhvillimit Rural dhe Programi i Pagesave Direkte. Buxheti për …

Më shumë...

Albert Z. Zholi: Kruja në Natën e Bardhë të Skënderbeut me ekranin e madh të kinemasë

Albert Z. Zholi: Kruja në Natën e Bardhë të Skënderbeut me ekranin e madh të kinemasë

Në Krujë, në Krujë, trimat në Krujë…do të jetë kënga që do të ngrej siparin e aktivitetit Kinematografik që do të zhvillohet në qytetin e Krujës në dt 20 dhjetor ora 18:00 në prag të mbylljes së vitit të Skënderbeut. Ky show kinematografik organizohet nga Bashkia e Krujës dhe nën …

Më shumë...

Kryeministri Haradinaj, ka pranuar rolin udhëheqës të kryetarit, Hashim Thaçi në bisedime me Serbinë

Kryeministri Haradinaj, ka pranuar rolin udhëheqës të kryetarit, Hashim Thaçi në bisedime me Serbinë

Lidhur me letrën që i kanë dërguar kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj, Mogherini, Malstrom dhe Hahn, ai thotë se kjo  letër kërkon që ekipi të jetë  mbështetës i kryetarit Thaçi në bisedime, por ajo nuk është obligative për ne, për mënyrën  se si i kryejmë punët në Kosovë, duke saktësuar …

Më shumë...

Ministri Endrit Shala: Vendimet që i kemi marrë dëshmojnë se po e mbrojmë konsumatorin

Endrit Shala: Nisma Socialdemokrate po i pret veprimet e kryetarit të vendit konform Kushtetutës për çështjen e mandatarit

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka theksuar se që nga marrja e detyrës mbrojtjen e konsumatorit e ka vendosur ndër prioritetet kryesore dhe sipas tij, kjo është dëshmuar me vendimet që i ka marr MTI-ja. Shala ka thënë se urdhëresa për ndalimin e shitjes së duhanit dhe alkoolit …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Injorancë apo lajthitje në Këshillin e Sigurimit të OKB-së?

Jakup Krasniqi: Dëmin që “insajderi” ia shkakton buxhetit të Kosovës dhe PTK-së nuk ia shkakton gjithë “fisi” im

Për zhvillimet e mbledhjes së 17 dhjetorit 2018 të Këshillit të Sigurimit (KS), të thirrur nga Serbia e Rusia për ushtrinë e Kosovës, nuk ka si të mos shtrohet pyetja: a kishin të drejtë disa nga folësit që t’i referoheshin Rezolutës 1244 të KS apo ta ndryshonin atë Rezolutë? Që …

Më shumë...

Prof. dr. Hakif Bajrami: Programi: Milosheviq-Sheshel-Arkan, për t’ i shfarosur shqiptarët

Kriminelët serb

(Publikohet për herë të parë) Demonstratat shqiptare të vitit 1981, makineria udbeske serbiane do t` i shfrytëzonte për ta rihapur frontin antishqiptar, që e kishte përpiluar nga treshja Rankoviq-Llukiq-Stefanoviq 1950-1966. Për t` ia filluar punës kjo treshe e “izoluar” më 1966, në qetësi “opozitare”, do të pushojë, duke krijuar energji …

Më shumë...

Prof. dr. Hakif Bajrami: Programi: Milosheviq-Sheshel-Arkan, për t’ i shfarosur shqiptarët I

Prof. dr. Hakif Bajrami

(Publikohet për herë të parë) Demonstratat shqiptare të vitit 1981, makineria udbeske serbiane do t` i shfrytëzonte për ta rihapur frontin antishqiptar, që e kishte përpiluar nga treshja Rankoviq-Llukiq-Stefanoviq, në vitet: 1950-1966. Për t` ia filluar punës kjo treshe e “izoluar” më 1966, në qetësi “opozitare”, do të pushojë, duke …

Më shumë...

Prof. dr. Hakif Bajrami: Programi: Milosheviq-Sheshel-Arkan, për t’ i shfarosur shqiptarët II

Hakif Bajrami

Sipas Programit Millosheviq-Sheshel- Arkan- Daçiq, Vuqiq, edhe pas vitit 1945, ishin djegur 65000 shtëpi sllave në Kosovë. E ku kanë ndodhur ato nuk ka  asnjë burim për be nuk mund të gjindet, madje as nga Diktatura ushtrake gebelsiane e 8 shkurtit 1945. Dhe ai dëm  qenka rilajmëruar gjatë viteve 1966-1981. …

Më shumë...

Frank Shkreli: Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë të angazhuara për sigurinë dhe stabilitetin e Evropës Jug-lindore

Frank Shkreli

 Gjatë vizitës së tij në Shkup të martën, Zëvëndës Sekretari Amerikan i Shtetit, (DASH), John J. Sullivan deklaroi se Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë të, “Angazhuara për sigurinë dhe stabilitetin e Evropës Jug-lindore”, duke theksuar se Maqedonia është një pjesë e rëndësishme e këtij angazhimi ndaj stabilitetit dhe paqës …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Delegacioni i bedelëve

Agim Vuniqi

Delegacioni nuk ka legjitimitet as demokratik, as konstitucional të përfaqësimit shtetëror, ai ka vetem karakter këshillues dhe korigjues të presidentit, asesi përfaqësues me të drejtë nënshkrimi. PSD nuk është parti parlamentare Qeveria e RK që moti e ka humbur legjitimitetin demokratik PANA+LS+ 10 deputetë (të partive politike, përfaqësuese të komuniteteve …

Më shumë...

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi, ka pranuar një letër nga kryetari amerikan, Donald Trump

Kryetari Thaçi kërkon nga qytetarët e Kosovës respektim rigoroz të rekomandimeve të IKSHKP-së

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi, ka pranuar një letër nga kryetari amerikan, Donald Trump. Në këtë letër, Presidenti Trump, ndër të tjera kërkon nga presidenti Thaçi dhe liderët e Kosovës që të shfrytëzohet ky moment unik, që të flasin me një zë, me qëllim të arritjes së marrëveshjes gjithëpërfshirëse me …

Më shumë...

Skënder Sadri KAPITI: Pse nga Brukseli, nga BE-ja ka jo pak zëra kundër Kosovës?!

BE i kërkon Kosovës t’i dëshmojë përpjekje në sundimin e ligjit, migracionit dhe sigurisë për ta fituar liberalizimin

Ndërkombëtarizimi i problemit të formimit të Ushtrisë së Kosovës nxori në pah dhe në dritë ata se kush janë miqtë dhe aleatët e vërtetë të shqiptarëve dhe të Kosovës. Qarqe, politikanë madje edhe politikanë të profilit të lartë në BE , të NATO-s dhe disa shtete serbofile të BE-së dijeni …

Më shumë...

KMLDNj ka reaguar pas letrës së Bashkimit Evropian, dërguar Zyrës së kryeministrit në Kosovës, Ramush Haradinaj

KMDLNJ

Këshilli për Mbrojtjen e Lirive dhe të Drejtave të Njeriut ka reaguar pas letrës së Bashkimit Evropian, dërguar Zyrës së kryeministrit në Kosovës, Ramush Haradinaj përmes së cilës thuhej se dialogu Kosovë–Serbi nga pala kosovare udhëhiqet nga presidenti Thaçi. Në reagim thuhet se treshja e BE-së, shefja e politikës së …

Më shumë...

Elife LUZHA: SHTETI DHE E DREJTA

Elife Luzha

Në përditshmërinë tonë shpeshherë ndeshemi me nocione për shtetin, ligjin, të drejtën e të padrejtën, por pa u pyetur thua asnjëherë se ç’kuptim kanë ato? Kështu vazhdojmë t’i rrokullisim ditët, bashkë me hallet, ngarkesat e mendimet tona të turbullta, pa ndonjë brengë të madhe për atë se çfarë është duke …

Më shumë...

Shërbimet sekrete serbe të pranishme edhe në Kosovë paralajmërojnë aksione terroriste si ato të llojit, “panda”, në Pejë

bb

Më 15 nëntor 2018, Zyra për Koordinim të Shërbimeve të Sigurisë së Serbisë, mbajti mbledhje, ku mori disa vendime në raport me Kosovën. Aty morën pjesë shërbimi sekret civil, dy shërbimet ushtarake, ai i sigurisë dhe informativ si dhe Ministria e Punëve të Jashtme. Detyrat e caktuara në këtë takim …

Më shumë...

Konferencën përmbyllëse të fundvitit nga Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale mbahet më 22 dhjetor

KPMM: PLANI VJETOR I INSPEKTIMEVE TË PËRBASHKËTA NDËRINSTITUCIONALE 2021

Konferencën përmbyllëse të fundvitit nga Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale, në të cilën do të prazantohen aktivitetet, të arriturat dhe sfidat gjatë periudhës Janar-Dhjetor/2018, do të mbahet më datën 20.12.2018, duke filluar nga ora 10:00, në ndërtesën e KPMM-së – salla e takimeve.

Më shumë...