MIT
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet (faqe 1741)

Lajmet

A. Q. Gjykatat kanë dënuar dhe po dënojnë luftëtarë të lirisë, shpiket edhe një Tribunal racist

Disa procese të montuara politike kundër shqiptarëve pas luftës nga gjykatat ndërkombëtare e vendore, në Serbi, Holandë, Kosovë, Maqedoni e në Shqipëri,  prej vitit 1999 e deri më 2014, të cilat kanë pasur dhe kanë për qëllim diskreditimin e tri luftërave tona çlirimtare. BE-ja nuk është ngopur me getoizimin që ...

Më shumë...

RKL: Shumica e deputetëve të Kuvendit të Kosovës u radhit kundër luftës së UÇK-së

Pas debatit të sotëm, (23. 4. 2014) në Kuvend, me  89 vota për,  22 kundër dhe 2 abstenime,  deputetët votuan për themelimin e Tribunalit kundër UÇK-së. Kundër votuan deputetët e Vetëvendosjes, deputetët e Lëvizjes për Bashkim, pesë deputetë të PDK-së dhe tre deputetë të AAK-së.  Për tribunalin votuan unanimisht deputetët e ...

Më shumë...

RKL: Votimi pro Tribunalit në Kuvend do të jetë tradhti e pafalshme kundër luftës së UÇK-së

Nuk mjafton vetëm konstatimi se themelimi dhe vazhdimi i punës 10-15 vjeçare i Tribunalit kundër UÇK-së, qenka vetëm padrejtësi që po iu bëka  shqiptarëve, sepse kjo nuk është padrejtësia e parë që Evropa u ka bërë dhe po u bën shqiptarëve. Dhe përderisa konstatohet se kjo është një padrejtësi, për ...

Më shumë...

Azem Zekaj: Kush po kërkon Tribunal kundër UÇK-së?

Përpjekja për të tej zgjatur mandatin e EULEX-it nëpërmjet vendosjes së Tribunalit të propozuar është një sulm i drejtë për drejtë kundër sovranitetit ligjor të Kosovës nga një pjese e Bashkësisë Ndërkombëtare që Pavarësia e Kosovës nuk iu ka pëlqyer kurrë. Fakti se institucionet e Kosovës, si ato para Qeveris ...

Më shumë...

Mona Agrigoroaiei: Duhet ndaluar Hitlerin e Rusisë, Vladimir Putin

Vetëm një shtet i bashkuar shqiptar (Shqiperi Etnike) dhe një shtet i bashkuar rumun (Rumania + Moldavia), të mbrojtur nga fuqia ushtarake perëndimore janë garanci e ndaljes së projektit pansllavist të EURUSISË të Adolf Putinit, ky magjistari i falsifikimit të së drejtës së vetëvendosjes nëpërmjet orkestrimit të sabotimeve dhe planeve ...

Më shumë...

Mexhid Yvejsi: Studentët e Gjakovës, frymëzim i Pranverës së Kosovës në vitin 1981

Qëndresa e vazhdueshme e shqiptarëve kundër pushtuesit serb nuk ishte ndalur asnjëherë që nga viti 1912, viti kur Shqipëria kishte shpallur Pavarësinë e saj me 28 Nëntor 1912, por kishin mbetur jashtë Kosova e Çamëria… gjysma e trojeve shqiptare, të cilat u pushtuan nga Serbia, Mali i Zi dhe Greqia… ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Përse Ballkani i përket ortodoksisë, dhe islami u dashka të getoizohet?

Kryqëzatori modern, profesori i Bolonjës, Cimbalo: Ballkani i përket ortodoksisë, islami të mbahet nën kontroll me ligje të shteteve… Ben Blushi: Shqipëria dhe Kosova  po rrezikohen nga Islami…     Kryqëzatori italian, profesori i Universitetit të Bolonjës, Gjovani Cimbalo mendon se toleranca fetare në Shqipëri i përket folklorit dhe jo ...

Më shumë...

Kush është titisti, Nuredin Ibishi, ju tregon Reshat Badallaj

  *Çuditerisht, mjetet e shkruara dhe elektronike heshtin. A thua e kanë lepurin në bark!?*Thanë se Nuredin Ibishi eshtë eksperti me i mire qe ka Kosova. Ahere, benu njehere burre dhe ngre padi penale,neqoftese nuk eshtë keshtu si shkruaj. Adresa ime eshte ne fund te shkrimit. Po nuk ta mban ...

Më shumë...

Dilaver Goxhaj: E vërteta e fakteve gjendet me vështirësi

Çështja e Tribunalit të posaçëm për UÇK-në, që parashihet të fillojë nga veprimtaria e vet pas 15 Qershorit të këtij viti dhe që po diskutohet gjerë e gjatë mes shqiptarëve, por edhe nga analistë të huaj, me të drejtë që ka tërhequr e do të tërheq edhe më shumë vëmendjen ...

Më shumë...

Frank Shkreli: E ardhmja e Evropës, Ballkani në fokus

 Më 29 dhe më 30 Prill në Uashington u mbajt konferenca dy ditore e organizuar nga Këshillit i Atlantikut për të përkujtuar disa përvjetorë me rëndësi jetikë për komunitetin trans-atlantik, përfshirë 25-vjetorin e shëmbjes së Murit të Berlinit, 15-vjetorin e zgjërimit të parë të antarësimit në NATO pas mbarimit të ...

Më shumë...

Fadil Shyti: Shqiptarët nuk i tremben Tribubalit për “krimet” e UÇK-së!

Z, Lisen Bashkurti, me delikatesën e një analisti të “hollë”, të politikës, sipas kuteve të fuqive imperialiste evro-amerikane, pra, të diplomacisë ” së madhe” dhe të politikës ditore të klasës së sotme politike ”kosovare” dhe ”shqiptare”; -konstatoi se: ”Shqiptarët, s´kanë pse t´i tremben gjykatës për krime lufte- që, po hapet ...

Më shumë...

Fatmir Humolli: Kuvendi i Kosovës t’i jap fund presionit, servilizmit dhe naivitetit politik

Me Marrëveshjen e Rambujesë të marsit 1999, Fuqitë e Mëdha imponuan një zgjidhje të dëmshme për shqiptarët e Kosovës, kjo marrëveshje e konstruktuar për të legjitimuar dhunën serbe ndaj shqiptarëve, Serbisë ia njohu legjitimitetin në Kosovë. Marrëveshja e Rambujesë parashihte një autonomi për Kosovën dhe oferta që bashkësia ndërkombëtare u ...

Më shumë...

Fetnete Ramosaj: Nuk mund të ketë tribunal mbi tribunal

Jo!- themelim të “Tribunalit” në formatin e imponuar nga bashkësia ndërkombëtare    Paralajmërimi dhe presionet e shtuara të ditëve të fundit për themelimin e të ashtuquajturit tribunal ndërkombëtar për krimet e pretenduara të UÇK-së, është gjëja më e lehtë që mund të bëjë Bashkësia Europiane në Kosovë, ndonëse vlerësoj se ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Tribunali fyen kombin shqiptar dhe luftën tonë çlirimtare

Autoritetet ndërkombëtare dhe ata që ushtrojnë diktat arbitrar në politikën e Kosovës si, Zbogar, Xhejkobson, Klif,  Blomejer e të tjerë, u kanë bërë të ditur  autoriteteve  më të larta të vendit se vendimi i BE-së për Tribunalin është akt i kryer, është vendim arbitrar që nuk pyet popullin e Kosovës,  ...

Më shumë...

Adil Fetahu: Të pranohet stazhi i punës për periudhën 1990-1999

“Paqja universiale dhe e përhershme mund të arrihet   vetëm nëse     është e bazuar në drejtësinë sociale”  (Kushtetuta e ONP)   Tranzicioni që ka ndodhur në vendet socialiste-komuniste, ndër të cilat bënte pjesë edhe Kosova, më së tepërmi i ka goditur punëtorët dhe pensionistët, por edhe femrat punëtore, të cilëve ua ...

Më shumë...

RKL: Kosova me EULEX-Kosovo dhe Tribunal kundër UÇK-së

Brukseli zyrtar po bën përpjekje të pareshtura dhe të gjithanshme që me çdo mënyrë të mundshme  t’i varros idetë çlirimtare të popujve të shtypur e të robëruar të Evropës, sepse janë edhe gjashtë apo shtatë rajone të Kontinentit plak që kërkojnë vetëvendosje, ndërsa Evropa globaliste, integraliste po mundohet me çdo ...

Më shumë...